• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario immersion switch dripper

Sanırım Clever Dripper ile benzer bir ürün çıkarmışlar. Benim gözümde Immersion yönteminin en temelinde French Press mantığı var. Su ve kahveyi birleştir, belli bir süre bekle ve süz.

Avantajı tekrar edilebilir ve basit olması. Size fazla bir iş düşmüyor.

Bu yöntem için pahalı ekipmanlara gerek olmadığını düşünüyorum.
 
@campos Onu biliyorum da bu ürün v60 kalitadan farklı sonuçta. Biriktirip demleyip süzüyor :unsure: gerçi clever dripper da da varmış.
 
Ben de bir kaç yıldır ara ara kullandığım Brewista Smart Filtreye benzettim bu dripperı.Gooseneck kettle ihtiyacı olmaması french pressten çok daha berrak ancak onun gibi gövdeli kahve verebilmesi açıkca hoşuma gidiyor.

Brewista smart.jpg

Clever dripper ve delikleri ayarlanabilir December dripper da @campos un yazdığı gibi aynı mantık ile demliyor.

Böylece Hario , kahvede gövde arttırmak isteyenler için konik tabanlı switch dripper ile katılmış
'çoğu düz tabanlı' immersion kervanına.
 
Son düzenleme:
Tarif açısından bambaşka bir dünyaya açılmış oluyorsunuz. Suyu dök, bekle, süz mantığı ile yaklaşılırsa, saçma bir alet gibi. Ama Gina gibi bakmak lazım bu ürüne; çok az bir su ile blooming yapılabilir, nasıl olsa akma olmayacak; demleme sırasında percolation’dan immersion’a geçilebilir, tamamen size bağlı; en güzel yanı ise, v60 filtresi kullanabilmeniz.

Merak ettiğim şey ise, mekanizma açıkken normal bir v60 gibi kullanılabilir mi? Çünkü yanlış bilmiyorsam alttaki silikon mekanizma çıkarılabilir bir şey...

 
Bir de bu dripper var. Almak iyi bir fikir midir ?
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    12.5 KB · Görüntüleme: 9
Biraz da Japon sitelerinden baktım ürüne. Normal cam v60 dan farklı bir akış deliğine sahip. Tırtıkların en dipte yok olması lazım yoksa demir bilye suyu kesemez. Elinde bilye ve v60 ı olanlar denebilir mi ? Tabii çocukken biriktirdiğiniz bilyelerinizi dağıtmadıysanız .
 
Selam herkese,

Yeni aldığım ürünü ilk kez Probador Colectiva Guatemala El Boqueron kahvesiyle denedim. Daha önceki denemelere kıyasla çok daha tadı dolu dolu bir demleme yapabildim. Bu kahveyi ben beğenemiyorum ya da demleyemiyorum derken farklı bir deneyim yaşattı.

Sanırım Clever Dripper ile benzer bir ürün çıkarmışlar.

Clever ve benzeri ürünler hiç cezbedici gelmediler. Uzun bir süredir de Hario Immersion'ı hem V60 şekli hem de filtresi kullanabilir olmasından dolayı merak ediyordum.

Benim gözümde Immersion yönteminin en temelinde French Press mantığı var. Su ve kahveyi birleştir, belli bir süre bekle ve süz.

Bence immersion yönteminin en yaygın ve bilindik uygulaması French press demek daha uygun olur. Aeropress de bir diğer yöntem. Bir de Türk kahvesi var. Hepsinin kendince sürecinde bir farklılıkları var tabii :)

Böylece Hario , kahvede gövde arttırmak isteyenler için konik tabanlı switch dripper ile katılmış 'çoğu düz tabanlı' immersion kervanına.

Güzel tespit :)

Tarif açısından bambaşka bir dünyaya açılmış oluyorsunuz. Suyu dök, bekle, süz mantığı ile yaklaşılırsa, saçma bir alet gibi.

Aeropress'e ne derler :)

Merak ettiğim şey ise, mekanizma açıkken normal bir v60 gibi kullanılabilir mi? Çünkü yanlış bilmiyorsam alttaki silikon mekanizma çıkarılabilir bir şey...

Evet. Alt kısmı çıkabiliyor. Düzgün bir tabana oturtulursa standart cam V60 olarak kullanılabilir. Kilit açıkken de içerisinde yer alan bilye akışa izin verir.

Tırtıkların en dipte yok olması lazım

Seramik V60'da da dibe kadar uzanıyorlar.
 
Deneyim olarak çok daha basit bir süreç sunuyor. Standart tarifi orta kalınlık öğütüm, 20 gram kahveye 240 gram su, 2 dakika demleme süresi. Yoğunluğu arttırmak için karıştırılabilir. Doz ve öğütme ayarındaki değişikliklere bağlı olarak da süre düzenlenebilir. Kısacası bir başka kara delik :)

Bundan sonra yeni kahvelerin ilk demlemesini bu aletle yapmayı düşünüyorum. Sonra sırasıyla V60, Blue Bottle Dripper, V60 Kasuya, Flair, Aeropress, Delter .... uzar gider :)
 
Geri
Üst