Haggard
Barista
- İsim
- Ercan
Daha fazla
- İsim
- Ercan
- Değirmen
- Comandante c40 mk4, Molent Pocket
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Bursa

Uzun zamandır kullanmadığım, ilk göz ağrım imitasyon V60 dripper gözüme çarpınca, Hario'nun orijinal cam dripperı ile bir karşılaştırma demlemesi yapayım dedim. 11'er g kahve, CMD 22 klik öğütüm ve 176 g su kullanarak sırayla iki dripperı kullanarak demleme yaptım.
İlk denemeyi Hario cam dripper ile yaptım, 2:50'de demleme sonlandı. Zümrüt Karaca Ruanda kullandığım demleme gayet lezzetli bir kahveyle sonuçlandı. İşin ilginç kısmı bundan sonra; ikinci demleme için kahveyi tarttım, öğüttüm ve demlemeye başladım. Blooming esnasında bile imitasyon dripperda akışın hızlı olduğunu fark ettim. Aynı öğütüm, kahve, filtre hatta su sıcaklığıyla yaptığım demleme 2:20'de sonlandı!
Orijinal ekipmanla akışın tam tersi daha hızlı olmasını beklerken imitasyon ekipman açıkçası şaşırttı. Dripperları incelediğimde cam Hario'da dip kısmının daha dar olduğunu fark ettim:

Görüldüğü gibi imitasyon porselen dripperın dip kısmında tümsekler yok ama ağız daha geniş. Dripperın iç yüzeyinde ise orijinal dripperda tümsekler daha yüksek gibi.
Demleme sonunda ortaya çıkan bariz süre farkı açıkçası ters köşe yaptı. Elimde biri Hario şeffaf plastik, diğeri de Hario decanter'in siyah plastik dripperı olmak üzere iki Hario dripper daha var. Onlarla da karşılaştıracağım.