• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario V60 orijinal vs imitasyon; ilginç sonuç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Haggard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Haggard

Barista
İsim
Ercan
Daha fazla  
İsim
Ercan
Değirmen
Comandante c40 mk4, Molent Pocket
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Bursa
20221017_184529.jpg

Uzun zamandır kullanmadığım, ilk göz ağrım imitasyon V60 dripper gözüme çarpınca, Hario'nun orijinal cam dripperı ile bir karşılaştırma demlemesi yapayım dedim. 11'er g kahve, CMD 22 klik öğütüm ve 176 g su kullanarak sırayla iki dripperı kullanarak demleme yaptım.
İlk denemeyi Hario cam dripper ile yaptım, 2:50'de demleme sonlandı. Zümrüt Karaca Ruanda kullandığım demleme gayet lezzetli bir kahveyle sonuçlandı. İşin ilginç kısmı bundan sonra; ikinci demleme için kahveyi tarttım, öğüttüm ve demlemeye başladım. Blooming esnasında bile imitasyon dripperda akışın hızlı olduğunu fark ettim. Aynı öğütüm, kahve, filtre hatta su sıcaklığıyla yaptığım demleme 2:20'de sonlandı!
Orijinal ekipmanla akışın tam tersi daha hızlı olmasını beklerken imitasyon ekipman açıkçası şaşırttı. Dripperları incelediğimde cam Hario'da dip kısmının daha dar olduğunu fark ettim:

20221017_184942.jpg

Görüldüğü gibi imitasyon porselen dripperın dip kısmında tümsekler yok ama ağız daha geniş. Dripperın iç yüzeyinde ise orijinal dripperda tümsekler daha yüksek gibi.
Demleme sonunda ortaya çıkan bariz süre farkı açıkçası ters köşe yaptı. Elimde biri Hario şeffaf plastik, diğeri de Hario decanter'in siyah plastik dripperı olmak üzere iki Hario dripper daha var. Onlarla da karşılaştıracağım.

Tadım yaptığınızda hangisi daha güzeldi?

İkinci denemede Hario şeffaf plastikle karşılaştırdım. Kahve Pacamara, oran 10g/160ml, kağıt Hario 01, öğütüm CMD ile 18 klik; imitasyon dripperda Hario'ya göre yine çok bariz bir akış hızlılığı var. İmitasyonda 2.10'da biten demleme, orijinal plastikte 2:50'yi gördü.
Bu kadar fark nasıl olabiliyor açıkçası çözebilmiş değilim. 🙂

İkinci denemede Hario şeffaf plastikle karşılaştırdım. Kahve Pacamara, oran 10g/160ml, kağıt Hario 01, öğütüm CMD ile 18 klik; imitasyon dripperda Hario'ya göre yine çok bariz bir akış hızlılığı var. İmitasyonda 2.10'da biten demleme, orijinal plastikte 2:50'yi gördü.
Bu kadar fark nasıl olabiliyor açıkçası çözebilmiş değilim. 🙂
Hocam bir deneme daha yaparsan, imitasyon dripper hypelamaya başlayacağım :) Tatlılığı falan da artırıyor mu ? :)

Hocam bir deneme daha yaparsan, imitasyon dripper hypelamaya başlayacağım :) Tatlılığı falan da artırıyor mu ? :)
Denemeler devam edecek, hatta video çekmeyi planlıyorum. 😄 Ama bu işin nasıl olduğunu açıkçası çözemedim. 🙂

25 TL'ye aldığım dripper ile gariban işi V60 denenir o zaman. :)

Ekli dosyalar

• 1666120757715.png
    1666120757715.png
    516.5 KB · Görüntüleme: 38
Geri