• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi su

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ramazan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ramazan

Yeni Üye
İsim
Ramazan
Daha fazla  
İsim
Ramazan
Merhaba ben hangi suyla demleme yapmam gerektiğini bilmiyorum öyle arıtıcı falan da yok hazır sulardan almak istiyorum ama en uygunu kahve için yardımcı olursanız çok sevinirim

Aramayı kullanmaya biraz daha özen gösterelim lütfen.

Merhaba ben hangi suyla demleme yapmam gerektiğini bilmiyorum öyle arıtıcı falan da yok hazır sulardan almak istiyorum ama en uygunu kahve için yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba dostum gecenin yarısı merak edip sormuşsun ben cevap vereyim. Ben buzdağı damacana kullanıyorum şu ana kadar denediğim hazır sular içinde en iyisi bu oldu. Önerilen sular içinde de bu markayı sıklıkla görürsün.

Forum üst sağ köşede arama butonunu göreceksin oraya ne istediğini kısaca yazar sadece başlıklarda ara kısmını tikleyip aratirsan seni ilgili başlığa götürür. Böylece konusu olan başlığa yeni başlık açmamış ve senin gibi yeni gelen arkadaşları konu kirliliğinden kurtarmış olursun.

Eğer Buzdağı bulamazsan (benim gibi); Nestle Pure Life ve mavi kapak Erikli de güzel sonuçlar veriyor.

Herhangi bir şekilde arıtmadan direkt mi kullanıyorsunuz?
Aynen hocam direk kullanıyorum.
Geçenlerde balığa gitmiştik. Aslantaş barajı na ben hazır su ile çay demlemeye başladım. Oralı bir arkadaş manyakmısın dedi. çaydanlığı göle daldırdı onunla çay yaptı ben daha böyle çay içmedim.
En basit örnek şişe sular büyük marketlerin depolarının önünde tırda güneşin altında saatlerce bekliyor. o sulardan güzel kahve çıkmaz kanımca

Ben de Adanalıyım. Evdeki suyu ortalama 230 ppm ölçüyorum. Aski analiz raporlarını da takip ediyorum alkalinite 170 civarı, kalsiyum ve magnezyum ile genel sertlik hesaplayınca 200 civarı çıkıyor. Yani tavsiye edilen değerlere göre oldukça yüksek, ki oldukça da klor tadı baskın bence. Değerler hem çok yüksek hem de çok klorlu olduğu için filtrelemeden hiç denememiştim ben şahsen. Pek ümitli değilim ama deneme amaçlı aynı kahveyi filtrelenmiş-filtrelenmemiş suyla deneyeyim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

Ben de Adanalıyım. Evdeki suyu ortalama 230 ppm ölçüyorum. Aski analiz raporlarını da takip ediyorum alkalinite 170 civarı, kalsiyum ve magnezyum ile genel sertlik hesaplayınca 200 civarı çıkıyor. Yani tavsiye edilen değerlere göre oldukça yüksek, ki oldukça da klor tadı baskın bence. Değerler hem çok yüksek hem de çok klorlu olduğu için filtrelemeden hiç denememiştim ben şahsen. Pek ümitli değilim ama deneme amaçlı aynı kahveyi filtrelenmiş-filtrelenmemiş suyla deneyeyim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
Hocam su evin deposunda bekliyor mu gelen suyu direk mi hidrofor basıyor ikisinin arasında tat farkı çok oluyor. Su SCA şu standarta olacak bence genelleme gibi bi deneyin olmazsa bizim suyu brita çözer alkanite ve sertlik yüksek aralık değerlerine baktım. Çünkü suyumuz lezzetli. BPA lı şişe su almayın bence

Evet hocam su kireçli ama işlenmiş su ve şişe suyun tadını sevmiyorum ondan da kahve yapınca yavan geliyor. Şebek suyu ile yapınca kahveyi iyi çözememe gibi sorunlar oluyor. Bende kendimce v60 ile demleme yaparken çiçeklenme 30 45 sn ya bende 1 dk 15 sn civarları bekliyorum. Mükemmel kahve çıkıyor. Aromayı alıyorum. Reçetelere uydum mu acı su içiyorum. Bence kahve keyif tutku reçetelere sığmıyor.
Adana'da şebeke suyu çok kireçlidir benim bildiğim...

Evet hocam su kireçli ama işlenmiş su ve şişe suyun tadını sevmiyorum ondan da kahve yapınca yavan geliyor. Şebek suyu ile yapınca kahveyi iyi çözememe gibi sorunlar oluyor. Bende kendimce v60 ile demleme yaparken çiçeklenme 30 45 sn ya bende 1 dk 15 sn civarları bekliyorum. Mükemmel kahve çıkıyor. Aromayı alıyorum. Reçetelere uydum mu acı su içiyorum. Bence kahve keyif tutku reçetelere sığmıyor.
Siz keyif alıyor olduktan sonra sorun yok, bu konu da oldukça göreceli ancak mümkünse ve yakınınızda varsa, iyi kahve demleyen kahve dükkanlarını deneyimleyerek damağınızı kalibre etmeye çalışmak en sağlıklı yol, sonra kendi tercihlerinizi daha iyi belirliyorsunuz..

sizin gibi romantikler yüzünden sektörde standart oluşamıyor, kahve keyif işidir yeaa tutkum reçetelere sığmıyor deyipte bütün standartları alaşağı ediyorsunuz. sizin gibilerin ticari kahve satan yerlere çok iyi abi çok aromatik gibi yorumlarıda bu işe yeni girenlerin aklını karıştırıyor .blooming sürecinde 1.15 kadar bekliyor ve mükemmel kahve çıkıyor diyorsanız bence önce kendinizi sorgulayın. Şebek suyu ile yapınca kahveyi iyi çözememe gibi sorunlar oluyor. deyipte bloom süresini uzatmakta ne bileyim.

Evimizde royal green elite plus marka 6 filtreli arıtma cihaz var.
Henüz elimde cihazlar olmadığı için ölçüm yapamadım yalnız gayet güzel sonuçlar alıyorum hem kahve demlemelerimde hem çay demlemelerimde.
Arıtma cihaz şuan Türkiyede satılan en kaliteli markalardan biri membran ve filtreler made in usa.
En sevdiğim özelliği de son filtresi alkali mineral filtresi suya muazzam bir tat katıyor.
Takmaya gelen arkadaşlar ki başka markanın servisiydi ölçüm yaptılar makineyi çok fazla övdüler ve ölçüm sonuçları ortalamanın çok üzerinde dediler.
Bakalim bende tds ph felan ölçüm yapacam

Alkalinitesi epey yüksek. Kahve demlerken asiditeyi epey baskılayacaktır ve düz fincanlar çıkacaktır. Tabii ki kahve damak tadı. Siz daha düz, asiditesiz, meyvemsi değil de, kuruyemişimsi tarzda tatlar ve biraz daha gövdeli seviyorsanız, içebilirsiniz.

Karşılaştırmanızı merak ediyorum.

Evimizde royal green elite plus marka 6 filtreli arıtma cihaz var.
Henüz elimde cihazlar olmadığı için ölçüm yapamadım yalnız gayet güzel sonuçlar alıyorum hem kahve demlemelerimde hem çay demlemelerimde.
Arıtma cihaz şuan Türkiyede satılan en kaliteli markalardan biri membran ve filtreler made in usa.
En sevdiğim özelliği de son filtresi alkali mineral filtresi suya muazzam bir tat katıyor.
Takmaya gelen arkadaşlar ki başka markanın servisiydi ölçüm yaptılar makineyi çok fazla övdüler ve ölçüm sonuçları ortalamanın çok üzerinde dediler.
Bakalim bende tds ph felan ölçüm yapacam
Son takılan mineral filtreler kalitesiz olabiliyor ve çok az miktarda mineral eklemesi yapabiliyor. Basit bir tds ölçen kalem alarak en azından bunu ölçebilirsiniz. Bende de RO var. Suyun tadını seviyorum ama içinde mineral çok az var :)

Nfs, fda onaylı biocare marka mineral filtresi baya araştırmıştım aslında piyasada en iyi bir kaç üründen biriydi.
Ama yarin dediginiz gibi bir ölçüm kalemi alayım üstad yavaş yavaş ölçüm işlerine giricem

Geri