• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Timemore c2 vs c2 slim

Marcoaras

Yeni Üye
İsim
Aras
Daha fazla  
İsim
Aras
Merhabalar,

Konunun yeri burası mı bilemedim.

Ben sadece filitre kahve makinamda kendi çekirdeğimi öğütmek için fiyat performans bir değirmen araştırıyorum ve timemore c2 ve c2 slim arasında kaldım. C2 600 civarlarındayken c2 slim 1400. İkisinede bütçem uygun ama aralarındaki bu fiyat farkına değer mi sadece filitre kahve makines için?

Ayrıca aralarındaki farkları bilen tecrübe etmiş dostlar yardımcı olursa sevinirim.

Başımı ağrıtmıycak uzun süre işimi görebilecek hızlı ve eşit öğütüm yapabilecek bir ürün tavsiyeniz olursada çok sevinirim.

Sadece filtre kahve makinesi için C2 yeterli, aradaki farkı vermeye bence değmez. Slim modelini kullanamdım; Slim çift rulmanlı ince öğütümlerde daha başarılıdır muhakkak ama sizin filtre için dolaşacağınız kliklerde çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum.

Yanıt için teşekkür ederim, filitre için 15 kliklerde kullanılıyor bildiğim kadarıyla, sanırım c2 ile c2 slim arasında aksam farkları var c2 plastik ekipman kullanırken c2 slim metal aksamlı. Bu ileride sıkıntı yaratır mı sadece filitre makinesi için ?

C2'yi 2 yıldır her gün minimum bir kere kullanıyorum, herhangi bir çatlak ya da sıkıntı durumu gözlemlemedim. Birkaç kere düşmesine rağmen sağlam duruyor. Üstelik yeni C2 modellerinde eskiden plastik olan ayarlama parçası alüminyum malzemeden imal ediliyor, baktığınız model yeni olansa nispeten daha dayanıklı olacağını tahmin ediyorum.

Öğütüm inceliği için biraz deneme yanılma yapmanız gerekecek, zira C2'ler arasında çok sıkı bir aralık standardizasyonu yok. 15'ten başlayarak istediğiniz çıktıya ulaşana kadar arttırabilirsiniz.

C2'yi 2 yıldır her gün minimum bir kere kullanıyorum, herhangi bir çatlak ya da sıkıntı durumu gözlemlemedim. Birkaç kere düşmesine rağmen sağlam duruyor. Üstelik yeni C2 modellerinde eskiden plastik olan ayarlama parçası alüminyum malzemeden imal ediliyor, baktığınız model yeni olansa nispeten daha dayanıklı olacağını tahmin ediyorum.

Öğütüm inceliği için biraz deneme yanılma yapmanız gerekecek, zira C2'ler arasında çok sıkı bir aralık standardizasyonu yok. 15'ten başlayarak istediğiniz çıktıya ulaşana kadar arttırabilirsiniz.

teşekkür ederim anladığım kadarıyla öyle c2 slim'e değecek bir öğütüm yapmadığım için c2 almam yeterli diye anlıyorum.

Nereden satın alabilirm gümrük vergisi olmadan? Bir link falan var mı?

50 USD'a almıştım, kutu üzerine 20 USD yazmıştı. 70 TL'de vergi ödedim, Toplam 800TLye geldi.
Çin'de pandemi tekrar artmış, o nedenle kargolar gecikiyor. 1 aydan önce eline ulaşmaz ve 1 Mayısdan sonra Gümrüğe girerse %30 vergi ödersin.

1649875301905.png

Ekli dosyalar

• IMG_20220413_220638.jpg
    IMG_20220413_220638.jpg
    99.1 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Bir arkadaş sıfır nano satıyordu 2.el kısmında tanımıyorum ama kahve almıştım kendisinden güvenilirdir sorularınızı ona sorup bence nanoya bakabilirsiniz. Daha önce slim kullandım c2yi bilmiyorum ama uzun kullanım da nano ve slim daha mantıklı olabilir full metal olması açısından

Her Türlü Timemore değirmen elinden geçmiş biri olarak söylüyorum burr ve ögütme Mekanizmaları aynı sayılır ögütümü etkileyecek bir fark yok sadece C2 Slim'in yiv'i bir tık daha uzun oda ne işe yarıyor derseniz Normalde Filtrede 16 - 20 Click aralıgını kullanabiliyorsanız bunu 16 - 22 ye çıkartıyor araya 1 yada 2 clicklik bir ögütüm hassasiyeti sokuyor oda dikkate alınacak bir durum değil filtrede.

Merhabalar C2 Upgraded sounda elime ulaştı aliexpressten 840TL + Kapıda 143 TL gümrük vergisi ile elime ulaştı.
Ben sizlere bir şey sormak istiyorum, bu click olayıyla ilgili. Yanında verilen kitaptacıkta önerilen clickler espresso 10-14 click, pour over 18-24 , ve french press için 25-27 click. Bu click vida sonuna kadar (çıktığı konumdan) itibaren her bir click sesi midir?
Kaçıncı clickte olduğumu nasıl anlarım?
Filitre kahve makinesi için click sayısı kaç olmalı?
Türk Kahvesi kıvamı için kaç gerekir?

Teşekkür Ederim.

Geri