• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran 2023 - Spada Coffee Roastery - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikoh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Spada benim için büyük bir hayal kırılığı oldu!

İndirim koduyla beraber 3 farklı çekirdek sipariş vermiştim ancak her ne kadar beklersem bekliyeyim tüm çeşitlerde yoğun bir ekişilik ve acımtıraklık var. Bahsedilen aromaları hiç alamadım, klasik kahve tadı ise sıfıra yakın.

Ambalaj, paketleme filan güzel ancak çekirdekler bana hitap etmedi maalesef.
Nasıl demlediğinizi, demleme parametrelerinizi de yazarsanız, daha net yardımcı olunur diye düşünüyorum, çoğu kişi memnundu kahvelerden belki su belki öğütüm tarafında bir sorun vardır

Nasıl demlediğinizi, demleme parametrelerinizi de yazarsanız, daha net yardımcı olunur diye düşünüyorum, çoğu kişi memnundu kahvelerden belki su belki öğütüm tarafında bir sorun vardır

Otomatik kahve makinasına çekirdekleri boca edip espresso veya filtre kahve hazırlıyorum. Öğütüm, su sıcaklığı, demleme süreleri sabit. Uludağ kaynak suyu kullanıyorum. Açıkçası çılgın profesör gibi mikro ayarlarla uğraşacak ekipmanım ve vaktim yok henüz.

Daha önceki aylarda indirim yapan başka bir kavurucudan da sipariş geçmiştim, yine aynı otomatik makina ve kaynak suyuyla espresso / filtre kahve demliyordum. Paketin üzerinde yazan ne varsa tüm notaları yoğun bir kahve tadıyla ve hiç ekşilik/acılık olmadan alabiliyordum. Hatta öyle lezzetliydi ki, günlük bir fincan kahve tüketimim 3-4 fincana çıkmıştı.

Hadi iyice gaza gelip cahil cesaretiyle aforizmamı da bırakayım şuraya: optimal verimi yakalayabilmek için kırk takla attıran bir ürün benim nezdimde iyi bir ürün değildir.

Otomatik kahve makinasına çekirdekleri boca edip espresso veya filtre kahve hazırlıyorum. Öğütüm, su sıcaklığı, demleme süreleri sabit. Uludağ kaynak suyu kullanıyorum. Açıkçası çılgın profesör gibi mikro ayarlarla uğraşacak ekipmanım ve vaktim yok henüz.

Daha önceki aylarda indirim yapan başka bir kavurucudan da sipariş geçmiştim, yine aynı otomatik makina ve kaynak suyuyla espresso / filtre kahve demliyordum. Paketin üzerinde yazan ne varsa tüm notaları yoğun bir kahve tadıyla ve hiç ekşilik/acılık olmadan alabiliyordum. Hatta öyle lezzetliydi ki, günlük bir fincan kahve tüketimim 3-4 fincana çıkmıştı.

Hadi iyice gaza gelip cahil cesaretiyle aforizmamı da bırakayım şuraya: optimal verimi yakalayabilmek için kırk takla attıran bir ürün benim nezdimde iyi bir ürün değildir.
Dünyadaki tüm kahveler tek bir kavurucu elinden çıksa dediğiniz olabilir ama her kavurucu farklı farklı kavuruyor önceki uymuştur bu uymamış olabilir, fazla değiştirebileceğiniz bir şey de yok, karşılaştırma yapabileceğimiz bir referans da, öğütüm sabit, sıcaklık ve süre sabit, kahve demek ki makinenizin ayarlarına uymamış, tüm kahvelerin optimal verimi keşke herkesin ekipmanına göre olsa da tek demlemede her kahvede iyi sonuç alınsa, bende ayar yapabileceğim geniş bir alan var ama sizde pek bir değişken olmadığı için ilk demleme de sonraki demlemede değişen bir şey olmaz, en fazla su değişir, burada da kahve yerine makineye suç atmak lazım, çoğu makineler buhar tarzı demleme yapıyor ve yakıyor kahveyi, nispeten light kavrumlar bunu kaldırıyor ama orta, orta-üst olanlar makine kaynaklı tekdüze hale geliyor

Ben el oasis, akagera ve sol naciente kahvelerini denedim. Üçü de tamamen tadım notlarını veren kahveler. Özellikle espresso halleri gerçekten harika.

Geri