• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hayvansal olmayan süt alternatifi tavsiyeleriniz?

Deneyip tavsiye ettiğiniz var mı?

  • Pirinç Sütü

    Oy: 0 0.0%
  • Kenevir Sütü

    Oy: 0 0.0%
  • Kaju Sütü

    Oy: 0 0.0%
  • Diğer (lütfen belirtiniz)

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    24

Harmanyeri

Üye
İsim
Hamza
Daha fazla  
İsim
Hamza
Espresso Makinesi
Philips EP2231/40
Değirmen
Commandante C40, Eureka Mignon Crono, Molent g50
Ekipmanlar
Konchero gooseneck kettle, Kalita wave, V60, Delter Coffee Press, Moccamaster
Süte intoleransı olup süt bazlı kahveler içmek isteyenler için kurtarıcı olabilir. Bazısını laktozsuz süt de olsa rahatsız ediyor. Böyle bir şey denemiş olan varsa paylaşırsa tatsız deneyimlerin de önüne geçilmiş olur🙂

Düzeltme: @Hush uyarı için teşekkürler. konuyu açma amacım bilgi vermekten ziyade sizin tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak idi. bunu daha iyi ifade etmesi için başlığı düzelttim ve bahsettiğiniz linkleri sildim.
 
Son düzenleme:
konu açmışsınız ama bu konunun altına bilgi girmeyip mynet - zihni linkleri vermek ne kadar faydalı?

microfoam konusuna da yazmıştım;

ALPRO'ların hepsini denedim, diğer markalara (FOMILK vs.) daha bakamadım:
soya sütü lezzet olarak en zayıf, köpük olarak en iyi.
badem sütü lezzet orta, köpük orta.
hindistan cevizi sütü lezzet ÇOK İYİ, köpük rezalet.
 
Eşim vegan olduğu için bitkisel sütleri çokça deneyimleme şansım oldu. Alpro nun yulaf sütü var, bitkiseller arasında kahve ile en yakıştırdığım süt diyebilirim. Diğerleri için Hush ın yorumuna katılıyorum. Alpro barista serisini deneme şansım olmadı henüz. Fomilk ise fiyat bazında Alpro ile aynı neredeyse ama lezzet konusunda bana göre çok fark var.
 
tatlandırılmamış alpro soya sütünü ben çok sevdim. Açıkçası uzun zamandır sütlü ürünlerde yaşadığım sorunlar yüzünden eşim Alpro soya sütü almış. Daha önce alpro badem sütü denemiştim ama çok aşırı tatlı ve kahvenin önüne aşırı geçen bir tadı vardı. Soya sütü kesinlikle yine kahvenin önüne geçsede biraz daha dengeli bir tat oluyor bardakta.
 
Alpro’nun hem normal hem de tatlandırılmamış badem sütü ile denedim, kesinlikle kahvenin tadını alıp götürüyor
 
Badem en uzak durulması gereken sütlerden biri yine aynı şekilde vanilyalı pirinç sütü de öyle. Kahveye en çok yakışan şekersiz soya sütü 🌱
 
Kahveyi sütle hiç içemiyorum gerçi ama hayvansal olmayan sütleri genellikle shake hazırlarken ya da yulafla kullanıyorum. Alpro' nun tatlandırılmamış Soya sütünü kullanıyorum çoğu zaman ama çok farketmediği için arada badem sütü vs. değişiklik yapabiliyorum.

Eğer Alpro Soya alacaksanız Migros' larda indirime girmiş şu an. Bugün gördüm. 1L 27-29 lira aralığındayken şu an 20TL' ye satılıyor. Almak isteyen arkadaşlar yararlanabilir.
 
bence kahveye en yakışan yulaf sütü, sonrasında ise badem. hindistan cevizi güzel olacakmış gibi dursa da beğenemedim, koku çok güzel ama kahveye yakışmadıgını düşünüyorum görüntü var ses yok gibi bi şey oluyor. dışarıdan alıp denemedim hiç kendim yapıyorum netteki tariflerden bakarak kendiniz yaparsanız şeker oranını da ayarlayabilirsiniz, mesela yulafı yaparken miktara göre 1 ya da 2 tane hurma çok hafif güzel bi tatlılık veriyor.
 
soya sütü şekersiz denedim bugün kesinlikle çok daha iyi oldu . Süte en yakın tadı aldığım lattem bence bu sütle oldu.Akşamları sütten arınmak çok hoşuma gitmeye başladı. Herkese tavsiye ederim. Akşam yatmadan sütlü ürünler yerine bu tip bir latte yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Bir süredir vegan besleniyorum. Kahveyi sütlü tercih etmem ama yulaf lapası için aldığım sütleri kahvede de denedim. Beni en çok tatmin eden badem ve fındık oldu. Hindistancevizi sütü katkı maddeli garip bir şeymiş gibi geldi. Soya sütü de kesiliyormuş gibi hissettim. Soya sütünün çok bi tadı da yok. Badem sütü tatlı bi aroma katıyor. Kahvenin içine herhangi bir süt girince kahve tadı beklentim olmuyor. Keyifli bir içecek için badem ve fındık derim 🌱
 
Geri
Üst