• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi SCA Eğitimi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zsvnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zsvnc

Yeni Üye
İsim
Hüseyin
Daha fazla  
İsim
Hüseyin
Merhaba arkadaşlar, başlık biraz yanıltıcı olabilir kısa tutmak için bu şekilde yazdım. Aslında sorum hangi kurumun SCA eğtimini almalıyız olacaktı. İnternette baktığımda o kadar çok SCA eğitimi veren var ki. Fiyatlar da çok değişkenlik gösteriyor. USLA 7.500 TL isterken bir diğeri toplamda 15.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Sonuç olarak verilen sertifika aynıysa en ucuz yoldan elde etmek daha mantıklıdır diye düşünüyorum. Tabii eğitimi veren hocalar arasında tecrübe farkı vardır. Ancak benim amacım öncelikle sertifika. Bu konuda tavsiye edeceğiniz bir eğitim programı varsa çok memnun olurum. İlla en ucuzunu aramıyorum ama biraz daha fiyat/performans oranı yüksek bir kurs istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Hangi modülü almayı planlıyorsunuz ve hangi ildesiniz?

Baristalık, kavurma, demleme, yeşil çekirdek, duyusal olarak 5 modül var. Baristalık modülünü alacaksınız diye anladım. Üçünü de almak istiyorsanız önce ilk 2 aşama olan foundation ve intermediate almanız gerekiyor. Sonra bazı koşulları yerine getirip professional seviyesini alabiliyorsunuz. Yaşadığınız ili söylerseniz ona göre tavsiyede bulunuruz

Baristalık, kavurma, demleme, yeşil çekirdek, duyusal olarak 5 modül var. Baristalık modülünü alacaksınız diye anladım. Üçünü de almak istiyorsanız önce ilk 2 aşama olan foundation ve intermediate almanız gerekiyor. Sonra bazı koşulları yerine getirip professional seviyesini alabiliyorsunuz. Yaşadığınız ili söylerseniz ona göre tavsiyede bulunuruz
Evet baristalık modülünü istiyorum. Ben de öyle okumuştum ona istinaden üçünü de istiyorum dedim aslında. Suan kıbrıs'ta yaşıyorum kurs için geleceğim, İstanbul'da tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim.

Evet baristalık modülünü istiyorum. Ben de öyle okumuştum ona istinaden üçünü de istiyorum dedim aslında. Suan kıbrıs'ta yaşıyorum kurs için geleceğim, İstanbul'da tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim.
İstanbul için dediğiniz gibi uslaya bakabilirsiniz, sevgili @Ömer Aydın veriyor eğitimi

İyi bir eğitimde dikkat edilmesi gereken, öğreticinin sunduğu konularda ki sorgulayıcı ve eleştirisel yapısıdır bence. Bu yüzden önemli olanın öğrendiğiz niteliklerin ne kadar sorgulanabilir olacağıdır. Bu bağlamda eğitim alacağınız Trainerların konular üzerinde ne kadar sorgulayıcı yapısı olduğunu gözlemlemek lazım. Sizin için sadece bir sertifika kazanmak ise olay hiç bir bağlama takılmadan en ucuz olan firmaya yönelmek daha mantıklı olur. Ama olayın derinine inmek istiyorsanız iyi bir gözlemci Trainer bulmanızı şiddetle öneriyorum.

Türkiye Sertifikalı Barısta olmanın bir elin beş parmağını geçmeyen kurumlarda değer gördüğünü belirtmek istiyorum. Alacağınız sertifika daha çok size Avrupada Nitelik anlamında değer kazandıracaktır. Tüm bunları topladığımızda eğer iyi bir eğitim almak mı yoksa sertifika almak mı konu onu irdeleyin. Ayrıca internet üzerinden eğer İngilizceniz iyi ise milyonlarca kaynak bulabilirsiniz. Kendinizi en iyi tanıyan sizsiniz. Sizin için nasıl bir eğitim metodunu kendiniz en iyi bilirsiniz. İnternette bulacağınız veri ve içerikler Türkiyede sunulan Sertifikalı eğitimlerden daha fazlasını barındırıyor. Umarım güzel bir eğitimciye denk gelip kariyer hedefinize ulaşırsınız.

Geri