• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Timermore El Değirmeni?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan goki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

goki

Barista
İsim
Gökhan Çancılar
Daha fazla  
İsim
Gökhan Çancılar
Değirmen
Markasız Seramik Değirmen
Ekipmanlar
Hario Mini Mill Plus, Hario v60 Plastik Dripper, barista ibriği, ısı ölçer, french press, server, tartı, delter press, Kompresso, aeropress, Brikka Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İzmit
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Derince

Timemore Chestnut G1 güzael bir değirmene benziyor. Bir de g1 in prosu var. Slim ve nano modelleri öğütüm kapasitesi yüzünden istemiyorum. Yani Misafirim geldiğinde en azından 30gr kahveyi bir kerede öğüteyim istiyorum. Pro serilerindeki öğütücü mil daha verimli olarak lanse ediliyor. Videoları da izledim. Tamam espresso veya Türk kahvesi için tam uygun değil, zaten onun için "S" modelleri var ama ben çoğunlukla filtre demlediğim için sorun yok. Ama yeri geldiğinde Türk kahvesi de öğütebiliyor gibi.​

g1 mi g1 pro mu dersiniz?

Timemore aldığıma pişman değilim güzel ürün ancak ürün gamı büyük saçmalık. birisi kalın öğütümlerde iyi , diğerine geçiyorsun ince öğütebiliyor ama daha fazla toz üretiyor. 3-4 farklı burr var, Bence boyutlarda da optimize edilmemiş Slim e mesela bir kaç milim eklesen iki kişilik doz alacak ama almıyor, kafa karıştırmaktan başka bir şey değil.

Timemore aldığıma pişman değilim güzel ürün ancak ürün gamı büyük saçmalık. birisi kalın öğütümlerde iyi , diğerine geçiyorsun ince öğütebiliyor ama daha fazla toz üretiyor. 3-4 farklı burr var, Bence boyutlarda da optimize edilmemiş Slim e mesela bir kaç milim eklesen iki kişilik doz alacak ama almıyor, kafa karıştırmaktan başka bir şey değil.

Ben değirmen alırken çok önermişlerdi buradaki arkadaşlar. O ürün fiyatı gamında zaten çok alternatif yok diye biliyorum. 2k nın üstüne çıkınca zaten commandante olaya giriyor. Ama bu fiyat gamında timemore var gibi.

Bütün değirmenleri inceleyen biri olarak, bunu ben de iletmiştim. Bir yerdden sonra kafa karıştırıyor. Benim bile kafam karışıyor :)

Umarım bir süre sonra bazı modelleri piyasadan kaldırırlar ya da basitleştirmeye giderler.

Bütün değirmenleri inceleyen biri olarak, bunu ben de iletmiştim. Bir yerdden sonra kafa karıştırıyor. Benim bile kafam karışıyor :)

Umarım bir süre sonra bazı modelleri piyasadan kaldırırlar ya da basitleştirmeye giderler.

Peki 1000 - 1400 aralığında hangi değirmeni alabilirim?

Mesela en azından 30gr bir kerede öğütebilsin. %85 filtre, %10 ya da 15 espresso ya da mocha pot. Espresso da kompresso için. Yani amacım filtre. Ama arada da espresso ya da Türk kahvesi öğütmek isteyebilirim. Hani çok kalite beklemiyorum ince öğütümlerde de. Rengi önemli değil. Tutarken elime oturması ve kolun kuvvetli olması önemli. Yani Çabuk zarar görebilien bir şey olmasa iyi olur. Renk de önemli değil.
bana en çok sorulan soru bu ama cevaplamak gereken sorular var. Model çok olunca, yönlendirmek için anlamak gerekiyor ne istendiğini
  1. hangi amaç için? v60, TK, espresso..
  2. kapasite ne olsun
  3. malzeme seçimi var mı
  4. renk seçimi ister misiniz

Mesela en azından 30gr bir kerede öğütebilsin. %85 filtre, %10 ya da 15 espresso ya da mocha pot. Espresso da kompresso için. Yani amacım filtre. Ama arada da espresso ya da Türk kahvesi öğütmek isteyebilirim. Hani çok kalite beklemiyorum ince öğütümlerde de. Rengi önemli değil. Tutarken elime oturması ve kolun kuvvetli olması önemli. Yani Çabuk zarar görebilien bir şey olmasa iyi olur. Renk de önemli değil.
ben de benzer durumdaydım. Slim S seçtim. Bana göre Timemore'un en önemli avantajı iyi bir distribütörü olması. Ben ufak bir sıkıntı yaşamıştım hemen yardımcı oldular. Ben iki kişilikte 28 gram kullanıyorum ( eşim miktar olarak daha az içiyor) ve slim light kavrumlarda 26 grama kadar alıyor.
yani ufak bir ekleme ile çok sorun yaşamıyorum düşünebilirsiniz. Mokapot için gayet iyi öğütüyor , espresso için çok ince ayarlara inilemese de yaklaşıyorsunuz. Son kesicileri incelemedim titanium burr benim için yeterliydi.

Senin tam anlattıklarına göre 1zpresso Jx modelini öneririm,
Ben yeni aldım, espresso da öğütebilirsin ama ağırlık filtre kahve. Özellikle öğütme hızına hayran kalırsın. Ben incelemelerde daha hızlısını göremedim belki vardır. 15 gr hızlı çevirirsen 15 snde öğütürsün o derece. normal hızda 20 sn. İnsan biraz öğütmek istiyo yeni alınca, ama hemen bitiyo zevksiz :D aynı markanın jx pro, k pro gibi üst modellerinden hız olarak daha üstün. Sağlamlığı konusunda hiç şüphen olmasın, tank gibi alet.

Konusuna bakarsan biraz yorumum olmuştu, ama bunlar çok görece yorumlar, henüz tam ayarımı bulamadım ama memnunum.

Plus olması nasıl bir fark yaratıyor?

Öğütücü dişli tasarımı biraz farklı plus modellerinde. Onu görebilirsiniz. İki kademeli bir dişli, ilk dişler iri öğütüm için alttakiler de daha ince öğütümler için güzel çalışıyormuş. Yani totalde daha iyi öğütüm yaptığını söylüyor herkes plus modeli olanlarda.

g1 Plus siparişi verdim az önce. Umarım beklediğim gibidir.

French press ve pour over için öğütüm yaptım. Hario mini mill plus'a göre benim dahi görebileceğim bir tutarlılık vardı. French press genelde talaş gibi çıkardı. Bu değirmen ile gözle görülür bir homojenlik söz konusu. Bir de içtiğim kahvelerin kendi özelliklerini asidite, gövde vs. daha iyi aldım bugün. Zaten sabah geldi. Bu öğütücünün öğütüm referansı olan bir yer var mı? Grind side chart aracı hario için güzel bir referanstı.

French press ve pour over için öğütüm yaptım. Hario mini mill plus'a göre benim dahi görebileceğim bir tutarlılık vardı. French press genelde talaş gibi çıkardı. Bu değirmen ile gözle görülür bir homojenlik söz konusu. Bir de içtiğim kahvelerin kendi özelliklerini asidite, gövde vs. daha iyi aldım bugün. Zaten sabah geldi. Bu öğütücünün öğütüm referansı olan bir yer var mı? Grind side chart aracı hario için güzel bir referanstı.
Kullanım Kılavuzu.pdf

Kullanım kılavuzu elimde de. Hani delter press, v60, areropress, moka pot gibi genel uygulanan öğütüm tariflerine nasıl ulaşırım.

Burayı kullanıyordum ama burada timemore yok.
O kadar ayrıntılı görmedim. Espresso, pour over (v60), ve french press için aralıklar verilmiş. Aeropress için v60'tan daha ince, moka pot için de aeropress öğütümü civarlarında artık deneye deneye :d

Geri