• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario V60 Drip Kettle AIR

turkalpmd

Üye
İsim
İzzet Türkalp
Daha fazla  
İsim
İzzet Türkalp
Espresso Makinesi
Cafelat Robot
Değirmen
Comandante C40, G-IOTA DF-64
Ekipmanlar
V60, kalita, delter, origami, aeropress, TK
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Etimesgut
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Çankaya
Namı değer Hario'nun maşrapası.
Belki de bir çoğunuz, ofiste setup kurabilip sabit ekipmanlarla kahve demleyebiliyorsunuzdur. Lakin benim her ay yerim değiştiği ve bana ait alanın da kısıtlı olması nedeniyle şu pandemi döneminde edindiğin pour-over ile kahve demlemeyi iş yerine nasıl taşırım sorusu vardı aklımda. Önce plastik V60 ile gittim, göz kararı çalıştım eh hani çok kötü değil ama normal çaycı kettle'ı ile dökmek zorunda kalıyordum. Sonra biraz daha kararlı olsun diye Hario V60 Immersion Dripper'ı kullanarak daha düzgün birşey içeyim diye uğraştım bu arada da annemlerde bulduğum bir cam balon kettle;
1593547800651.png

ile demleye başladım, bu sefer önce evde tartıda kendi seviyelerimi işaretledim. Yani cam kırılacakmış hissi veriyordu ve ağzı yine kontrollü bir döküş sağlamıyordu. Hergün sırt çantamada koyulacak bişey değildi, şeklinin ergonomisi çok kötü. Sonra geçen hafta youtube'da bizim influencer Hoffman'ın şu videosuna denk geldim;

Öncelikle benim için önemli olan ergonomi hoşuma gitti. Sonra daha sıcak tutabileceği ve en önemlisi akış kontrolü gibi seçenekler çok hoşuma gitti ve Türkiye'de dört sitede buldum.

ve Hario Türkiye sitesinde buldum

Kargo ve paketlemeye önem verdikleri için Kahhve.com'u seçerek alış verişimi yaptım. Bir maşrapa için kesinlikle pahalı bir fiyattıysa da, şuan çalıştığım yerde döküş kontrolü, döküş mikatrı ve ergonomiyi sağlamak benim için bu ücreti ödemeye değdiğini düşünüyorum.

Hario Türkiyenin sisteside ki açıklama;

"VKA-35-TB

Yeni Drip Kettle AIR kompakt tasarımı, hafif ve şeffaf yapısı ile kahve demlerken içindeki su miktarını da rahatça takip edebilmenizi sağlıyor. Özellikle ev baristalarının veya demlemeye yeni başlayanların vazgeçilmezi olacak bu ürünle artık kontrollü su dökümü ve kusursuz demlemeler sizi bekliyor!

* Japonya'da üretilmiştir.
* Kullanım Kapasitesi: 350 ml
* Malzeme Yapısı: PCT Resin"

Bu kısım Hario Türkiye sitesinden alıntı: https://harioturkiye.com/shop/hario-v60-drip-kettle-air/

Bu da benim evde çektiğim resim; 300 çizgisi gerçekten 300 gramı ölçüyor.

1593548666804.png

Akışı da yüklerdim ama influence eden James hocamın videosu çok daha profesyonel

Namı değer Hario'nun maşrapası.
Belki de bir çoğunuz, ofiste setup kurabilip sabit ekipmanlarla kahve demleyebiliyorsunuzdur. Lakin benim her ay yerim değiştiği ve bana ait alanın da kısıtlı olması nedeniyle şu pandemi döneminde edindiğin pour-over ile kahve demlemeyi iş yerine nasıl taşırım sorusu vardı aklımda. Önce plastik V60 ile gittim, göz kararı çalıştım eh hani çok kötü değil ama normal çaycı kettle'ı ile dökmek zorunda kalıyordum. Sonra biraz daha kararlı olsun diye Hario V60 Immersion Dripper'ı kullanarak daha düzgün birşey içeyim diye uğraştım bu arada da annemlerde bulduğum bir cam balon kettle;
Ekli dosyayı görüntüle 3108

ile demleye başladım, bu sefer önce evde tartıda kendi seviyelerimi işaretledim. Yani cam kırılacakmış hissi veriyordu ve ağzı yine kontrollü bir döküş sağlamıyordu. Hergün sırt çantamada koyulacak bişey değildi, şeklinin ergonomisi çok kötü. Sonra geçen hafta youtube'da bizim influencer Hoffman'ın şu videosuna denk geldim;

Öncelikle benim için önemli olan ergonomi hoşuma gitti. Sonra daha sıcak tutabileceği ve en önemlisi akış kontrolü gibi seçenekler çok hoşuma gitti ve Türkiye'de dört sitede buldum.

ve Hario Türkiye sitesinde buldum

Kargo ve paketlemeye önem verdikleri için Kahhve.com'u seçerek alış verişimi yaptım. Bir maşrapa için kesinlikle pahalı bir fiyattıysa da, şuan çalıştığım yerde döküş kontrolü, döküş mikatrı ve ergonomiyi sağlamak benim için bu ücreti ödemeye değdiğini düşünüyorum.

Hario Türkiyenin sisteside ki açıklama;

"VKA-35-TB

Yeni Drip Kettle AIR kompakt tasarımı, hafif ve şeffaf yapısı ile kahve demlerken içindeki su miktarını da rahatça takip edebilmenizi sağlıyor. Özellikle ev baristalarının veya demlemeye yeni başlayanların vazgeçilmezi olacak bu ürünle artık kontrollü su dökümü ve kusursuz demlemeler sizi bekliyor!

* Japonya'da üretilmiştir.
* Kullanım Kapasitesi: 350 ml
* Malzeme Yapısı: PCT Resin"

Bu kısım Hario Türkiye sitesinden alıntı: https://harioturkiye.com/shop/hario-v60-drip-kettle-air/

Bu da benim evde çektiğim resim; 300 çizgisi gerçekten 300 gramı ölçüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 3110

Akışı da yüklerdim ama influence eden James hocamın videosu çok daha profesyonel

Cok iyi alet, ben de edindim bundan, bayaa is görüyor.

Ben de bir süre evden uzakta olduğum için Hario Türkiye üzerinden satın almıştım bunu. Taşınabilirliği, malzeme kalitesi ve döküşü gayet iyi.
Ev dışında pour over demlemek isteyen veya evinde drip kettle için yeterli yeri olmayanlara tavsiye edebilirim.
Tek zayıf yönü diyebileceğim, ısıyı koruma konusunda çok iyi değil. Belki üstüne kapak gibi bir şey yapılırsa çok daha iyi olabilir.

Alternatif olarak şu ürün daha iyi olmaz mı ?

cafemarkt-gooseneck-barista-drip-kettle-mini-350-ml-kapaksiz-siyah-kahve-damlama-kettle-cafemarkt-31204-17-O.jpg

cafemarkt-gooseneck-barista-drip-kettle-mini-350-ml-kapaksiz-siyah-kahve-damlama-kettle-cafemarkt-31204-17-O.jpg

F/P olarak bence bunun kuğu boynunun çantamı delmesi veya laptop'a girmesinin filan da göz önünde bulundurmak gerekirse fiyatları eşitken ben yine plastik maşrapayı seçerim hocam. Bu da kullanışlı ama sabit kullanımda bu daha iyi olabilir ev dışı için.

Güzelmiş, ofis veya dışarıda kullanılmaya uygun. Ben bilmiyordum bu ürünü

Ben de bunu kullanıyorum, birde Motta termometre takıyorum, tam oturuyor, güzelce sağlam tutuyor.

Bu tarz bir ürüne ihtiyacım var ama klasik kuğuboyunlu olan kettle'ları mı tercih etmeliyim yoksa bu da iş görür mü? Kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum

Ben biraz gereksiz olduğunu düşünüyorum. James Hoffmann "it works" demiş ama daha önceki videolarında ısınmış suyu alıp başka bir kaba dökmeyi gereksiz bulmuştu. Ayrıca ısı sorunu var ve kapasitesi düşük. 150 gram ile ön ısıtma 300 ml ile demleme yapacaksınız bu da elektrikli kettle'da ısıttığınız suyu 2 kez bu kettle a aktarmak demek. Akış kontrolünün de harika olmadığı belli. Benim bir gooseneck kettle ım yok ve emin olun "aa bunu alayım hem hario hem de ucuza kapatmış olurum" demek isterdim ama satın alıp daha sonrasında tatminsizlik yaşatacağını ve bana bir gooseneck aldıracağını tahmin edebiliyorum.

Ben kullanıyorum, akış kontrolü gooseneck'lere göre daha kötü (ancak ben genelde kasuya yöntemiyle demlediğim için çok önemli değil benim açımdan), genelde ön ısıtma da yapmıyorum. Tek kişilik demlediğim için, boyutunun ufaklığı, az yer kaplaması benim için yine eksiden ziyade artı puan. Dolayısıyla spesifik olarak benim için uygun bir ürün mesela ama herkesin kullanım şekli farklı. Eğer sürekli reçete deneyen biri kullanmayı düşünüyorsa tavsiye edilebilecek bir ürün olmayabilir.

Yukarıda da yazmıştım, plastik olmasından ve kapağı olmamasından kaynaklı su sıcaklığı biraz hızlı düşüyor.
Evet bir gooseneck kettle kadar da döküşü yavaş ve kontrollü değil (bu biraz da çok hafif olmasından kaynaklanıyor) ama alışma sürecinden sonra gayet tatmin edici. Eğer taşınabilirlik bekletiniz yoksa ev için gooseneck kettle daha iyi olabilir.

Geri