• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hava ile Değirmen Temizliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SirJohn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SirJohn

Üye
İsim
Sercan Pekel
Daha fazla  
İsim
Sercan Pekel
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Maltepe
Merhabalar,

Yakın zamanda forumdaki fotoğraflarda, tahmin ediyorum değirmeni temizlemek için, el pompaları gördüm.

Bu pompalar genellikle fotoğraf makinası lenslerinin temizlenmesinde kullanıyor.

İnternette farklı ürünler ve temizlik setleri gördüm. Uygun yollu, fotoğrafı net bir ürün örneği olarak aşağıya bir link bırakıyorum.

https://www.hepsiburada.com/ggt-pro...ik-seti-p-HBV00000LW8DM?magaza=Ucuzteknopazar

Bu tarz bir ekipman kullanan var mı? Öğütücüyü temizlemeye yetecek kadar hava basıncı sağlıyor mu?

Yorumlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Biraz ekmek içi geçiyorum değirmenden tertemiz oluyor yatağı ve burr. Gövdede kalan tozları da pipet yardımıyla üflüyorum. 2 dakika sürmüyor temizlemem ve en kolay böyle yapabiliyorum. Varsa başta yöntemler deneyebilirim.

Ben de bu tarz bir pompa kullanıyorum. El değirmeni temizliğinde çok işe yaradığı gibi elektrikli konik öğütücümde de öğütüm sonunda pompayı kullanarak değirmen içinde artık kahve kalmamasını sağlıyorum, bu konuda da çok işe yarıyor. Yalnız bu pompaların dandik olanları da çok var, özellikle arka tarafı delik olup havayı içine arka taraftan alanlardan tercih etmek lazım.

Bebeği olanların yakından bildiği burun aspiratörü ile bu pompaları kıyaslayanınız oldu mu?

Ben de yukarıda paylaşıldığı gibi fotoğraftaki ufak el pompası ve Comandante’nin kendi ufak fırçasını kullanıyorum. (no.4 diye geçiyor sanırsam) Çok pratik ve yeterli oluyor.

4D114373-3ACB-4CAE-861F-B67FC9A5927A.jpeg

Bilgisayar,TV vs...elektronik cihazların içini temizlemek için kullandığım mini kompressoru kullanıyorum ben.

Mini kompressor.png
Bakmayın büyük göründüğüne sadece üfleme kısmını kullanacaksanız vacum yapmaya yarayan diğer yarısını ayırıyorsunuz cihazın.
Çift kademeli ve müthiş kuvvetli.
Comandante dışında Perfetto ve Lelit Fred için de kullanıyorum.Aklınızda bulunsun. :unsure:

Bebeği olanların yakından bildiği burun aspiratörü ile bu pompaları kıyaslayanınız oldu mu?

Ben Comandante için bebek burun aspiratörü kullanıyorum gayet güzel temizliyor. @SirJohn @HaLiL

ben kahve için değil ama bilgisayar klavye ve etrafında yemek yerken olusacak yemek kırıntılarını temizlemek için bir el süpürgesi almıştım onu kullanıyorum ve gayet işimi görüyor. "Baseus Capsule Cordless Vacuum Araç Taşınabilir Kablosuz Süpürge" ismi.

fiyatı pahalı sadece kahve değirmeni temizlemek için alınacak bir şey mi? sanmam.

Bilgisayar,TV vs...elektronik cihazların içini temizlemek için kullandığım mini kompressoru kullanıyorum ben.

Ekli dosyayı görüntüle 1749
Bakmayın büyük göründüğüne sadece üfleme kısmını kullanacaksanız vacum yapmaya yarayan diğer yarısını ayırıyorsunuz cihazın.
Çift kademeli ve müthiş kuvvetli.
Comandante dışında Perfetto ve Lelit Fred için de kullanıyorum.Aklınızda bulunsun. :unsure:
Cihan Bey bu alet için işçiliği kötü ve "dandik" diyorlar alışveriş sitesi yorumlarında. Siz ne düşünüyorsunuz?

Cihan Bey bu alet için işçiliği kötü ve "dandik" diyorlar alışveriş sitesi yorumlarında. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kesinlikle inanmayın.Yıllardır kullanıyorum.Plastik işciliği fena ancak motor ve emiş gücü çok güzel.Uzun süreli kullanımda ılık ve sıcak hava üflemeye başlıyor.Ancak bizim için çok uzun çalıştırmak gereksiz biliyorsunuz.
Eğer emiş kısmını kullanmayacaksanız (-ki tavsiye etmem ) böylece motora toz da girmemiş oluyor.
Bende aynı kompressorun iki farklı markası var.Hangisini isterseniz alabilirsiniz markaya takılmayın.Zaten meslek gereği iş için de çok kullanıyordum şimdi öğütücüler için de aldım bu aletten.Aklınıza gelmeyecek yerlerde de kullanılabiliyor ev yaşantısında.

Önceden yazdığım gibi yarısını ayırıp sadece hava üfleme bölümünü kullanınca çok küçük ama çok kuvvetli hava üfleyen bir kompressor kalıyor elinizde.Selamlar. 😘

Geri