• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario V60 Drip Kettle AIR

kahveanalisti

Üye
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya

Uzun süredir işyerinde kullandığım Hario Air'i inceledim. Ürün ile ilgili bir konuda göremediğim için, ilk başlık incelemeyle olsun :)

Biraz üzerine kafa yorduğum kadarı ve sizinde incelemenizden anladığım kadarıyla üzerine yatırım yapılacak değilde elimde farklı ekipmanlarda olsun denerek alınabilecek bir ürün sanırım.
Bu arada inceleme cok güzeldi. İncelemelerinizin çoğalmasını dilerim. Sakin ses tonunuzla dinlemek güzel oluyor.

Biraz üzerine kafa yorduğum kadarı ve sizinde incelemenizden anladığım kadarıyla üzerine yatırım yapılacak değilde elimde farklı ekipmanlarda olsun denerek alınabilecek bir ürün sanırım.
Bu arada inceleme cok güzeldi. İncelemelerinizin çoğalmasını dilerim. Sakin ses tonunuzla dinlemek güzel oluyor.
Çok Teşekkürler :)). Sakin anlatımlara devam o zaman :))) Isı kaybını önleyecek bir kapağı olsaydı bir alternatif olabilirdi gerçekten :=) Kamp için ideal ama.

Yalan yok bunu aldığımdan beri elim her gün buna gidiyor 😊
Normal klasik 1lt gooseneck kettle da mevcut elimde ama bunun o yavaş ve pürüzsüz minik minik su verişi hoşuma gidiyor. Bir de tabi o ml değer göstergeleri gayet güzel. Keşke kapak olsaymış dedim ama.

Yalan yok bunu aldığımdan beri elim her gün buna gidiyor 😊
Normal klasik 1lt gooseneck kettle da mevcut elimde ama bunun o yavaş ve pürüzsüz minik minik su verişi hoşuma gidiyor. Bir de tabi o ml değer göstergeleri gayet güzel. Keşke kapak olsaymış dedim ama.
Akis hizi ve kontrolu nasil acaba hario air icin konusucak olursak. Acikcasi kaz boyunlu durmadigi icin pek guven vermedi

Akis hizi ve kontrolu nasil acaba hario air icin konusucak olursak. Acikcasi kaz boyunlu durmadigi icin pek guven vermedi
Kaz boyunlu (yada çelikler) kadar ağır olmadığı için bir miktar parmak koordinasyonu istiyor ince ve detaylı döküm yapanlardan. Ama hafifliği hem handikap hem avantaj, özellikle 170-200ml seviyelerini geçmeyenler için, çok rahat 50 ml'lik basamaklarla döküm imkanı veriyor. Çok hafifletince damlamaya dönüyor ama boyundan aşağı yağ gibi sıyırtıp damlamıyor boşluğa. Bu benim için önemliydi.

hario air çok şirin çok güzel bir oyuncak :) ben kahve demlemekten çok bir yere su dolduracaksam bununla katıyorum :D

hoffmanın videosunda çok fazla ısı kaybetmiş. 20 derece evde kaynar suyu dökünce 92 93 derece olarak giriyor drip aire (önceden ısıtılmamış). 3 dakikalık demlemeyi bitirince 88-86 derece civarında kullanmış oluyorsunuz ortalama.
ama düzgün, stabil bir döküş elde etmek hafiflikten dolayı bana daha zor geldi. 600ml olan bi kettle da kullanmadığım için bilemiyorum, belki sürekli bir litrelik kocaman kettle'a alışmaktan kaynaklıdır.
benim kullandığım bazı kahveler 94 derece reçetelere sahip, anca memlekete / yazlığa falan giderken taşıması kolay olduğu için benimle seyahat eder :) ceyranlı bi kettle'ın yerine geçebilmesi pek olası değil gibi geldi bana

Pek kullanisli ve uzun vadede kullanilabilecek birsey izlenimi vermedi, sanirim biriktirsem daha iyi olucak. Ancak ordada şoyle bir sıkınti var. Cok alinip satilan konchero bile akis hizi cok fazla imis

Ben sizin yerinizde olsam bi tane fellow stagg ekg bi tane de acaia pearl alır uzun süre gözüme de güzel görünecek bir sete sahip olurdum. fonksiyon kadar her gün kullanacağınız aletlerin görüntüsü de insanı mutlu etmeli diye düşünüyorum.

Uzun süredir işyerinde kullandığım Hario Air'i inceledim. Ürün ile ilgili bir konuda göremediğim için, ilk başlık incelemeyle olsun :)

Selamlar @kahveanalisti

Konu ürün ile ilgili video'n bir dış çekimdi.O günden sonra kullanmaya devam ettiyseniz bir kaç sorum olacak,yardım ve desteğinizi rica ederim.Evet/hayır olarak bile cevabınız kafidir.

-Kapalı bir alanda da ısı kaybı aynı ölçüde midir.
-Bir pour-over demleme sürecinin oratama 02:50 - 03:00 sürdüğünü düşünürsek bu sürelerde sıcaklığı sabit tutuyor mu.

Selamlar @kahveanalisti

Konu ürün ile ilgili video'n bir dış çekimdi.O günden sonra kullanmaya devam ettiyseniz bir kaç sorum olacak,yardım ve desteğinizi rica ederim.Evet/hayır olarak bile cevabınız kafidir.

-Kapalı bir alanda da ısı kaybı aynı ölçüde midir.
-Bir pour-over demleme sürecinin oratama 02:50 - 03:00 sürdüğünü düşünürsek bu sürelerde sıcaklığı sabit tutuyor mu.
James Hoffmann'ın da bir videosu vardı bu kettle hakkında, o yaptığı denemelerde 94-95 dereceyle başladığı demleme sonunda sıcaklığın 80'li derecelere indiğini söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam.

James Hoffmann'ın da bir videosu vardı bu kettle hakkında, o yaptığı denemelerde 94-95 dereceyle başladığı demleme sonunda sıcaklığın 80'li derecelere indiğini söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Selamlar @mbayrav ve @DenizKSK

Paylaşım için teşekkür ederim,Hoffman bilgili bir abiye benziyor 😂
Lakin benim için birebir kullanan arkadaşların tecrübeleri daha kıymetli.

Paylaşım ve ilginiz için teşekkür ederim.

ben ürünü bir süredir kullanıyorum, açıkçası sıcaklık sorunu yaşamadım 2 döküşle tamamladığım için 250 ml demlemeyi kettle ile işim maks 1 dk sürüyor. benim için en önemli sorun döküş oldu, sirküler hareketlerle döküş yaparken içindeki su çalkalandığı için kesintisiz akıtma olmuyor, kesik kesik gelebiliyor su bazı aşamalarda. muhtemelen pratik yaparak aşılabilir. ailemin yanına giderken gooseneck götürmek eziyet oluyor bu durumda kesinlikle çok iyi iş görüyor ama günlük olarak sabit mekanda kullanacak olsam epinox 1,2 lt lik çelik kettle çok daha iyi kanaatimce.

ben ürünü bir süredir kullanıyorum, açıkçası sıcaklık sorunu yaşamadım 2 döküşle tamamladığım için 250 ml demlemeyi kettle ile işim maks 1 dk sürüyor. benim için en önemli sorun döküş oldu, sirküler hareketlerle döküş yaparken içindeki su çalkalandığı için kesintisiz akıtma olmuyor, kesik kesik gelebiliyor su bazı aşamalarda. muhtemelen pratik yaparak aşılabilir. ailemin yanına giderken gooseneck götürmek eziyet oluyor bu durumda kesinlikle çok iyi iş görüyor ama günlük olarak sabit mekanda kullanacak olsam epinox 1,2 lt lik çelik kettle çok daha iyi kanaatimce.

Selamlar @Wile E. Coyote

Öncelikle kıymetli deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.

Ben demlemelerimi mokapot ile yapıyorum ve ilerleyen süreçlerde manuel bir espresso makinasına geçiş/yatırım yapmak istiyorum.

Yinede teknik manada V60 nasıl yapılır yada bazen bu çekirdek pour-overda daha hoç oluyor denildiğinde yada gelen bir misafirim ben filitre kahveyi daha çok seviyorum dediğinde onunda yüzünü güldürebilmek amacı ile ayda 2-3 kez kullanacağım için gooseneck yatırımı yapmak istemedim.Elimde de bir tane hario plastik v60 var iken olabildiğince uygun bir yatırım ile yukarıda saydığım nedenlerle alternatif olması için temin etmek istiyorum.Pour-over da su sıcaklığının önemli bir değişken olduğunu gerek reçetelerde verilen su sıcaklığı ölçütleri ile gerek bir çok markanın ısı kontrolü ve stabilizasyonu anlamında yaptığı yatırım ve piyasaya sürdükleri ürünlerden anlayabiliyorum.

Bu nedenle kullanıcı yorumları heleki bu foruma üye olan arkadaşların kullanıcı deneyimleri benim için çok kıymetli,tekrar teşekkür ederim sağol varol

açıkçası ayda maks 5 6 demleme yapıyorsanız hario air işinizi görecektir. ama 5 6 cidden az bir sayı, zorda kaldığımda çaydanlık kullandığımda oldu. ben sizin yerinizde olacak olsam bir tane ucu inceye yakın bir çaydanlık alırdım içine de kirpi süzgeç taktım mı gayet iş görür bir akış elde edebilirdim. ısı tutuşu daha iyi olacaktır.

açıkçası ayda maks 5 6 demleme yapıyorsanız hario air işinizi görecektir. ama 5 6 cidden az bir sayı, zorda kaldığımda çaydanlık kullandığımda oldu. ben sizin yerinizde olacak olsam bir tane ucu inceye yakın bir çaydanlık alırdım içine de kirpi süzgeç taktım mı gayet iş görür bir akış elde edebilirdim. ısı tutuşu daha iyi olacaktır.

@Wile E. Coyote çok teşekkür ederim,dikkat alacağım ve elimdekileri değerlendirme çalışacağım.

Bir güncelleme yapmak isterim. 1 haftadır ailemi ziyarete geldiğim için air kettle kullanıyorum. Başlangıç sıcaklığı olarak 93 dereceden daha yüksek bir sıcaklık elde edemedim. Kaynayan su bile döksem anında düşüyor Ama 90 93 aralığını az parçalı döküşlerde koruyabiliyor. Kasuya metodu ile yaptığım demleme sonunda ise kettle da kalan son su 73 dereceye kadar düşmüştü.

Bir güncelleme yapmak isterim. 1 haftadır ailemi ziyarete geldiğim için air kettle kullanıyorum. Başlangıç sıcaklığı olarak 93 dereceden daha yüksek bir sıcaklık elde edemedim. Kaynayan su bile döksem anında düşüyor Ama 90 93 aralığını az parçalı döküşlerde koruyabiliyor. Kasuya metodu ile yaptığım demleme sonunda ise kettle da kalan son su 73 dereceye kadar düşmüştü.

Başka bir yerde kaynattığınız suyla ön ısıtma yaparsanız fark edecektir. Ya da eğer uygunsa mikrodalga fırın kullanın.

Başka bir yerde kaynattığınız suyla ön ısıtma yaparsanız fark edecektir. Ya da eğer uygunsa mikrodalga fırın kullanın.
Evet bu yöntemi deneyeyim. Burdan bu mesajı okuyacak olanlara bir uyarıda bulunayım. Mikrodalga da su ısıtacaksanız içine plastik veya tahta kaşık koyun yoksa su patlayabilir.

Geri