• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran 2023 - Spada Coffee Roastery - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikoh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Motion'ı espresso olarak demledim asiditeden uzak bitter çikolatayı sanki sıvı hale getirmiş gibi yoğun tam klasik bir espresso tadı , hem de piyasaya göre uygun fiyatlı bir kahve. Biraz meyvemsi tatlarından uzaklaşamak isteyenlere tavsiye ederim.

Kahve: Colombia Choco
Filtre: Hario 01 Kulakçıklı
Değirmen: Timemore C3
Su: Davraz Su - Isparta
Dripper: Timemore Crystal Eye 02
Öğütüm: 15 Klik
Oran: 1:18 13.3 GR Kahve 240ML Su
Metod: 4 x 60

Demleme bitişi 2.30. Kokusu harika, hafif meyvemsi. Eşim kokusunu közlenmiş patlıcanı soyduktan sonra gelen kokuya benziyor dedi. Bi anda bende ona yordum kokusunu :D İçimi kadifemsi, akıp gidiyor. Ağızda hafif çikolata, fındık notaları aldım. Acılık neredeyse yok. Soğudukça ortaya çıkıyor ama çok az. Bir önceki mesajımda inceye gidip deneyeceğim demiştim ama diğer konudaki tecrübe paylaşımlarını göründe 1 tık kalına gittim. Bence daha güzel bir kahve çıktı ortaya.

Son düzenleme:
Kahve: Brezilya Sitio
Dripper: Hario V60 Dripper
Öğütüm: 16 Klik
Oran: 1:18 27 GR Kahve 480ML Su
Metod: 60 - 240 - 480

Demleme bitişi 4.10. Bu nasıl oldu bilmiyorum ama Breziya Sitio'nun en keyif aldığım kahvesiydi. Acılık yok. Tatlı notalar. Tarçın soğudukça kendini belli etti. Birazcık limonlu cheesecake, hem demlerken hem sıcak - ılık kısımlarda. İkram ettiğim misafirim de çok beğendi. Boğazdan akıp giden, yumuşak içimli bir kahve oldu.

aricha adorsi, kavrumun 17. günü, 20 gr kahve, toplam 360 gr demleme, comandante 20 klik, 2/3 Abant su ile 1/3 hayat su karışımı, 94 derece, aeropress ters metod
210 gr suyu tek seferde ortalama hızda döktükten sonra kapağını takıp içindeki havayı çıkarttım. 1.30 da ters çevirip 2 tur hafif spin yaptıktan sonra AeroPress i funnel ın üzerine koydum. bardağa 150 gr buz ekledim. 3.00 de aeropressi bardağın üzerine alıp 3.30 a kadar bastırdım.
Bu demlemede beklediğimden çok daha farklı, çok daha tatlı oldu.

Kahve: Aricha Adorsi
Dripper: TM Crystal Eye 02
Öğütüm: 11 Klik
Oran: 1:10 15 GR Kahve 150ML Su - 150 GR Buz
Metod: 50 - 150 - Japanese Cold Drip

Demleme bitişi 2.25. Japanese Cold Drip demledim, çok keyifli bir bardak oldu. Tavsiye ederim

yazın lıkır lıkır giden içeceği; ice latte 😋

Kahve: Motion
Değirmen: DF64
Öğütüm: SSP MP set17
Su: Hayat Şekerpınarı
Metod: Picopresso
Oran: 1:2 (19gr in 38-40gr out/20 sn)
notlar: motion sütle uyumu çok güzel.. (laktozsuz süt--200gr)
espressoyu çektikten sonra (isteğe bağlı şeker bu aşamada eklenir) buzun üstüne döküp soğuması için spin attırıyoruz, sonra süt ekliyoruz..

reels link..

WhatsApp Image 2023-06-24 at 16.40.47.jpeg

Son düzenleme:
La bandera için hala reçete bulamadım

Ben de bulamadım. Roasteryden aldım ve onlara sordum ama pek bir bilgi vermediler, sadece Buzdağı su önerdiler.

Bunları yazarken ilk demlememi yaptım.

13/06 kavurma tarihi,
92 derece su,
hario v60,
cafec th-3,
15gr Comandante 17 klik,
50 - 150 - 250 ml döküş yaptım

biraz uzun sürdü 3:15 gibi. erik ve kakao'yu alabildiğim biraz ama sanırım daha farklı bir deneme yapmam lazım.

Kahve: Maracay Kolombia
Filtre: Cafec Abaca Plus
Değirmen: Cmd 18 Click
Su: Saka
Dripper: Cafec Flower
Oran: 1:18 17 gr kahve 306 ml Su, 92C
Metod: 50 gr bloom, 30. Saniye itibari 150 gr tamamlama, 1.10 itibariyle 306 gr tamamlama
Toplam süre 3.10 - 3.15 arası bitiş.

Kahve biteli 10 dakika oldu ama detayları hala damakta, özellikle Meyvemsi notalar. Vanilya aromasını ortaya çıkarmak için uğraşacağım bir sonraki demlemede, elinize emeğinize sağlık tekrardan sevgili @SpadaCoffeeRoastery 🙏

Kahve: Colombia Choco
Dripper: Timemore Crystal Eye 02
Öğütüm: 15 Klik
Oran: 1:18 13.3 GR Kahve 240ML Su
Metod: 4 x 60

Demleme bitişi 2.30. Kokusu harika, hafif meyvemsi. Eşim kokusunu közlenmiş patlıcanı soyduktan sonra gelen kokuya benziyor dedi. Bi anda bende ona yordum kokusunu :D İçimi kadifemsi, akıp gidiyor. Ağızda hafif çikolata, fındık notaları aldım. Acılık neredeyse yok. Soğudukça ortaya çıkıyor ama çok az. Bir önceki mesajımda inceye gidip deneyeceğim demiştim ama diğer konudaki tecrübe paylaşımlarını göründe 1 tık kalına gittim. Bence daha güzel bir kahve çıktı ortaya.

Bugün demledim. Demlemek bittikten sonra kırmızı meyvemsi kokular geliyor, sonrasında anlamadığım bi koku geldi ama kendimi pazardan yeni alınmış taze fındık poşedinin içinde buldum. Közlenmiş patlıcanın soyulurken ki kokusu da hiç yabancı gelmedi okuduktan sonra :)

Çok keyifli bir kahve.

RUANDA / AKAGERA için reçetesi önerisi olan var mı?
94 derece
Cmd 17click
14g kahve 1/18
5x50
Döküşler oldukça sakin ve 3:30 civarı bir bitiş amaçladım ben
(Düşük ppm su kullanıyorum)
İlk başlarda çiçeksi soğudukça mürver gibi mor bir mayhoşluk bırakan dengeli bir çıktı elde ediyorum ben.

Ruanda Akagera
Hario 01
Comandante 17 click
Saka Su 90C
Origami
1:18 15 GR Kahve 270 mg su
50 - 150 - 270

Selamlar...

Kavurucu: Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Kolombiya Maracay Washed Anaerobic Strawberry
Dripper: Origami M
Filtre: Kalita Wave 185
Ratio: 1/18
Kahve-Su: 10 - 180
Öğütüm: 1Zpresso K-max 69 klik
Su: 94 C° (Erikli ve Gümüş karışımı 71 ppm)
Demleme Basamakları: 50 ml blooming 30sn. - 65 × 2 Son döküş dıştan toplayarak
Demleme Bitişi: 2.02
Tadım Detayları: Kuru kokuda ve demlemede çilek notaları. Kupada aroma, asidite ve gövde dengeli. İlk yudumdan bitişe kadar (yoğun fakat yormayan) çilek notalarına alttan eşlik eden kırmızı meyveler. Şekersiz çilek reçeli gibi 😃 .
Çilek düşkünü biri olarak beni oldukça memnun etti. Teşekkürler @SpadaCoffeeRoastery

Son düzenleme:
Spada benim için büyük bir hayal kırılığı oldu!

İndirim koduyla beraber 3 farklı çekirdek sipariş vermiştim ancak her ne kadar beklersem bekliyeyim tüm çeşitlerde yoğun bir ekişilik ve acımtıraklık var. Bahsedilen aromaları hiç alamadım, klasik kahve tadı ise sıfıra yakın.

Ambalaj, paketleme filan güzel ancak çekirdekler bana hitap etmedi maalesef.

Geri