ikoh
Barista
Diğer kahvelerin degas süresini beklerken önden motion isimli kahveyi bi deneyeyim dedim. Açıkçası beklentimi çok düşürdüm, çünkü kiloluk alınca indirimle beraber kilosu 350 lira civarına geldi. Ancak uzun süredir fiyat performansta belirli bir seviyeye çıkmış, "cold brew/sütlü içecekler/nitelikli kahveye alışmamış misafire demlenecek kahve" arıyordum. Şuana kadar en makul bulduğum coffeenutz'ın ofis 1 harmanıydı. Ancak onda da herhalde türk kahvelerinde sık kullanılan bir brezilya çekirdeğinin tadını alıyorum ve bazen bu tat bayıcı olabiliyor. O nedenle yeni ihtimallere de göz gezdiriyorum. Null zero harmanının ise fiyatını pek makul bulmadığımdan eledim onu
Sırada bu "motion" vardı. Bir sonraki durak ise sezy olacak belli ki 
Demleme Reçetesi:
Kavurucu: Spada
Çekirdek: Motion 29 mayıs kavrumu, kavrumdan 7 gün sonra (degas için 10-12 önerilmiş)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Switch Hibrit Şekilde / Hario 40'lı filtre
Öğütüm Detayları: comandante 26 klik
Su Detayları: nestle pure life 5 veya 10 litre ile ile pınar uludağ 5 litrelik sular 60 ppm olacak şekilde karıştırılmış, 91 derece
Toplam Süre: 3 dakika 10 saniye
Kahve Miktarı: 30 gram
Oran: 30/465 = 1/15.5
Demleme Basamakları: mandal kapalıyken 100 gram su döküp bloom için 45 saniye bekliyoruz. Ardından mandalı açıp kalan tüm suyu yavaşça ekliyoruz.
Tadım Detayları: Beklediğimden çok daha yumuşak ve tatlı bir kahve çıktı ortaya. Meyvemsi değil, daha klasik kahveleri andırıyor. Tam yukarıda bahsettiğim gibi, ofisinde koyu kavrum kahveyi gömmeye alışmış kişiye ikram ettiğinizde normalde içtiğinden güzel bir kahve içmiş olacaktır diye tahmin ediyorum. Fiyatına göre bu başarısı da beklentimin üstünde oldu. Tat profilinin biraz daha oturmasını bekleyeceğim. Bir parça daha ince öğütülebilirmiş, 26 klik gibi bir oranda 3 dakika pek çözemedi gibi hissettim. Tatta da 1/15.5 oranına göre yoğunluk düşüktü. Aynı miktarlarda kahve ve su kullanacak olsam 24 klikte denerdim bir sonrakinde.

Demleme Reçetesi:
Kavurucu: Spada
Çekirdek: Motion 29 mayıs kavrumu, kavrumdan 7 gün sonra (degas için 10-12 önerilmiş)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Switch Hibrit Şekilde / Hario 40'lı filtre
Öğütüm Detayları: comandante 26 klik
Su Detayları: nestle pure life 5 veya 10 litre ile ile pınar uludağ 5 litrelik sular 60 ppm olacak şekilde karıştırılmış, 91 derece
Toplam Süre: 3 dakika 10 saniye
Kahve Miktarı: 30 gram
Oran: 30/465 = 1/15.5
Demleme Basamakları: mandal kapalıyken 100 gram su döküp bloom için 45 saniye bekliyoruz. Ardından mandalı açıp kalan tüm suyu yavaşça ekliyoruz.
Tadım Detayları: Beklediğimden çok daha yumuşak ve tatlı bir kahve çıktı ortaya. Meyvemsi değil, daha klasik kahveleri andırıyor. Tam yukarıda bahsettiğim gibi, ofisinde koyu kavrum kahveyi gömmeye alışmış kişiye ikram ettiğinizde normalde içtiğinden güzel bir kahve içmiş olacaktır diye tahmin ediyorum. Fiyatına göre bu başarısı da beklentimin üstünde oldu. Tat profilinin biraz daha oturmasını bekleyeceğim. Bir parça daha ince öğütülebilirmiş, 26 klik gibi bir oranda 3 dakika pek çözemedi gibi hissettim. Tatta da 1/15.5 oranına göre yoğunluk düşüktü. Aynı miktarlarda kahve ve su kullanacak olsam 24 klikte denerdim bir sonrakinde.
Son düzenleme: