• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario v60, w60 ve switch hangisi alınmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ddogu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
W60 ne tam olarak? parallell brewing ™ loading.
iki adet v60 ve çift ibrikli kettlelar canlanıyor aklımda manifold sayesinde paragon dan geçip karafa akıyor miss

Evet tam da dediğim bu birde swich isimli bir model daha var harionun var mı kullananlar acaba yolsa v60 varken gereksizmi

Merhabalar, eğer v60 kullanıyor isen onunla devam etmeni ve alıştırma yapmanı tavsiye ediyorum.
Switch ise çok fonksiyonlu kahve demlemene imkan sunar. Ama v60’i tam benimsemeden kullanmanın bir manası yok bence.

Switch vs v60:
Switch otomatik vites, v60 manuel vites. Sürüş tarzına göre karar vermek lazım. Switch size stabil bir demleme sağlayacaktır. Döküş stili kusurları, kötü kettle problemleri ortadan kalkar. Ortalamanın üzerinde bir kahveyi stabil, düzenli elde edersiniz.
Kahvenin full potansiyeli ise genellikle v60 ile ortaya çıkar. Fakat iyi bir döküş tekniğine ve sıcaklık sabitleyicili düzgün akış veren(ki pahalıdır) kettle’a ihtiyaç vardır.
Kendi tecrübe ettiğim kadarıyla tat profiline etkisi açısından v60’da asidite ve notalar belirgin iken switch’te gövde tatlılık ve aftertaste baskın.

Switch al derim v60 olarakta kullanabilirsin mandal acik olarak.

Switche herkes çok kolay, çok stabil falan demiş ama ben verimli kullanamıyorum pek bu arkadaşı. Filtre tıkanması ile çok sık karşılaşıyorum özellikle, kapatıp açınca tozlar aşağı iniyor ve filtre tıkanıyor ona göre önlem almak lazım. Bir de alttan kapatırken filtre sıkışıyor falan, yeni başlayanlar için çok kolay kullanımlı gelmedi bana.

Switche herkes çok kolay, çok stabil falan demiş ama ben verimli kullanamıyorum pek bu arkadaşı. Filtre tıkanması ile çok sık karşılaşıyorum özellikle, kapatıp açınca tozlar aşağı iniyor ve filtre tıkanıyor ona göre önlem almak lazım. Bir de alttan kapatırken filtre sıkışıyor falan, yeni başlayanlar için çok kolay kullanımlı gelmedi bana.
Önce su sonra kahve olarak demlemiyorsanız bir de böyle deneyin hocam

Yok hiç denedim, deneyeyim. Reçetesi, videosu falan var mıdır?
1/15-17 oran. 95-99 derece su.
Dripper demleme boyunca kapalı olacak. Önce suyu döküyoruz, ardından kahveyi ve 10 saniye karıştırıyoruz. 2 dakika olunca üst yatağı tekrar karıştırıyoruz ve 2.30da switchi açıyoruz.
Bunu deneyip kahveye göre değiştirebilirsiniz hocam. Süre olarak farkedecektir.
Filtre olarak ne kullanıyorsunuz

Geri