V60-Kalita-Origami dripper kullanmaktayım.
Öncelikle benim deneyimlerime göre V60 notaları daha öne çıkarıp gövdeden biraz feragat ettirirken, Kalita gövdeyi arttırıp notaları biraz kısıyor. Ancak Kalita filtresi origami ile kullanıldığında aşağıdaki açıklayacağım şekilde gövde artarken notalardan kayıp da azaltmak mümkün olmuş oluyor, böylelikle daha dengeli bardak çıkarılabiliyor Origami ile.
Origami V60 filtresi ile kullanıldığında Hario V60 dripperdan pek bir farkı yok, en fazla 10 saniye daha hızlı akış sağlıyordur yapısı gereği suyu aşağıya direk indirdiği için. Origami, Kalite filtresi ile asıl farkını ortaya koyuyor. Kalita Wave Dripper ile Origami Dipper'ın Kalita filtresi ile kullanımında akış konusunda çok fark oluyor. Şöyle ki,Kalita dripper su tahliyesini alt tarafta bulunan 3 delik ile sağlarken Origaminin alt tarafı tamamen boş. Yani Origamide döktüğünüz su için direnç sadece kalita kağıt filtresi tarafından oluşturulurken, Kalita dripperda hem kağıt filtrenin direnci hem de suyu tahliye eden 3 deliğin direnci oluyor. Böylelikle Kalita dripperda kahve Origami'ye göre hem biraz daha yavaş akmış oluyor hem de kahve yatağının alt tarafı daha uzun süre su ile temas etmiş oluyor. Origamide direnç sadece kağıt olduğu için aynı akış süresi için daha ince öğütme şansınız oluyor. Daha ince çekim eğer makul akış süreleri içinde kalırsa aromayı daha iyi almanızı sağlıyor. Yukarıda bahsettiğim aromaların ve gövdenin dengeli artışı da bu sayede olmuş oluyor.
Tek ekipman şansım olsa Origami dripper alır Kalite filtresi ile kullanırdım. Önemli bir ayrıntı olarak da ne yapar eder melodrip alırdım