• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Her zaman ictigim kahvenin aci gelmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cnckmk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cnckmk

Yeni Üye
İsim
Can
Daha fazla  
İsim
Can
Arkadaslar merhaba,

Kronotrop beyenedori iciyorum.

Ekipman

1zpresso jx - 66 klik
Melitta optima filtre kahve makinesi
Melitta kagit filtre
Saka su.

Kahvede bugun acilasma oldu tropik meyve aromasini alamadim. Asiditesi azaldi.

Recete ve ogutum ayarinda bir degisiklige gitmedim.

Bir gun once ayni paketin cekirdegini kullanamama ve tamamen ayni ayarlarda yapmama ragmen bugunkunun tadi bozuldu. Sebebi ne olabilir ?

Cekirdek bayatlamis olamaz kendi ambajinds tutuyorum.

Ekipman temiz.

Bugun ikinci kere denedim yine ayni aci tat. Sanki cekirdekden yanik tadi geliyor. Karafdaki suyu olcuyorum 71 derece veriyor. Yani bu makine zaten dusuk isida demliyor. Isidan dolayi yanmis olamaz.

Yarin baska marka su alacagim.

Ben covid olduğumda aynı şeyleri yaşamıştım. Hatta aylar sonra tam geldi tadım. Diğer yiyecekleri tam olarak tadını alıyor musunuz bi dikkat edin. Sorun varsa arkadaşın dediği gibi bir test yaptırın derim.

Diger tatlar da farklilik yok. Belkide cekirdeklerden bir kismi yanmisti. Ancak renk olarak bakinca birbirlerinden farkli gorunmuyor. Bende 2 paket vardi aynisindsn 2 x 250gr. Paketin ilk gunku kokusuyla suan baktiginda da hafif kokusu degismis. Belkide paketi guzel korumuyor

covid enfeksiyonu insanın ağız tadını bozuyor gerçekten de. koku duyusu normal olsa bile tat almada sorun sıklıkla yaşanabiliyor. asemptomatik geçiren kişilerde de bu olabiliyor. (haliyle semptom vermiş oluyor aslında ve hasta semptomatik oluyor :) ancak çoğu kişi bunu farkına varamıyor veya hastalıkla ilişkilendirmiyor). bazen ilk semptom bu olabiliyor. tat duyusunda hafif bozulmalarla başlayabiliyor yani hastalık.

Değirmeninizi temizlemeniz öneririm. Aynı şeyi son birkaç gündür ben de yaşıyordum ki yaklaşık 1.5 aydır değirmenimi temizlemediğim aklıma geldi. Temizledim ve herşey düzeldi. Değirmende biriken tozlar tadı çok acılaştırıyor.

Kahve çekirdeklerini gözden geçirerek ögütün. Bazı kavurucular ciddi manada çekirdekleri ayıklamadan kavurup satıyorlar. Defect oranı yüksek bir çekirdekse tadı defectler bozuyordur. Bazen kavrum kaynaklıda olabiliyor çekirdeklerin arasında fazla kavrulmuş yağlanma derecesine gelmiş çekirdeklerde çıkabiliyor bunlarda tadı bozar.

Baska cekirdekle cekim yaptim once ondan sonra ayni cekirdegi tekrar oguttum, tadi duzeldi. Muhtemelen dediginiz gibi araya fazla kavrulmus veya defect cekirdek girip tadi bozmus olmali veya benim degirmen temizligine ihtiyac var.

Bir ihtimalde acaba cok hizli cevirdigim icin isi olusumu kaynakli cekirdegi degirmende yakmis olabilir miyim dusunuyorum. Artik daha yavas ceviriyorum.

Baska cekirdekle cekim yaptim once ondan sonra ayni cekirdegi tekrar oguttum, tadi duzeldi. Muhtemelen dediginiz gibi araya fazla kavrulmus veya defect cekirdek girip tadi bozmus olmali veya benim degirmen temizligine ihtiyac var.

Bir ihtimalde acaba cok hizli cevirdigim icin isi olusumu kaynakli cekirdegi degirmende yakmis olabilir miyim dusunuyorum. Artik daha yavas ceviriyorum.
Çok yüksek sıcaklıklarda kavrulan çekirdeklerin değirmende ya da demlerken yanacağı bana mantıklı gelmiyor açıkçası. Muhtemelen defect çekirdeklerden dolayı böyle hissediyorsunuzdur.

Krontorop cekirdegi genelde blonde roast oluyor 3. Dalgada.

Defect cekirdek daha mantikli geliyor bu durumda.

Bunu nasil farkina variyoruz ?

Diger tatlar da farklilik yok. Belkide cekirdeklerden bir kismi yanmisti. Ancak renk olarak bakinca birbirlerinden farkli gorunmuyor. Bende 2 paket vardi aynisindsn 2 x 250gr. Paketin ilk gunku kokusuyla suan baktiginda da hafif kokusu degismis. Belkide paketi guzel korumuyor
Elinizdeki değirmenle mümkün değil ısınıp yanması yüksek clicklerde. Seramik burr çok uzun sürede ögüten bir değirmen olsa belki. Defect kaynaklıdır büyük ihtimalle.

Krontorop cekirdegi genelde blonde roast oluyor 3. Dalgada.

Defect cekirdek daha mantikli geliyor bu durumda.

Bunu nasil farkina variyoruz ?
Bir kaç görsel ekledim bulabildigim kadarıyla zaten kendini belli ediyor defectler.

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    125.3 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    538 KB · Görüntüleme: 47
Şahsi tecrübemiz olarak, kahveden zahiri hiç bir sebep olmaksızın tat alamayıp neredeyse tiksinecek hale geldikten kısa bir süre sonra hastalık baş göstermiş idi...
İster istemez benzettik lakin siz sıhhat üzere olasınız inşallah

covid-19 enfeksiyonunun 6. günündeyim ve çok sevdiğim kahvelerde dahi acı ve yanık tatlar alıyorum. son dönemin en beğendiğim kahveleri olan baristatus'un Colombia kahvesi (villa Rosita) ve kafein kültürün La Tanairisi bile şehirlerarası yolculukta mola yerlerinde içilen filtre kahvelerden farksız :) Kenya kahvelerinden limon asiditesi alamayacak kadar bozuldu tat algım, düşünün yani.:) hatta hastalık ilk olarak kahve tatlarında bozulma ile semptom verdi diyebilirim.

covid-19 enfeksiyonunun 6. günündeyim ve çok sevdiğim kahvelerde dahi acı ve yanık tatlar alıyorum. son dönemin en beğendiğim kahveleri olan baristatus'un Colombia kahvesi (villa Rosita) ve kafein kültürün La Tanairisi bile şehirlerarası yolculukta mola yerlerinde içilen filtre kahvelerden farksız :) Kenya kahvelerinden limon asiditesi alamayacak kadar bozuldu tat algım, düşünün yani.:) hatta hastalık ilk olarak kahve tatlarında bozulma ile semptom verdi diyebilirim.
Üstadım özellikle kahve içememe halini birçok kişiden duymuş idik. Görünen o ki bu listede sizde mevcutsunuz. Tez vakit şifa bulasınız

Geri