• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario V60 Drip Kettle Air & Fellow Stagg

İsim
Bahadır Özkan
Daha fazla  
İsim
Bahadır Özkan
Değirmen
1zpresso JX
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir demlemelerimi Hario V60 Drip Kettle Air ile yapıyorum. Elektrikli kettle ile kaynattığım suyu Hario ya döküp hiç beklemeden demlemelerimi yapıyorum.

Yaptığım ölçümlerde, Hario daki suyun soğuma hızı şu şekilde:

0sn 97°C / 30sn 94,5°C / 60sn 92,9°C / 90sn 90,1°C / 120sn 89,6°C / 150sn 87,7°C / 180sn 86°C

Fellow a geçsem çok değişim yaşar mıyım, gerek var mı?

2 ürünü de kullanmıyorum, fakat sıcaklıkları çok güzel oturtmuşsunuz kafanızda. Tam olarak neyden memnun olmayıp upgrade(??) istiyorsunuz?

daha kontrollü sıcaklık ve bir ara basamağı eksiltmenin bedeli sizin için +2000 liraysa buyrunuz, en üst seviye kettle'a sahip olursunuz.

Alternatif olarak daha ucuz bir sürü gooseneck kettle var.

Ben anlamadım hario'daki soğuma hızı kettle değiştirdiğinizde neden değişsin?

Edit: Pardon hario kettle'mış ben tamamen yanlış okumuşum. :)
drip kettle air dediği modelin kapağı yok, ısı kaybı da o yüzden daha hızlı oluyor muhtemelen.
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir demlemelerimi Hario V60 Drip Kettle Air ile yapıyorum. Elektrikli kettle ile kaynattığım suyu Hario ya döküp hiç beklemeden demlemelerimi yapıyorum.

Yaptığım ölçümlerde, Hario daki suyun soğuma hızı şu şekilde:

0sn 97°C / 30sn 94,5°C / 60sn 92,9°C / 90sn 90,1°C / 120sn 89,6°C / 150sn 87,7°C / 180sn 86°C

Fellow a geçsem çok değişim yaşar mıyım, gerek var mı?
iki ürünü de kullanmadım ama değişim yaşarsınız büyük ihtimal. tabii 2000tllik bir değişim mi olur o konu size ve bütçenize bağlı.

2 ürünü de kullanmıyorum, fakat sıcaklıkları çok güzel oturtmuşsunuz kafanızda. Tam olarak neyden memnun olmayıp upgrade(??) istiyorsunuz?

daha kontrollü sıcaklık ve bir ara basamağı eksiltmenin bedeli sizin için +2000 liraysa buyrunuz, en üst seviye kettle'a sahip olursunuz.

Alternatif olarak daha ucuz bir sürü gooseneck kettle var.
Sıcaklık düşüşü hızlı oluyor görüldüğü gibi. 90 ın altına inmemek için kaynar su takviyesi yapıyorum ve termometre ile anlık takip, gören iş arkadaşlarım deney yaptığımı düşünmeye başlamış olabilir. :) Efor sarf edip 90-93 aralığında demleme yapabiliyorum. Biraz efor istediği için blooming sürem 40-50 sn olabiliyor. Kalan döküşlerim için gecikme pek yaşamıyorum. Stagg yahut başka herhangi bir elektrikli kettle bana devrim yaşatırmı onu sormak istedim. Yada almak için beni ikna edin istedim bilmiyorum. :)

Bende Fellow Stagg EKG var, bundan önce ocak üstü kazboyun ısıtıcı kullanıyordum. Elektrikli ısıtıcılar işin keyif yönünü artıran, ek olarak ocağa su sıçramasını, öğütümü tam da suyun ısınma anına denk getirme sorunsalını ortadan kaldıran iyi bir seçenek. O kadar bütçe ayırmayacaksanız da mutlaka elektrikli ısıtıcı kullanmanızı tavsiye ederim. Timemore ürünleri beğeniliyor, Konchero da iyi bir seçenek...

Sıcaklık düşüşü hızlı oluyor görüldüğü gibi. 90 ın altına inmemek için kaynar su takviyesi yapıyorum ve termometre ile anlık takip, gören iş arkadaşlarım deney yaptığımı düşünmeye başlamış olabilir. :) Efor sarf edip 90-93 aralığında demleme yapabiliyorum. Biraz efor istediği için blooming sürem 40-50 sn olabiliyor. Kalan döküşlerim için gecikme pek yaşamıyorum. Stagg yahut başka herhangi bir elektrikli kettle bana devrim yaşatırmı onu sormak istedim. Yada almak için beni ikna edin istedim bilmiyorum. :)
Al sen al. O kadar pahalı bir şey alma tabii ama elektrikli ve ısı ayarlı bir kettle al. Mutlaka al. Kesin al.

Geri