• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario Water Dripper Drop

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gogo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gogo

Üye
İsim
Umut
Daha fazla  
İsim
Umut
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Commandante C40,Niche zero
Ekipmanlar
V60 kasuya,V60,Black Mirror,moccamaster,Hario immersion,aeropress,Delterpress,fellow stagg
hario-water-dripper-drop__0803010419515441.jpg

"Sadece üst hazneye su dökerek 45-60 dakika içinde kolaylıkla ve ayar gerektirmeden mükemmel soğuk kahveler demleyebileceğiniz Hario'nun yeni ürünü Water Dripper Drop demleme sonrası kahveyi saklamanıza olanak sağlayan kapaklı haznesi ile birlikte geliyor. "

Bu ürünü kullanan var mı? Soğuk demleme işine girmeye karar verdim diğer yöntemlerin süreleri bayağı uzun ve meşakkatli. Eğer söylendiği gibiyse pratik bir ürün.

Gogo daha gece buna baya baktım ama hiç bilgi yok.Video inceleme falan da yok.Bunun üstü hario slow dripperda ayar var su damlatiliyor.Bunda sanirim damlatma mekanizmasi yok su üstünde birikerek yavaş yavaş alttan çikiyor.Bana pek mantikli gelmedi

Boxx Coffee çekilişle veriyor bunu.
sanırım yağmurlama sistemiyle alt hazneye su akışı var. incelemek lazım.

almayı düşünüyorum ama uzun süre bekletilerek hazırlanan diğer yöntemlere göre elde edilen sonucun nasıl olduğu konusunda bir bilgi bulamadım.

almayı düşünüyorum ama uzun süre bekletilerek hazırlanan diğer yöntemlere göre elde edilen sonucun nasıl olduğu konusunda bir bilgi bulamadım.
Ben de arastirdim ama 1-2 saatte 500 ml kahve çiktisi alinan drip sistemden çikan kahve oldukça sulu ve gövdesiz olacak.Youtubede birkaç yorumda gördüm bu şekilde.Benim uzun zamandir düşündüğüm bir teknik vardı.Sorun cikmazsa yarin paylaşirim.Çok çok iyi cold brew veriyor.

Ben de arastirdim ama 1-2 saatte 500 ml kahve çiktisi alinan drip sistemden çikan kahve oldukça sulu ve gövdesiz olacak.Youtubede birkaç yorumda gördüm bu şekilde.Benim uzun zamandir düşündüğüm bir teknik vardı.Sorun cikmazsa yarin paylaşirim.Çok çok iyi cold brew veriyor.
1x4 filtreler veya çay poşetleri ile kavanozda hazırlama yöntemi dışında yeni bir şey sanırım. bekliyoruz o zaman :)

Ben de kahvesakalın youtubedaki tarifini deneyeceğim.Biraz uğraştırıyor ama lezzet olarak memnun kalırsam ekipman almaya gerek kalmayacak.Sizin yöntemi de merakla bekliyorum.

Ben de kahvesakalın youtubedaki tarifini deneyeceğim.Biraz uğraştırıyor ama lezzet olarak memnun kalırsam ekipman almaya gerek kalmayacak.Sizin yöntemi de merakla bekliyorum.
Onu da yapın ama o teknikte çok çok fazla eksik var ve iyi kahve vermekten uzak acikcasi.Cold brew denilince akla ilk gelen o teknik ama hem kahveyi süzmesi hem de verdiği sonuç benim için hiç bir zaman tatmin edici olmadı

Aeropress'iniz varsa böyle aletlere gerek yok, European Coffee Trip'in cold brew tarifini tavsiye ederim. Herhangi bir kapalı kapta demleyip daha sonra aeropress yardımıyla süzüyorsun, ben gerçekten beğendim :)

PuckPuck ın damlatma sistemini bilen var mı? Acaba ona benzer bir damlatma sistemi vae gibi geldi bana. Fiyatı da gayet uygun ama su akışı hızlı gibi. Su haznesine buz konulsa süreç daha da sürer. Deneme imkanı olsa keşke.

PuckPuck ın damlatma sistemini bilen var mı? Acaba ona benzer bir damlatma sistemi vae gibi geldi bana. Fiyatı da gayet uygun ama su akışı hızlı gibi. Su haznesine buz konulsa süreç daha da sürer. Deneme imkanı olsa keşke.
Oul Pukpukla farkli sistemi var.Harioya sordum.Hario zudishi slow drip ile danlatma sistemi ayniymiş.Delik var tam ortada ve bir tıpa var tipayi sıkıyorsunuz kucuk bir delik kalıyor ordan akıyor.Bana sağlikli bir sistem gibi gelmedi.Pukpukda akiş hizi ayarlanabiliyor bunda ayarlanamıyor.Üst hazne plastik ve filtre plastik.Ek olarak cold drip sistemlerde her şey sorun.Akişi ayarlamak zor su ve ortam sıcakliğina göre değişiyor.Tıkanma hava geçişi falan oluyor.

Hario nun plastigi sorun değil bence plastik ürünleri kaliteli oluyor genelde.
Driplerin tat profillerini her zaman daha çok seviyorum ben, bekletme yönteminden daha çok seviyorum, ama ev ortamında öyle bir ekipmanı kurmak mesele, yoksa ayarında vs çok da sorun yok.

Hario nun plastigi sorun değil bence plastik ürünleri kaliteli oluyor genelde.
Driplerin tat profillerini her zaman daha çok seviyorum ben, bekletme yönteminden daha çok seviyorum, ama ev ortamında öyle bir ekipmanı kurmak mesele, yoksa ayarında vs çok da sorun yok.
Plastik sorun olur diye söylemedim.Diger modelle farklarını söyledim.çunku arada 200 tl fark var.Hiç drip kahvesi içmedim ama brew üzerine yogunlaşınca guzel kahveler iciyorsunuz.Nasil yaptiginizi bilmiyorum ama standart kavanoz yontemiyle beğenmemeniz normal bence.Ayarda sorun yok diyorsunuz ama 500 tllik dripster mesela arada tıkanma yapıyormuş bu forumda yazılar var.Bir de bir modelde oda isisi değişimi ve su azaldikça basincin azalmasina bağli su akişinin değismesi falan soğuttu beni.O yuzden vazgeçtim ben de.Ama drip kahvesi nasil oluyor hic bilmiyorum.Fark nedir sizce?

Vaktiyle 1,5 ltlik dripte cok yapmisligim var, ginde 2-3 kontrolle hiçbir problem yaşadığımi hatırlamıyorum.
Cold brewde bitter notalar cok cok daha belirgin oluyor, gövde yuksek oluyor ama drip daha hafif daha dengeli tatlar çıkarıyor.
Brew ile yaptığım kahveyi kimisi severken kimisi ağır yada aci bulabiliyor, ama dripi genelde herkes seviyordu.
Bir de brew yönteminde küçük partikülleri filtrelemek, tekrar tekrar islemden gecirmek, kalan partikullerin demlemeye devam etmesi vs.. etkenler drip yöntemini on plana çekiyor.
Saha lab dripster muadilini 300₺ seviyesine cekse düşünmeden alırım.

Vaktiyle 1,5 ltlik dripte cok yapmisligim var, ginde 2-3 kontrolle hiçbir problem yaşadığımi hatırlamıyorum.
Cold brewde bitter notalar cok cok daha belirgin oluyor, gövde yuksek oluyor ama drip daha hafif daha dengeli tatlar çıkarıyor.
Brew ile yaptığım kahveyi kimisi severken kimisi ağır yada aci bulabiliyor, ama dripi genelde herkes seviyordu.
Bir de brew yönteminde küçük partikülleri filtrelemek, tekrar tekrar islemden gecirmek, kalan partikullerin demlemeye devam etmesi vs.. etkenler drip yöntemini on plana çekiyor.
Saha lab dripster muadilini 300₺ seviyesine cekse düşünmeden alırım.
Anladım hocam.Bana uygun değil o zaman.Ben cold brewde gövde severim.Tabi gövdeden kastım acılık değil.Benim yaptıgım cold brewlerde partikül ve acılık minimal oluyor.Hatta acılık hiç olmuyor.Beklediğim gibi olursa yarın paylasacağim.Çok kötü sonuçta çıkabilir bakalim yarin :)
Bu arada o ürunü inceledim bence net tasarim hatasi var.Kahve haznesini v şeklinde yapmişlar kenarlara su ulaşması cok zor.Dripsterda çap dar ve dikdörtgen şeklinde.

Geri