• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

HERO S01 Nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan menes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

menes

Barista
İsim
Enes
Merhabalar.
Bir süredir metal burrlü ve uygun fiyatlı bir el değirmeni arayışındayım. Bir yandan ikinci ellere göz atarken diğer yandan AliExpress'teki indirimlere ve farklı öğütücülere göz atıyorum. Genel olarak aklımda indirimlerde Timemore C2 almak vardı ancak geçen gün karşıma HERO S01 adında bir değirmen çıktı. Timemore C2 ile tamamen aynı burr'e sahip bir değirmen. İzlediğim incelemelere göre ayarlama mekanizması sayesinde o burrle düzgün bir espresso ve TK çekimi de yapabiliyormuş. Şu anlık espresso makinem olmadığı için çok büyük bir artı değil benim için lakin TK çekebilecek olmak ve öğütüm ayarında daha fazla kontrole sahip olmak güzel.

Timemore ile aralarındaki fark ettiğim diğer farklarsa şöyle;

-sanırım en büyüğü bu- HERO'nun plastik bir gövdeye sahip olması. İncelemesini yapanlar genel olarak plastiğinin çok iyi ve kaliteli olduğunu belirtmişler. Plastiğin genel etkisi ağırlık üzerine sanırım, en azından Timemore kullanıcıları ellerindeki değirmenin ağırlığı hakkında yorum yaparsa güzel olur. Gramaj olarak değil de kullanıma nasıl yansıdığıyla alakalı. Bir de plastiğin hasarla karşı olan iyi anlamda dayanıklılığı var. Malum metal olunca düşme tarzı şeyler çok daha fazla hasar alıyor ama düşürmezsem bi' fark olmaz değil mi :)

Diğer önemli fark fiyat. Şahsen öğrenci olduğum için bu değirmenlerden arttırdığım para sonraki kahve ve kahve ekipmanı alışverişlerim için sermaye olacak. Ve HERO kuponla, indirimle vs. 30-35 dolar arası bir şeye denk geliyor (kargo dahil).

Bunların dışında, tutma yerinin ahşap ve kapağının şeffaf olması var. Bunlar epey hoşuma gitti aslında. Ayrıca nasıl bir kapak kapama mekanizması yapmışlar bilmiyorum ama ters çevirseniz bile kendiliğinden düşmüyor kapak. Bu bana + bir şey gibi geldi ama sizin düşüncenizi merak ediyorum.

Son aklıma gelen fark ise alt hazne oldu. Bu hazne Timemore'a göre daha sıkı kapanıyor gibi duruyor. Bu nedenle düşme ya da öğütürken kendiliğinden açılma tarzı bir durum olmuyor.

İnceleme anlamında gerçekten çok az şey bulabildim internette. O yüzden düşüncelerini ve varsa deneyimlerinizi merakla bekliyorum. Plastik olması belki pek çok kişiyi anında eliyordur fakat ben bir şans vermek istedim. Farklı seçeneklerin bulunmasından zarar gelmez.
(Not: başka değirmen öneriniz varsa bütçem maks 400-500TL olacak sanırım, o da kesin değil şu an. Üstü benim açımdan mümkün değil ne yazık ki.)

Ürün linki: https://tr.aliexpress.com/item/1005001364102066.html?spm=a2g0o.cart.0.0.23533c00jTDaHq&mp=1

Değirmen hakkında bilgi sahibi değilim ancak bahsettiğiniz fiyata Hario'nun seramik değirmenleri bile zor bulunurken çelik burrlu bir değirmen gerçekten bedava. Geçmişte Timemore C2 kullanmıştım, eğer benzer bir öğütüme sahipse başlangıç için gayet yeterli olacaktır.

C2'nin ayar mekanizmasi ve burr'u da güncellendi diye biliyorum. Mekanizma metal oldu ve burr artık espresso ve türk kahvesi için daha elverişli çalışıyor deniyor alanlar tarafından.

Hero fena durmuyor ancak c2 daha kaliteli duruyor açıkçası. Ve ben olsam başlangıç için forumda çoğu kişinin bildiği, kullandığı bir değirmen tercih ederim, ki öyle yaptım.

Bu arada alt haznenin sıkı kapanmayıp düştüğüne rastlamadım henüz c2'de.

Tartıyı, termometreyi, dripper'ı, kettle'ı tasarruf etmek için en ucuzundan alabilirsiniz, bunlardan para artırabilirsiniz ama değirmen'de yapmamak gerek bana göre.

Anlıyorum. Arada 10 dolar gibi bir fark oluşmuştu C2 ve S01 arasında ama C2'ye yönelmem daha iyi olacak sanırım. Forumda destek bulmak da kolay olur gibi. Ayrıca dediğiniz gibi güncellenmiş hali de gayet iyi duruyor. Ama C2 ile S01 arasındaki ağırlık farkı kullanımı nasıl etkiliyor diye merak etmiştim. C2 metal olmasına rağmen çok ağır değil diye biliyorum, acaba S01 plastik gövdesiyle çok hafif olmuyor mudur?

Neyse sonuç olarak 40 dolara C2'ye yöneleyim ben. C2 için 40 uygun bir fiyat sanırım, daha ucuzunu bulamam herhalde. Cevabınız için teşekkürler :)

Merhaba,

20 marttan beri değirmeni kullanıyorum. Coffee town store'dan aldım, 10 mart gece yarısı (yani 11 mart) verdiğim sipariş, 20 mart günü ptt kargo ile geldi.

Sözen'den geçtiğim için öğütüm kalitesinden ve ergonomisinden çok memnunum (hafifliği benim oldukça hoşuma gitti). Ben haznesi kahverengi olan modeli aldım. Topuz da kahverengi ve ahşap değil plastik(diğer renklerde de böyledir mantıken) .

Haznede o ring conta kullanıldığı için gövdeye geçmede sonuna kadar sıkarsanız sağlam ve sıkı duruyor.

Youtube'da izleyeceğiniz birkaç video var zaten ve bir tanesinde belirtiliyor: C2'ye göre daha fazla klik imkanı ve daha hassas ayar sunuyor ürün. Ben şimdiye kadar french press, moka pot ve phin filtre demlemeleri yaptım. French press'te 45 klik, 25gr kahve, 45sn sürdü öğütüm. Moka pot ve phin filtre için 25-30 aralığını kullanıyorum.

Değirmeni ilk kullanımda, temizlik için yaptığım öğütümlerde türk kahvesi inceliğini de denedim: 10 klik yeterli incelikte oldu benim için fakat 5gr kahveyi öğütmek 4-5dk civarı sürdü. (C2 ile aynı öğütücü grubuna sahip olduğu için normal) Çekirdeği zor yakalıyor öğütücüler bu kadar yaklaşınca birbirine. Kapak da evet ters çevrilince düşmüyor, mile tatlı sıkı geçtiği için. Güzel ayarlanmış bu sıkılık.

Şuan için ürünün fiyatına göre sunduğu performanstan gayet memnunum (C2 performansını onun yarı fiyatından düşüğe alıyorsunuz.)

Bu arada, @Kuzeydeniz85 forumdaşımız benden daha uzun süredir kullanıyor ürünü.(Ben de almadan önce kendisinden bilgiler almıştım.)

Son düzenleme:
Hero s01 tam olarak fiyat/Performans ürünü almadan önce araştırma yaparken çelik bur bir değirmen bakıyordum bir çok inceleme videosu izledim timemore , molent g100, g50 commondante vs.
Kahve dünyasında yeniydim ve fiyatlar tuhaf abartılı bir pahalılıktaydı hala şaşırıyorum ekipman fiyatlarına plastik bir malzeme 300-400tl.
Bunların içinde çelik kesicisi olan ve c2 ile aynı bur yapısını kullanan hero s01 i görünce diğerlerinin neredeyse 1/3 fiyatı, siparişimi verdim.
Malzeme evet plastik fakat sağlam hissettiriyor, çift rulman yataklı öğütümde homojenlik gayet iyi, pour over için gayet ideal, tk için yorucu fakat birçok manuel değirmen ince öğütümde yorucu, ben bir kaç defa şarjlı matkapla espresso ve tk. öğütüm yaptım biraz riskli fakat ucuza aldığım için okadar riske girebiliyorum 🙂 ben gayet memnunum uzun süre devam ederim tek dezavantajı reçete paylaşımlarında commondante klik sayısı veriyorlar, ben kendim bir kaç denemeye kendi klik sayımı buluyorum aslında bu benim için avantaj oluyor, hazır başkasının bulduğu tarifi direk uygulamak demleme açısından ezbercilik gibi, kendim deneyimlemek kahve demleme adına gelişim katıyor bana. Özetle uygun bütçe olarak seramik değirmen alacağınıza hero alın geçin üzmez.

Biraz arada kaldım neyi seçeceğim konusunda. HERO kullananlar olmasına sevindim açıkçası. Ama yine de C2'ye biraz daha yakınım gibi duruyor. Elimdeki kuponlarla şu an C2 40$, S01 30$ tutuyor. 10$ az para değil tabii ki ama ikisinin de fiyatı çelik burrlü değirmenler için uygun olduğundan bilemedim. Bu arada ahşap kısmını yanlış yazmışım, ahşap görünümlü diyecektim. Düzeltme için teşekkür ederim.
Kuzey Bey, acaba siz aldığında S01 ne kadara mal olmuştu?

340tl +10,5tl vergi çıktı.

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Acaba satın aldıktan sonra gümrük için satıcıya ayrıca mesaj attınız mı yoksa olduğu gibi mi geldi?

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Acaba satın aldıktan sonra gümrük için satıcıya ayrıca mesaj attınız mı yoksa olduğu gibi mi geldi?
Satıcıyla hiç iletişim kurmadım.

@menes Bu konuya benim de ihtiyacım vardı zira dünden itibaren aynı şeyi düşünüyorum büyük ihtimalle aynı inceleme videolarını da izledik ve aynı kararsızlık bende de var :D :D Teşekkür etmek istedim size ve fikir beyan edenlere de :) bir fikir oluşmasında katkısı oldu kesinlikle . Şahsi çıkarımım ise tek handikapının aslında plastik olduğu yönünde ancak bu bizim için bir tehlike oluşturuyor mu emin olamadım , her ne kadar ihtimali var olsa da kimse değirmenini düşürecek hareketlerde bulunmaz diye düşünüyorum :)

@thks Kesinlikle katılıyorum. Plastik gövdenin düşmelere karşı daha az sorun çıkaracak olması güzel ama dediğiniz gibi genellikle düşürmeyeceğimiz için büyük bir artı ya da eksi olarak görmeye gerek yok :ROFLMAO: Bundan son iş zevkler ve tercihlerle alakalı.
Metal gövde vazgeçilmezim diyorsanız C2 kesin zaten. Bütçe 30 dolar civarıysa düşünmeden S01 alınabilir. Fakat benim bütçeyi 40 dolara çıkarmam sorun olmayacak gibi duruyor ve güncellenmiş haliyle beraber C2'nun alüminyum gövdesi daha bi' cazip gelmeye başladı. Epey şık duruyor çünkü. Ama her şekilde biraz hızlı karar vermemiz lazım, malum ayın 3'ünde indirimler sonlanıyor :)

Son olarak rica ederim, ben de sevindim şu sıralar benim gibi C2 ve S01 arasında kalan birini görmekten. Umarım ikimiz de kafamıza yatacak uygun değirmenleri sorunsuzca alabiliriz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, değirmen Cuma günü elime ulaştı ancak 3 gündür kafamı kurcalayan bir şey var. 1-10 klik arasında (belki 11) değirmeni boşta çevirirken küçük bir sürtme hissiyatı ve sesi geliyor. Timemore C2 için bunula ilgili bir konu (şurada) görmüştüm ve acaba değirmenimin kalibrasyonu mu bozuk, sıfır noktasını bulmaya çalışırken zorlayıp ben mi bozdum (ilk değirmenim), yoksa C2'de 6 klik olması gibi S01'de de bu nokta 10 klik civarı mı merak ediyorum (aslında mantıklı çünkü aynı burr seti ama neredeyse iki katı klik aralığı). Şu videoda görüldüğü şekilde geliyor ses.

Hero S01 sahibi arkadaşlar kendi değirmenlerinde bunun durumunu, varsa sürtmenin kaç klikte başladığını söylerlerse sevinirim.

Arkadaşlar merhaba, değirmen Cuma günü elime ulaştı ancak 3 gündür kafamı kurcalayan bir şey var. 1-10 klik arasında (belki 11) değirmeni boşta çevirirken küçük bir sürtme hissiyatı ve sesi geliyor. Timemore C2 için bunula ilgili bir konu (şurada) görmüştüm ve acaba değirmenimin kalibrasyonu mu bozuk, sıfır noktasını bulmaya çalışırken zorlayıp ben mi bozdum (ilk değirmenim), yoksa C2'de 6 klik olması gibi S01'de de bu nokta 10 klik civarı mı merak ediyorum (aslında mantıklı çünkü aynı burr seti ama neredeyse iki katı klik aralığı). Şu videoda görüldüğü şekilde geliyor ses.

Hero S01 sahibi arkadaşlar kendi değirmenlerinde bunun durumunu, varsa sürtmenin kaç klikte başladığını söylerlerse sevinirim.

Merhaba,

S01'in klik sayısı daha fazla ve daha geniş bir ayar aralığı sunuyor.(Bir incelemede bahsediliyordu.) C2 kaç klik en fazla bilmiyorum fakat S01'in 115 klik'e kadar gidiyor, 116'da ayar vidası kurtuluyor. Yani C2'de 6 klike kadar olan ses normalse, S01 için de 10'a kadar normal olmalı. (Klik sayısı orantılarına bağlı olarak.)

Merhaba,

S01'in klik sayısı daha fazla ve daha geniş bir ayar aralığı sunuyor.(Bir incelemede bahsediliyordu.) C2 kaç klik en fazla bilmiyorum fakat S01'in 115 klik'e kadar gidiyor, 116'da ayar vidası kurtuluyor. Yani C2'de 6 klike kadar olan ses normalse, S01 için de 10'a kadar normal olmalı. (Klik sayısı orantılarına bağlı olarak.)
Evet hocam ben de aynı incelemeye istinaden dediğiniz şekilde olabileceğini düşünüyorum. Eğer herkeste 10 klik civarında varsa bu sürtme benimkinde de sorun yoktur muhtemelen. O sebeple sormuştum, sizde de mevcut mu acaba?

Merhaba bana da 1 hafta önce ulaştı. Moka pot ayarında kullanıyorum ama 0 noktası bulduktan sonra direkt 15-16 civarından başladım ve olduğu gibi de kaldı çünkü çok ideal oldu moka pot için. Dediğiniz aralıkta hiç boş ya da dolu çevirmedim ancak sayın @onderaydin 'a katılıyorum o aralıkta normal olduğunu düşünüyorum zira dediği gibi aralıklar gerçekten çok ince, french press için denemeler yaparken ayarı tutturamadiysam hep 3 er klik atladım fark yaratması açısından. İçiniz rahat olsun.

Merhaba bana da 1 hafta önce ulaştı. Moka pot ayarında kullanıyorum ama 0 noktası bulduktan sonra direkt 15-16 civarından başladım ve olduğu gibi de kaldı çünkü çok ideal oldu moka pot için. Dediğiniz aralıkta hiç boş ya da dolu çevirmedim ancak sayın @onderaydin 'a katılıyorum o aralıkta normal olduğunu düşünüyorum zira dediği gibi aralıklar gerçekten çok ince, french press için denemeler yaparken ayarı tutturamadiysam hep 3 er klik atladım fark yaratması açısından. İçiniz rahat olsun.
Sağ olun teşekkür ediyorum. Kuruntu yaptım sanırım biraz C2 konusunun da etkisiyle.

Geri