Merhabalar. Yeni bir ev demleyicisi olarak forumdaki birçok kahve tatmış, çokça denemeler yapmış dostlarıma, abilerime bir sorum var. 3 aydır kahve demliyorum, ilk 2 ay french press ile hoffman metodu uygulayarak geçti, 1 aydır da V60 ile denemeler yapıyorum. Değirmen olarak malesef sözenle başladım, eğe ile burr ü keskinleştirdim homojenliği biraz fark etti tabi şu anlık idare ediyor ancak en önemli ekipmanın değirmen olduğunu anlayarak Çin'den Timemore C2 aldım şu an kargoda. V60 ile deneme yaparken Clean Cup ın çeşitli kahvelerini kullandım, hepsi mükemmeldi. Buradan okuyarak öğrendiklerimle 1/15 oranla başlayıp sıcaklık,öğütüm ve oranla oynayarak iyi çıktıya ulaşmaya çalıştım. Mesela Ruanda Bwenda'nın ilk 2 denemesinde overextract ve fazla yoğun sonuçlar aldım (zift gibiydi), üçüncüsünde oranı 1/16 yaparak ve diğer parametrelerle oynayarak "bana göre" gayet güzel bir aroma yakaladım. Sorum şu; Bulunduğum yerde 3. dalga kahveci yok genelde ticari dükkanlar var, pandemi nedeniyle de başka yere gidemiyorum. Bu sebeple "iyi" ve "olması gereken" çıktıyı deneyimleyebileceğim bir yer yok. Acaba kendim cupping gibi tekniklerle buna ulaşabilir miyim ? Yani aslında kendi imkanlarımla iyi kahveyi tadıp referans almak istiyorum.