• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario'dan Yepyeni Kahve Filtresi: Natürel!

PepukKahve

Barista
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Herkese Merhaba,
Bu videoda Hairo'nun yeni satışa çıkan Hario V60 02 Dripper Filtresi olan Natürel'i inceledik ve Hario 40'lı Kutu, Hario 100'lü (bol poşet) ile karşılaştırdık.

Test için
Ordinarius Roasters'tan Etiyopya Wolichu Wachu kahvesini,
Comandante 24 klikte öğüterek,
94 derecede Pınar Madran suyu ile
60+60+60+60 demleme reçetesi ile demledim.
İyi Seyirler...

Bize destek olmak için kanalımıza abone olabilirsiniz🙃

Üstad emeğine sağlık yine güzel bir inceleme videosu olmuş, şöyle bir sorum olucak, Cafec filtrelerde belirtilmiş fakat Hario filtrelerde ben göremedim, beyaz 100’lü bol poşet filtrelerin kalınlığı nedir? Cafec’lerde bulunan krepe olayı hario’larda da var mı? @PepukKahve

fiyatı da 40li pakete göre uygun gerçekten

Videoyu izlemedim daha ama filtreye bakınca kağıt kokusu geldi burnuma 😂

Edit: izlemeye başladım ilk dakikasınsa buna değinilmiş 😂😂

Seramik V60 setinde bu natürel filtre de dahil olduğu için deneyimleme şansım olmuştu. Süre konusunda performansı güzel fakat bardakta kağıt kokusunun negatif etkisi olduğunu söyleyebilirim. Ne kadar demleme öncesi bol su ile kokuyu azaltmaya çalışsam da fayda etmiyordu.

Üstad emeğine sağlık yine güzel bir inceleme videosu olmuş, şöyle bir sorum olucak, Cafec filtrelerde belirtilmiş fakat Hario filtrelerde ben göremedim, beyaz 100’lü bol poşet filtrelerin kalınlığı nedir? Cafec’lerde bulunan krepe olayı hario’larda da var mı? @PepukKahve
Hocam çok teşekkürler :) Beyaz 100’lü bol poşet filtrelerin kalınlığı ile ilgili detayları ben bulamadım. Bu filtrelerde krepe olayı ise iç yüzeyi düz, dış kısmı krepeli...

Seramik V60 setinde bu natürel filtre de dahil olduğu için deneyimleme şansım olmuştu. Süre konusunda performansı güzel fakat bardakta kağıt kokusunun negatif etkisi olduğunu söyleyebilirim. Ne kadar demleme öncesi bol su ile kokuyu azaltmaya çalışsam da fayda etmiyordu.

Ekipmanın içinden çıkan filtreler ile bu satılan 100'lük aynı mı diye sordum. Cevap gelince editlerim :)

Benim setin yanında bu filtreler gelmişti. Bunlar hangisi oluyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210221_211608_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210221_211608_com.android.gallery3d.jpg
    46.5 KB · Görüntüleme: 96
100'lü Japon kullanıyorum, emin olmak için de baktım, büyük ihtimal o. 40'lılarda tab(kulakçık) yok diye biliyorum, hollandalarda da kağıdın üstünde V60 damgası var.
Evet, hollanda ve 40lı japon kullanmıştım onlar değil

Yeni derken yeni bir üretim stili falan mı? 2018’den beri naturel filtre ile demleyen kafeler var 😅
Ürünün bir süredir satışı yoktu. Videoda da değinmeye çalıştım daha önce ilk olarak paylaştığımda dediğin gibi eskiden kullanan barista arkadaşlar çok yoğun koku oluyor demişlerdi. Yeni gelen ürünler ile koku şu anki 100’lük beyaz bol poşet seviyesinde diyebilirim. Zaten kalıp olarak bile hemen hemen aynı. Ama benim performans gözlemim 40’lı kutulara çok yakın ve fiyat olarak daha makul. Görüntü için bir şey diyemem🙃
Hazır yeri gelmişken 100’lü kutulu olarak satılanlar filtreler 100’lü bol poşet beyaz filtrelerin aynısı depolama alanı açısından kutuya alınmış.

@PepukKahve hazır tekrardan Hario filtreleri gündemken size bir sorum olacak. Karton kutuda satılan 100'lü filtreleri kullandınız mı? Bol poşet 100'lünün kutulanmış hali yazıyor fakat tamamen aynı mıdır?

Geri