• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İçtiğiniz Kahveye Şeker Atıyor Musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aslan007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aslan007

Üye
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
Espresso Makinesi
Gemilai Crm3605
Değirmen
1zpresso Je Plus
Ekipmanlar
Plastik V60, Timemore Crystal, Lilydrip, Timemore Smart Kettle, Timemore Black Mirror
400 ml bir demleme için resimde gördüğünüz kadar şeker kullanıyorum, 4 tatlı kaşığı gibi. Bir çay bardağı için 1 çay kaşığı toz şeker yeterliyse benim için, aynı orandaki kahve için 1 tatlı kaşığı yeterli geliyor. Cold brew, espresso, latte vs. içinde farketmiyor. İçtiğimde de keyif alıyorum bu şekilde bir problemim yok, sağlığa olan etkilerini saymazsak. Hiç şeker atmasam veya az şekerli olsa @elbatin gibi tüm kahveler acımsı gelirdi bana da :) . Merak ettim hiç bahsi de geçmiyor, hiç kimse içtiği kahveye az da olsa şeker kullanmıyor mu? Aroma, tat almada çok fark olur mu şekersiz içmenin?

Ekli dosyalar

• IMG_20201120_144822.jpg
    IMG_20201120_144822.jpg
    187.5 KB · Görüntüleme: 72
400 ml bir demleme için resimde gördüğünüz kadar şeker kullanıyorum, 4 tatlı kaşığı gibi. Bir çay bardağı için 1 çay kaşığı toz şeker yeterliyse benim için, aynı orandaki kahve için 1 tatlı kaşığı yeterli geliyor. Cold brew, espresso, latte vs. içinde farketmiyor. İçtiğimde de keyif alıyorum bu şekilde bir problemim yok, sağlığa olan etkilerini saymazsak. Hiç şeker atmasam veya az şekerli olsa @elbatin gibi tüm kahveler acımsı gelirdi bana da :) . Merak ettim hiç bahsi de geçmiyor, hiç kimse içtiği kahveye az da olsa şeker kullanmıyor mu? Aroma, tat almada çok fark olur mu şekersiz içmenin?
Çayı şekersiz içmeye başladığım zamandan beri hiçbir sıcak içeceğe şeker atmıyorum,atamıyorum. Nasıl desem,tabiri caiz ise "İmamın abdest suyu" gibi geliyor bana:) Geçenlerde burda bir "Törd Veyv Kafe" ziyaretinde bulundum,double shot espresso istedim. İçtiğim ilk ve tek espressoydu,sanırım en fazla bu kadar kötü demlenilebilir. Aynı zamanda hem ekşi,hem acı,berbat bir şeydi. Sağ olsunlar 3.dalga espressomun yanında şeker de getirmişlerdi,onu katayım işe yarar belki dedim. Kahveyi daha da kötü yaptı,fincanın yarısından fazlasını bırakmak zorunda kaldım. Bu zamana kadar hiçbir kahvemi dökmemiştim,o kadar kötüydü. Siz zevk alıyorsanız bize kelam etmek düşmez,lakin şeker kesinlikle kahveyi öldürüyor. Benim "Oh be,acı olmayan bir fincan" dediğim denemelere annem "Zehir gibi oğlum,nasıl içiyorsun bunu" diyor. Kişiden kişiye değişen de bir durum bu. Sorunu çözmenin yolu,çay tüketiliyorsa eğer ordan başlamak. Gerisi gelir zaten. Çayda bırakmanıza rağmen kahvede hala acılığı hissediyorsanız demleme kaynaklıdır,sizden değil. Sırada demlemenizi iyileştirmek geliyor.

source.gif

4-5 Yıldır Çayı ve Kahveyi Şekersiz içiyorum emin olun şekersiz içmeye alıştıgınızda çay kaşıgının ucu ile bile şeker girse içine içemiyorsunuz bal bastı geliyor boğuyor.

İşin Özü Kaliteli Çay - Kaliteli Kahve şekersiz daha lezzetli. Sadece alışmak için kendinize biraz zaman tanımanız lazım ilk başlarda acı ot gibi saman gibi vs gelebilir. Ama zamanla aslında kaliteli bir kahve ve çayın şekersiz çok daha güzel olduğunu notalarını vs alabildiginizi göreceksiniz kendi bünyesindeki tatlılık yeterli gelecek.

Bu Forumda 1000 Kişi varsa eminim yüzde 98' i Çay ve kahvesinde şeker kullanmıyordur çünkü şeker koyduğunuzda nitelikli kahve veya çayın anlamı kalmıyor.

Birde işin özü Hazır su kullanmakta Çeşme vb suların TDS değerleri 250-300 Civarı olduğu için çok fazla çözüyor çayı veya kahveyi buda acı olmasına sebep oluyor. Kahvelerim için Demlemede Kahvesine göre 38-75 Ppm aralığında Espresso'da 90-130 Ppm aralığında su kullanıyorum. Çaylarda 120-150 Aralığında kullanıyorum.

Son düzenleme:
Çay kahve gibi ürünlere dışardan yapılan her ekleme doğal güzelliğini bozuyor diye düşünüyorum. Ben de çaya ve kahveye şeker atmayanlardanım.

Şeker maalesef gerçek tadını baskılıyor ve o içeceğin kendi tadını almıyorsunuz.

Bu bir zevk ve tercih meselesi. Siz şekerli seviyor olabilirsiniz ama iyi bir nitelikli kahve önünüze geldiğinde, önce bir kaç yudum şekersiz içmeye çalışın derim. Fark yaratabilir.

neskafe gibi bulaşık suyundan hallice bir şey tüketiyor olsanız neyse de nitelikli kahve tüketen bir kişi neden tadını şeker ile bozar ki :unsure:

Şeker kasesini karaf olarak kullanırsanız daha aromatik oluyor tavsiye ederim . Özellikle kenya kahvelerinde rafine pancar notası net geliyor .

Şeker tüketen biriyim, çok da severim normalde ama kahveye şeker atmaya kıyamıyorum. Benim için çok şaşırtıcı bir şey bu aslında ama sanırım şöyle düşünüyorum; nasıl portakal suyunun şekeri az geldiğinde şeker atmıyor, bunun tadı bu diye düşünüyorsam, bunun da tadı bu. (:

Çayı şekersiz içmeye başladığım zamandan beri hiçbir sıcak içeceğe şeker atmıyorum,atamıyorum. Nasıl desem,tabiri caiz ise "İmamın abdest suyu" gibi geliyor bana:) Geçenlerde burda bir "Törd Veyv Kafe" ziyaretinde bulundum,double shot espresso istedim. İçtiğim ilk ve tek espressoydu,sanırım en fazla bu kadar kötü demlenilebilir. Aynı zamanda hem ekşi,hem acı,berbat bir şeydi. Sağ olsunlar 3.dalga espressomun yanında şeker de getirmişlerdi,onu katayım işe yarar belki dedim. Kahveyi daha da kötü yaptı,fincanın yarısından fazlasını bırakmak zorunda kaldım. Bu zamana kadar hiçbir kahvemi dökmemiştim,o kadar kötüydü. Siz zevk alıyorsanız bize kelam etmek düşmez,lakin şeker kesinlikle kahveyi öldürüyor. Benim "Oh be,acı olmayan bir fincan" dediğim denemelere annem "Zehir gibi oğlum,nasıl içiyorsun bunu" diyor. Kişiden kişiye değişen de bir durum bu. Sorunu çözmenin yolu,çay tüketiliyorsa eğer ordan başlamak. Gerisi gelir zaten. Çayda bırakmanıza rağmen kahvede hala acılığı hissediyorsanız demleme kaynaklıdır,sizden değil. Sırada demlemenizi iyileştirmek geliyor.
Aynı tepkiyi annemden ben de alıyorum :D dün de null mam demledim, tatlılık ve asidite olarak tam dengeli oldu çok hoşuma gitti, kardeşime denettiğimde 'adana kebap mezesi tadı alıyorum' dedi :D

Şeker konusunda da v60ın üstüne petek bal koyup demleyenler falan var, deneyen oldu mu hiç?

Ben de tatlıkolik bir insanım. Rejime girdiğimde bırakması en zor şey ne yazık ki tatlı oluyor. Ekmeği gözüm bile görmez ama ah o profiteroller ah o su muhallebileri... Ama kahve ve çay için konuşacak olursak, şekersize alışan bir damak çok daha hassas oluyor. Daha sonra atılan 1 çay kaşığı şeker bile direk olarak pancar şekerinin kendine has aromasını almanızı sağlıyor. Şeker kullanan insanlar bunu pek fark etmiyor ama pancar şekerinin kendine has karakteristik bir tadı var. Yani hangi içeceğin içine koyarsanız koyun kendini belli ediyor. Kahveyle haşır neşir olduktan sonra bunun farkına rahatlıkla varacaksınız. Sadece birazcık sabretmelisiniz.

Videoyu bulursam atayım, direkt petek bal koyup demledi kahveyi :D

Kahveye şeker atmak yerine yanında kurabiye filan yiyip şekersiz tüketmeye çalışabilirsiniz. Daha sonra da şekeri tamamen bırakabilirsiniz. Ben 10 yılldır filan içeçeklere şeker atmıyorum. Alışılabilecek bir durum kolay gelsin 🙂

Geri