• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Herkese Merhaba

ragedivision

Barista
Daha fazla  
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İdealtepe
Öncelikle herkese merhaba,

Pandeminin başlangıcıyla birlikte dışarda severek içtiğim V60 kahveleri eve taşımaya karar vererek kendime bir V60 seti oluşturup sipariş vermiştim 1 sene önce.

1 senedir de kendi kendime ne kadar doğru, ne kadar yanlış tam olarak kestiremediğim metotlarla kahve demliyorum. Kronotrop, Petra ve Probador Collectiva genellikle alışveriş yaptığım yerler. Son günlerde Null' un Worka' sına düştüm gerçi. İlk paketim bitmeden bugün 2. yi sipariş verdim :)

V60 öncesinde de Bialetti MokaPot ile demliyordum kahvelerimi.

V60 Ekipmanım;
Hario V60 02 Seramik Dripper
Hario V60 Range Server
Hario Buono Kettle 1.2L
Hario Mini Plus Değirmen

Tartı için basit bir mutfak tartısı işimi görüyor şimdilik. Ekipmanım içinde en kötüsü değirmen sanırım. Başta değirmen için çok yüksek fiyatlara çıkmanın gereksiz olduğunu düşünmüştüm kendimce ama yanılmışım sanırım. Öğütülen kahveye baktığımda bariz bir şekilde boyut farklılıkları olduğunu görüyorum.

Şu an kafamda bir Comandante almak var ama daha henüz işin en başındayken, öğrenmek için sürekli okuyup, video izlerken CMD benim için ne kadar gerekli, içtiğim kahvelerin tadında nasıl bir etki yaratır çok da emin olamıyorum açıkçası.

Bir de Wacaco Nanopresso almayı düşünüyorum ama dur bakalım :)

Daha fazla uzatmadan kısa keseyim. Kendimi geliştirmem adına tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim açıkçası.

Teşekkürler,

Öncelikle hoşgeldiniz. (:
Ben Hario mini slim plus öğütücüden Comandante öğütücüye geçmiştim ve nitelikli kahveyi henüz 2 aydır içiyordum. Ben o tecrübesizlikle farkı çok net algılayabildiysem siz hayli hayli algılarsınız. 15-20 basamak atlamak gibi gelmişti. (:

Öncelikle hoşgeldiniz. :)
Ben Hario mini slim plus öğütücüden Comandante öğütücüye geçmiştim ve nitelikli kahveyi henüz 2 aydır içiyordum. Ben o tecrübesizlikle farkı çok net algılayabildiysem siz hayli hayli algılarsınız. 15-20 basamak atlamak gibi gelmişti. :)
Çok teşekkür ederim. Ben de gayet tecrübesizim, emin olun :)
Kendi kendime, sadece gramaj ve bitiş sürelerini dikkate alarak demliyordum önceleri. Okudukça daha da farkında varıyorum yaptığım yanlışların. Hario değirmenden geçiş gerçekten bu kadar farkediyorsa şu an alınacaklar listeme ilk sıradan girdi Comandante :)

Bende 1-2 sene boyunca sözen kullanıp pandemi başında comandanteye geçiş yaptım neredeyse 1 yıl olacak ve yaptığım en mantıklı karar diyebilirim. Comandante haricinde orjinal v60 almayı da 2. en mantıklı kararım olarak söyleyebilirim. Giriş seviyesi değirmenlerin belli bir sınırları var, gerçekten iyi bir değirmene geçtiğinizde ekşi-acı tatların neredeyse tamamı yok oluyor (demleme hataları hariç). Benim aldığım dönemde başka bir alternatifi yoktu fakat şuan ki değirmen bolluğuna rağmen gözüm kapalı önerebileceğim değirmen. Yakın zamanda yeni rengi de çıktı belki size kısmet olur çikolata ;)

Öncelikle herkese merhaba,

Pandeminin başlangıcıyla birlikte dışarda severek içtiğim V60 kahveleri eve taşımaya karar vererek kendime bir V60 seti oluşturup sipariş vermiştim 1 sene önce.

1 senedir de kendi kendime ne kadar doğru, ne kadar yanlış tam olarak kestiremediğim metotlarla kahve demliyorum. Kronotrop, Petra ve Probador Collectiva genellikle alışveriş yaptığım yerler. Son günlerde Null' un Worka' sına düştüm gerçi. İlk paketim bitmeden bugün 2. yi sipariş verdim :)

V60 öncesinde de Bialetti MokaPot ile demliyordum kahvelerimi.

V60 Ekipmanım;
Hario V60 02 Seramik Dripper
Hario V60 Range Server
Hario Buono Kettle 1.2L
Hario Mini Plus Değirmen

Tartı için basit bir mutfak tartısı işimi görüyor şimdilik. Ekipmanım içinde en kötüsü değirmen sanırım. Başta değirmen için çok yüksek fiyatlara çıkmanın gereksiz olduğunu düşünmüştüm kendimce ama yanılmışım sanırım. Öğütülen kahveye baktığımda bariz bir şekilde boyut farklılıkları olduğunu görüyorum.

Şu an kafamda bir Comandante almak var ama daha henüz işin en başındayken, öğrenmek için sürekli okuyup, video izlerken CMD benim için ne kadar gerekli, içtiğim kahvelerin tadında nasıl bir etki yaratır çok da emin olamıyorum açıkçası.

Bir de Wacaco Nanopresso almayı düşünüyorum ama dur bakalım :)

Daha fazla uzatmadan kısa keseyim. Kendimi geliştirmem adına tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim açıkçası.

Teşekkürler,
Hoşgeldiniz :)
Moka pot deneyiminizden yola çıkarak, öğütüm kalınlığı ile ilgili düşüncenizi merak ediyorum. Bu konu çok göreceli farkındayım ama genel olarak daha light kavrumlarda ve küçük moka potlarda standart moka pot öğütümü, kavrum koyulaştıkça ya da moka pot büyüdükçe biraz daha kalın öğütüm tavsiye ediliyor. Siz ne dersiniz?

Hoşgeldiniz :)
Moka pot deneyiminizden yola çıkarak, öğütüm kalınlığı ile ilgili düşüncenizi merak ediyorum. Bu konu çok göreceli farkındayım ama genel olarak daha light kavrumlarda ve küçük moka potlarda standart moka pot öğütümü, kavrum koyulaştıkça ya da moka pot büyüdükçe biraz daha kalın öğütüm tavsiye ediliyor. Siz ne dersiniz?
Teşekkür ederim. Hoş bulduk.

Keşke size yardımcı olabilsem ama inanın moka pot kullandığım zamanlar kahveyle ilgili tam bir cahildim. Starbucks' tan paket kahve alıp, moka pot' a göre öğütülmesini isteyip, onları içiyordum.

3. nesil kahvecilerle tanışmamın ardından kahvenin aslında benim içtiğimden farklı bir içecek olduğunu anladım. Bayağı bayağı acı bir şey içiyormuşum meğer :) O zamandan sonra da hep dışarda içtim. Evde de sadece filtre kahve makinesini kullandım.

Sevdiğim alanlarda detaya inmeyi çok sevdiğim için sonrası hep okumalarla, video izlemelerle geçti. Şu an daha çok başındayım anlayacağız.

Geri