• Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Temmuz ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile William's Roastery olarak seçildi. Bu konudan Temmuz ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı ve Instagram adresimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

Hario V60 Immersion Dripper tarifleri ve yardımcı excel dosyası

jackjoker

İyi Bilinen Üye
Konum
Turkey
Daha fazla  
Ekipmanlar
Delter Coffee Press, Aeropress, Comandante c40, V60, Konchero, Hario Tarti
Merhaba

Bir süredir farklı tarifler üzerine çalışıyorum. Immersion metodu kahve içinde ki aromaların ve gövdenin harmanlanması açısından oldukça esnek olanaklar tanıyan bir yöntem.
Bilindiği gibi bunun için farklı ekipmanlar mevcut. Hario da bu konuda geri kalmayarak çok güzel ve her türlü demleme konusunda oynayabileceğimiz bir ekipman yapmış.
Hario V60 Immersion Dripper ( Görsel Hario Türkiye sayfasından alınmıştır )

immers1.jpg


Mantık aslında gayet basit. Kahveyi koy. Suyu ekle ve bekle. Süre dolunca düğmeye bas ve akış başlasın. Aeropress de bu akış insan kuvveti ile sağlanırken bu metod da yerçekimi etkisi bulunuyor.
Tabi bu en yalın anlatımı. Aslında bu alet oldukça fazla metodu bir arada hibrid şekilde kullanmaya da yarıyor.
Hem immersion hem drip.
World 2018 Brew şampiyonunun tarifi de aynı esasa dayanıyor. Immersion ile Drip mantığını hibrid olarak kullanmış. Bundan esinlenerek bende aynı tarifi uyguladım ve muhteşem bir sonuç aldım. Hemen yardımcı olması açısından da bir tarif excel'i yarattım. A4 çıktısı alabilir ve istediğiniz miktara göre oynayabilirsiniz. Tarif aslında oldukça basit.
200 gr su için 15gr kahve kullandım.
91 derece sıcak su
Comandante 25klik

ilk aşamada 50 gr su ekliyoruz ve immersion da 30sn kadar bekliyoruz.
30sn sonrası altta ki switch'e basarak akışı serbest bırakırken 90gr daha su ekliyoruz. Su ekleme hızı ile beraber akış yaklaşık 01:10 civarı bitmiş oluyor. Bu andan itibaren tekrar switch e basıp kilitliyoruz. 60 gr daha su ekleyip immersion da tutuyoruz. Sürede 02:00 görünce switch e basıp akışı serbesthale getiriyoruz ve yaklaşık 30sn kadar kalan kahvede süzülüyor.
Fincan da inanılmaz yumuşak, dengeli ve tatlı bir kahve ortaya çıkıyor.
Bu yöntemi ya da farklı yöntemleri deneyerek bu başlık altından devam edebiliriz.

Excel de kullanacağınız su oranını değiştirebilirsiniz. Şablon size kullanmanız gereken kahve miktarı ve döküm süreleri ile beraber döküm oranlarını hesaplayacak.
Hesaplama metodu 2018 Brew Şampiyonunun tarifinden esinlenerek yapılmıştır.

Hario V60 Immersion Method

1592386394882.png
 
Son düzenleme:

Taso27

Aktif Üye
Konum
İstanbul, Bahçelievler, İçerenköy
İsim
Tahsin Bozar
Daha fazla  
İsim
Tahsin Bozar
Espresso Makinesi
Lelit Mara X
Değirmen
Niche.comandante c40 nitro
Ekipmanlar
V60,moccamaster,chemex
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bahcelievler
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Icerenkoy
Twitter
T4s0
Ellerine saglik, boyle bir baslik kesinlikle lazimdi. Bu oyuncakla denenecek tarif oldukca fazla.
 

KaraSinek

Aktif Üye
Konum
Ankara
İsim
Doğukan
Daha fazla  
İsim
Doğukan
Espresso Makinesi
Rocket Appartamento
Değirmen
Eureka Mignon Perfetto & Comandante c40 hand grinder
Ekipmanlar
Technivorm Moccamaster KBG 741, Timemore Black Mirror, Bialetti Mukka Express , Hario V60 , Melitta pour-over
ilk aşamada 50 gr su ekliyoruz ve immersion da 30sn kadar bekliyoruz.
bir süredir moccamasterda, ilk 30sn kadar karafı yerleştirmiyorum. bloom+immersion yapmış oluyormuşum :p aynı tarifi tamamen moccamasterda uygulamak mümkün. deneyeceğim .
 

serbes

Aktif Üye
34/450 olarak demledim.
Son aşamada ciddi karıştırmama rağmen (ki bitiş süresi biraz uzadı) gene de çok beğendiğimiz fincanlar elde ettik.
Paylaşımı için @jackjoker 'e içten teşekkürler.
 

melih ismail

İyi Bilinen Üye
Merhaba

Bir süredir farklı tarifler üzerine çalışıyorum. Immersion metodu kahve içinde ki aromaların ve gövdenin harmanlanması açısından oldukça esnek olanaklar tanıyan bir yöntem.
Bilindiği gibi bunun için farklı ekipmanlar mevcut. Hario da bu konuda geri kalmayarak çok güzel ve her türlü demleme konusunda oynayabileceğimiz bir ekipman yapmış.
Hario V60 Immersion Dripper ( Görsel Hario Türkiye sayfasından alınmıştır )

immers1.jpg


Mantık aslında gayet basit. Kahveyi koy. Suyu ekle ve bekle. Süre dolunca düğmeye bas ve akış başlasın. Aeropress de bu akış insan kuvveti ile sağlanırken bu metod da yerçekimi etkisi bulunuyor.
Tabi bu en yalın anlatımı. Aslında bu alet oldukça fazla metodu bir arada hibrid şekilde kullanmaya da yarıyor.
Hem immersion hem drip.
World 2018 Brew şampiyonunun tarifi de aynı esasa dayanıyor. Immersion ile Drip mantığını hibrid olarak kullanmış. Bundan esinlenerek bende aynı tarifi uyguladım ve muhteşem bir sonuç aldım. Hemen yardımcı olması açısından da bir tarif excel'i yarattım. A4 çıktısı alabilir ve istediğiniz miktara göre oynayabilirsiniz. Tarif aslında oldukça basit.
200 gr su için 15gr kahve kullandım.
91 derece sıcak su
Comandante 25klik

ilk aşamada 50 gr su ekliyoruz ve immersion da 30sn kadar bekliyoruz.
30sn sonrası altta ki switch'e basarak akışı serbest bırakırken 90gr daha su ekliyoruz. Su ekleme hızı ile beraber akış yaklaşık 01:10 civarı bitmiş oluyor. Bu andan itibaren tekrar switch e basıp kilitliyoruz. 60 gr daha su ekleyip immersion da tutuyoruz. Sürede 02:00 görünce switch e basıp akışı serbesthale getiriyoruz ve yaklaşık 30sn kadar kalan kahvede süzülüyor.
Fincan da inanılmaz yumuşak, dengeli ve tatlı bir kahve ortaya çıkıyor.
Bu yöntemi ya da farklı yöntemleri deneyerek bu başlık altından devam edebiliriz.

Excel de kullanacağınız su oranını değiştirebilirsiniz. Şablon size kullanmanız gereken kahve miktarı ve döküm süreleri ile beraber döküm oranlarını hesaplayacak.
Hesaplama metodu 2018 Brew Şampiyonunun tarifinden esinlenerek yapılmıştır.

Hario V60 Immersion Method

Ekli dosyayı görüntüle 2911
aradığım tarif bu olabilir teşekkürler :)
 

jackjoker

İyi Bilinen Üye
Konum
Turkey
Daha fazla  
Ekipmanlar
Delter Coffee Press, Aeropress, Comandante c40, V60, Konchero, Hario Tarti
rica ederim arkadaşlar. gerçekten çok güzel sonuçlar veriyor bu tarif. denemenizi ve izlenimlerinizi paylaşabilirseniz iyi bir kaynak oluşumu olur burası.
farklı tarifleri de paylaşabilirsiniz.
 

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Excel için teşekkürler. Kasuya excel den sonra bu da çok iyi oldu :)
 

jackjoker

İyi Bilinen Üye
Konum
Turkey
Daha fazla  
Ekipmanlar
Delter Coffee Press, Aeropress, Comandante c40, V60, Konchero, Hario Tarti
Excel için teşekkürler. Kasuya excel den sonra bu da çok iyi oldu :)
Suat bu arada o forumda güncelleme yazmadım buradan yazayım. Kasuya için zaman formatını düzelttim.
şöyle ki, bana mail ya da buradan çok soru geliyordu.
artık kullanılan kahve oranına göre zaman skalası da otomatik ayarlanıyor.
örneğin 300gr su 22gr kahve kullandığınızda
1.JPG

200gr su 13gr kahve kullanılacaksa zaman skalası şu şekilde,

2.JPG

yani miktara göre zaman skalası buna göre değişiyor.
 

jackjoker

İyi Bilinen Üye
Konum
Turkey
Daha fazla  
Ekipmanlar
Delter Coffee Press, Aeropress, Comandante c40, V60, Konchero, Hario Tarti
merhaba. yöntem de drip olan aşamada suyu delter, aeropress ya da melodrip kullanırsanız akışın daha stabil olduğunu sizde tecrübe etmiş olursunuz. tavsiye ediyorum bu yöntem de.
ben drip aşamasında delter filtre yuvasını kullanıyorum.
 

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Vaktim olsa oturup program yazmayı öğreneneceğim :) bu excelleri önerileri bir kahve kulübü programı haline getirebilsek harika olur.
 

melih ismail

İyi Bilinen Üye
Merhaba

Bir süredir farklı tarifler üzerine çalışıyorum. Immersion metodu kahve içinde ki aromaların ve gövdenin harmanlanması açısından oldukça esnek olanaklar tanıyan bir yöntem.
Bilindiği gibi bunun için farklı ekipmanlar mevcut. Hario da bu konuda geri kalmayarak çok güzel ve her türlü demleme konusunda oynayabileceğimiz bir ekipman yapmış.
Hario V60 Immersion Dripper ( Görsel Hario Türkiye sayfasından alınmıştır )

immers1.jpg


Mantık aslında gayet basit. Kahveyi koy. Suyu ekle ve bekle. Süre dolunca düğmeye bas ve akış başlasın. Aeropress de bu akış insan kuvveti ile sağlanırken bu metod da yerçekimi etkisi bulunuyor.
Tabi bu en yalın anlatımı. Aslında bu alet oldukça fazla metodu bir arada hibrid şekilde kullanmaya da yarıyor.
Hem immersion hem drip.
World 2018 Brew şampiyonunun tarifi de aynı esasa dayanıyor. Immersion ile Drip mantığını hibrid olarak kullanmış. Bundan esinlenerek bende aynı tarifi uyguladım ve muhteşem bir sonuç aldım. Hemen yardımcı olması açısından da bir tarif excel'i yarattım. A4 çıktısı alabilir ve istediğiniz miktara göre oynayabilirsiniz. Tarif aslında oldukça basit.
200 gr su için 15gr kahve kullandım.
91 derece sıcak su
Comandante 25klik

ilk aşamada 50 gr su ekliyoruz ve immersion da 30sn kadar bekliyoruz.
30sn sonrası altta ki switch'e basarak akışı serbest bırakırken 90gr daha su ekliyoruz. Su ekleme hızı ile beraber akış yaklaşık 01:10 civarı bitmiş oluyor. Bu andan itibaren tekrar switch e basıp kilitliyoruz. 60 gr daha su ekleyip immersion da tutuyoruz. Sürede 02:00 görünce switch e basıp akışı serbesthale getiriyoruz ve yaklaşık 30sn kadar kalan kahvede süzülüyor.
Fincan da inanılmaz yumuşak, dengeli ve tatlı bir kahve ortaya çıkıyor.
Bu yöntemi ya da farklı yöntemleri deneyerek bu başlık altından devam edebiliriz.

Excel de kullanacağınız su oranını değiştirebilirsiniz. Şablon size kullanmanız gereken kahve miktarı ve döküm süreleri ile beraber döküm oranlarını hesaplayacak.
Hesaplama metodu 2018 Brew Şampiyonunun tarifinden esinlenerek yapılmıştır.

Hario V60 Immersion Method

Ekli dosyayı görüntüle 2911
bu tarifle biraz önce demledim 20gr kahve 270 ml su ile.daha tatlı bir kahve ortaya çıktı ama gövde biraz düştü beğendim elinize sağlık (y) :)
 

rating

İyi Bilinen Üye
Konum
Tuzla
İsim
Coşkun
Daha fazla  
İsim
Coşkun
Değirmen
Comandante c40, Molent g50.
Ekipmanlar
Fellow Stagg EKG, Timemore Fish Pour-Over Elektrikli Isı Ayarlı Kettle, Hario V60, Hario V60 Immersion Dripper, French Press, basit filtre kahve makinesi.
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul Anadolu
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tuzla
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Pendik
Merhaba

Bir süredir farklı tarifler üzerine çalışıyorum. Immersion metodu kahve içinde ki aromaların ve gövdenin harmanlanması açısından oldukça esnek olanaklar tanıyan bir yöntem.
Bilindiği gibi bunun için farklı ekipmanlar mevcut. Hario da bu konuda geri kalmayarak çok güzel ve her türlü demleme konusunda oynayabileceğimiz bir ekipman yapmış.
Hario V60 Immersion Dripper ( Görsel Hario Türkiye sayfasından alınmıştır )

immers1.jpg


Mantık aslında gayet basit. Kahveyi koy. Suyu ekle ve bekle. Süre dolunca düğmeye bas ve akış başlasın. Aeropress de bu akış insan kuvveti ile sağlanırken bu metod da yerçekimi etkisi bulunuyor.
Tabi bu en yalın anlatımı. Aslında bu alet oldukça fazla metodu bir arada hibrid şekilde kullanmaya da yarıyor.
Hem immersion hem drip.
World 2018 Brew şampiyonunun tarifi de aynı esasa dayanıyor. Immersion ile Drip mantığını hibrid olarak kullanmış. Bundan esinlenerek bende aynı tarifi uyguladım ve muhteşem bir sonuç aldım. Hemen yardımcı olması açısından da bir tarif excel'i yarattım. A4 çıktısı alabilir ve istediğiniz miktara göre oynayabilirsiniz. Tarif aslında oldukça basit.
200 gr su için 15gr kahve kullandım.
91 derece sıcak su
Comandante 25klik

ilk aşamada 50 gr su ekliyoruz ve immersion da 30sn kadar bekliyoruz.
30sn sonrası altta ki switch'e basarak akışı serbest bırakırken 90gr daha su ekliyoruz. Su ekleme hızı ile beraber akış yaklaşık 01:10 civarı bitmiş oluyor. Bu andan itibaren tekrar switch e basıp kilitliyoruz. 60 gr daha su ekleyip immersion da tutuyoruz. Sürede 02:00 görünce switch e basıp akışı serbesthale getiriyoruz ve yaklaşık 30sn kadar kalan kahvede süzülüyor.
Fincan da inanılmaz yumuşak, dengeli ve tatlı bir kahve ortaya çıkıyor.
Bu yöntemi ya da farklı yöntemleri deneyerek bu başlık altından devam edebiliriz.

Excel de kullanacağınız su oranını değiştirebilirsiniz. Şablon size kullanmanız gereken kahve miktarı ve döküm süreleri ile beraber döküm oranlarını hesaplayacak.
Hesaplama metodu 2018 Brew Şampiyonunun tarifinden esinlenerek yapılmıştır.

Hario V60 Immersion Method

Ekli dosyayı görüntüle 2911
Hocam çok güzel düşünmüşsünüz emeğinize sağlık. Yukarıda anlattığınız tarif ile Excel de çıkan kahve oranı birbirini tutmuyor. Neyi yanlış yapıyorum anlayamadım. Excel de suya 200 ml yazınca kahve oranı 17.1 çıkıyor ve sıcaklık 93 derece diyor.
 

EauDeCoffee

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
Yeni bir stil keşfettim çok çok iyi sonuc verdi.
21.5 gr kahve 300 gr su
Switch kapalı blooming
Açıp tek seferde döküş
Bitiş 2.30 gibi.
Yüksek oran kullandım çünkü tek seferde nispeten hizli döküş yapınca extraction biraz azalacagini tahmin etmiştim.Ama kahve yatağı sicaklığını koruması sayesinde çok dengeli çok tatli bir kahve çikti.
Bu tarifle 30 gr kahvede demleyebilirsiniz.
 

ekşibirazsanki

İyi Bilinen Üye
İsim
Ümit
Yeni bir stil keşfettim çok çok iyi sonuc verdi.
21.5 gr kahve 300 gr su
Switch kapalı blooming
Açıp tek seferde döküş
Bitiş 2.30 gibi.
Yüksek oran kullandım çünkü tek seferde nispeten hizli döküş yapınca extraction biraz azalacagini tahmin etmiştim.Ama kahve yatağı sicaklığını koruması sayesinde çok dengeli çok tatli bir kahve çikti.
Bu tarifle 30 gr kahvede demleyebilirsiniz.
Öğütme kalınlığı ve sıcaklığı nasıldı?
Bir de suyu kaç saniyede döküyorsunuz?
 

DenizKSK

İyi Bilinen Üye
Konum
Gayrettepe-KARŞIYAKA
İsim
Denizcan
Daha fazla  
İsim
Denizcan
Değirmen
Molent G50 Black, Epinox Seramik değirmen
Ekipmanlar
Stanley Classic Perfect Pour Over, Porselen V60, Plastik V60, Hario Drip Kettle AIR, Konchero ısı ayarlı 1lt kettle, Epinox siyah barista kettle, LilyDrip, MeloDrip, Timemore Crystal Eye Dripper 02
Immersion tarifi için teşekkürler, deneyeceğim ben de. 3 gündür elimde olan bu aparatla ben de kendimce denemeler yapıyorum, gerçi daha 5 kere falan kullandım.
Benim yöntemim Uzak Doğu'lu çok az takipçili Youtuber abilerin yöntemi gibi.😄
22/350 oran
Molent 37 klik
96 derece su (Kuzeyden damacana)
80ml kilit kapalı 40 sn çiçeklendirme, sonra kilit açılır, döküm tamamlanınca tekrar kapatılır.
270ml tek seferde alamayacağı için sınıra kadar su doldurup 02:15'e kadar bekleme ardından kilit açma.
350ml'e tamamlamak için kilit açıkken üstten su tamamlama.

Su dökümünü tek yönden çok güçlü şekilde girdap yapacak gibi döktüm. Sonra beklemeye başladım. (video bknz: 03:51)
 
Üst