• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario V60 Drip Decanter (Sürahili Dripper)

Leylifer

Üye
Konum
Balıkesir
İsim
Furkan
Merhaba,

Sahip olduğum V60 Cam Dripper ve Server'ı kardeşime kaptırdıktan sonra, yeni bir dripper almak için seçenekleri incelerken Sürahili versiyon (Decanter) aklıma takıldı. Bir miktar Chemex yan sanayi gibi dursa da ürünün işlevsel ve nihayetinde güzel gözüktüğünü düşündüm. Fiyat olarak da normal dripper'la arasında pek fiyat farkı yok. Ürünü almayı düşünüyorum.

VDD-02B-600x600[1].jpg


Bu ürünü kullanan arkadaşlarımız var mı? Benim gözden kaçırdığım negatif yönleri olabilir mi? Ekstraksiyon anlamında normal dripper'lardan farklı bir sonuç verme ihtimali var mı? Paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
Ilk ekipmanim, hic bir sıkıntısı yok, James Hoffman da elinden düşürmüyor, da tek sıkıntısı temizligi zor, cam serverin içine el girmiyor, bir de tek kisilik demlemeler icin büyük bence...
 
Merhaba,

Sahip olduğum V60 Cam Dripper ve Server'ı kardeşime kaptırdıktan sonra, yeni bir dripper almak için seçenekleri incelerken Sürahili versiyon (Decanter) aklıma takıldı. Bir miktar Chemex yan sanayi gibi dursa da ürünün işlevsel ve nihayetinde güzel gözüktüğünü olduğunu düşündüm. Fiyat olarak da normal dripper'la arasında pek fiyat farkı yok. Ürünü almayı düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 3807


Bu ürünü kullanan arkadaşlarımız var mı? Benim gözden kaçırdığım negatif yönleri olabilir mi? Ekstraksiyon anlamında normal dripper'lardan farklı bir sonuç verme ihtimali var mı? Paylaşırsanız sevinirim.
Ben yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve diğer iki parçadan oluşan dripperlerden sonra kolaylık gibi geldi tek parça olması. Gayet memnunum ve tek kişilik derlemelerde de sorun olmuyor. Negatif yönü belki plastik olması olabilir. Onda da harionun gıdaya uyumlu plastik kullandığını biliyorum. Demlemede normallerden bir farkını görmedim.
 
Sürahisi kırılırsa kalan plastik kısmı kullanışsız oluyor. Bendeki benzer model cam sürahinin kenarı kırıldı. Kalan parçanın kullanımı zor.
 
Sürahisi kırılırsa kalan plastik kısmı kullanışsız oluyor. Bendeki benzer model cam sürahinin kenarı kırıldı. Kalan parçanın kullanımı zor.
Benim termos bardağa tam oturuyor plastik kısmı öyle de kullandığım çok oldu. İnce bir bardak veya cam karaf gibi şeylerle tekrar değerlendirebilirsiniz.
 
Merhaba, bende her iki dripper da var. Seramik dripperdan tek farkı plastik olması. Daha çok Japanese cold drip için kullanıyorum. Server ve seramik dripperdan daha uygun fiyatlı olduğu için tercih edebilirsiniz.
 
Benim de ilk aldığım ekipman buydu ama 4 5 ay cam sürahisi kırıldı sonra da french pressimin sürahisini kullamaya başladım. Benim şahsi önerim normal plastik olanını almanız.

Saygılar
 
tek parça olması kolaylık sağlıyor, temizlik konusunda ise bulaşık makinesine konabileceğini düşünüyorum, sonuçta içine yaklaşık 94 derelik su döküyoruz. ev kullanıcısı için bence sık sık makineye koymak da gerekmez, her kullanım sonrası suyla çalkalamanın ve belki ayda bir, çay kaşığının yarısı kadar pully cuff koyup sıcak suyla doldurarak bir gece bekletmenin yeterli olacağını düşünüyorum.
 
Geri
Üst