• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario V60 için maksimum demleme ne kadar olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gumisch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gumisch

Yeni Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Selamlar.
Hario v60'da demlemeler yapıyorum. Kahvemi 20 grama kadar çıkardığım takdirde bir sıkıntı yaşamıyorum. Ancak 30 grama yaklaştıkça aynı demleme süresi ile daha acı kahveler çıkmaya başlamakta.
Hario v60 için demlenenecek olan kahve için maksimum su/kahve sınırı nedir?

yani çok değişmiyor diyelim, ara beklemeleri yapmadan, süre uzamasın diye daha kısa sürede dökmeye gayret ediyorum.

20gr icinmi soruyorsunuz , ben 45gr/700ml ort 4,4.5dk aliyorum hergun th3 filtre kullanarak

Kullandığınız gramaj miktarıyla kullandığınız su miktarını ve öğütme derenizi kalibre ettiğiniz takdirde acılıktan kurtulabilirsiniz

Selamlar.
Hario v60'da demlemeler yapıyorum. Kahvemi 20 grama kadar çıkardığım takdirde bir sıkıntı yaşamıyorum. Ancak 30 grama yaklaştıkça aynı demleme süresi ile daha acı kahveler çıkmaya başlamakta.
Hario v60 için demlenenecek olan kahve için maksimum su/kahve sınırı nedir?
Bir çok parametre var aslında,
İlk olarak öğütücünüzün toz üretme miktarına bakmak lazım, miktara bağlı olarak bu oran artarak tıkanmanın ve acılaşmanın önünü açıyor diyebiliriz.
İkinci husus kullandığınız kahveye bağlı olarak öğütüm kalınlığının, yumuşak bir çekirdek ise toz miktarında artıyor.
Son olarak suyu döküş stiliniz ve kullandığınız filtre.
Su yatağını çok hareketlendirecek döküşe sahipseniz gözeneklerin daha hızlı dolması, şişmesi olasıdır.
Tabiki filtreniz hario Hollanda bol poşet ise bu durum olur.

Son düzenleme:
Bir çok parametre var aslında,
İlk olarak öğütücünüzün toz üretme miktarına bakmak lazım, miktara bağlı olarak bu oran artarak tıkanmanın ve acılaşmanın önünü açıyor diyebiliriz.
İkinci husus kullandığınız kahveye bağlı olarak öğütüm kalınlığının, yumuşak bir çekirdek ise toz miktarında artıyor.
Son olarak suyu döküş stiliniz ve kullandığınız filtre.
Su yatağını çok hareketlendirecek döküşe sahipseniz gözeneklerin daha hızlı dolması, şişmesi olasıdır.
Tabiki filtreniz hario Hollanda bol poşet ise bu durum olur.
Öğütücüm timemore c3
suyu ağır ağır dökmeye gayret ediyorum
cafec abaca kullanıyorum

Geri