• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Moka Pot’u Satın Almalıyım

Merkür

Yeni Üye
Daha fazla  
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
V60, aeropress, clever dripper
Merhaba arkadaşlar, sosyal izolasyon döneminde olduğumuz için uzun süredir sütlü kahve içemiyorum bu sebeple almaktan sürekli vazgeçtiğim moka pot aklıma düştü. Ancak hangi boyutta almam gerektiğine karar veremedim. Genelde tek başıma kahve içiyorum ve moka potu sütlü kahve yapmak için kullanacağım. 1 cup az 3 cup da çok gelir diye düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadığım için karar veremedim. Sizin öneriniz ne olurdu? Teşekkür ederim

Merhaba, bende 3 kişilik olandan var. Kahve alan yeri ; yaklaşık filtre kahve tarifindeki miktar kadar alıyor. Sonucunda ise toplam bir su bardağına yakın kahve çıkıyor. Ben yarım bardağını kullanıyorum. 3 kişilik olanlar tek ve iki kişi için uygundur bence. Tek kişi için çok fazla kahve telef olmaz, iki kişi için de mahçup etmez.

Tek kişilik olan az gelecektir, 3 kişilik iyi bence.

benim de bilgisi olan arkadaşlara sorum olacak moka pot ile ilgili. bialetti markalı 3 kişilik olan potu kullanıyorum. ne zaman kahve yapsam kahvenin dolduğu haznenin yarısına kadar doluyor en fazla ya da daha azı ender kullanıyorum ama sorun mu var anlamadım. izlediğim videolarda neredeyse tamamı doluyor hep. doğazgaz ocağım mı yetersiz, öğütüm mü problemli makina mı arızalı anlayamadım daha önce böyle problem yaşayan oldu mu acaba

Merhaba arkadaşlar, sosyal izolasyon döneminde olduğumuz için uzun süredir sütlü kahve içemiyorum bu sebeple almaktan sürekli vazgeçtiğim moka pot aklıma düştü. Ancak hangi boyutta almam gerektiğine karar veremedim. Genelde tek başıma kahve içiyorum ve moka potu sütlü kahve yapmak için kullanacağım. 1 cup az 3 cup da çok gelir diye düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadığım için karar veremedim. Sizin öneriniz ne olurdu? Teşekkür ederim

amaç espressoya yakın bir şey yapmak ise aşağıdaki alet izlediğim kadarı ile moka pottan daha başarılı.

benim de bilgisi olan arkadaşlara sorum olacak moka pot ile ilgili. bialetti markalı 3 kişilik olan potu kullanıyorum. ne zaman kahve yapsam kahvenin dolduğu haznenin yarısına kadar doluyor en fazla ya da daha azı ender kullanıyorum ama sorun mu var anlamadım. izlediğim videolarda neredeyse tamamı doluyor hep. doğazgaz ocağım mı yetersiz, öğütüm mü problemli makina mı arızalı anlayamadım daha önce böyle problem yaşayan oldu mu acaba

öğütüm ile oynamanız (fine-coarse) gerekiyor. eğer aynı sıkıntıyı hala yaşıyor iseniz contada sıkıntı olması muhtemel.

öğütüm ile oynamanız (fine-coarse) gerekiyor. eğer aynı sıkıntıyı hala yaşıyor iseniz contada sıkıntı olması muhtemel.
bana da öyle bi sıkıntı var gibi geldi ama ilk aldığımda anlamadım daha önce kullanmadığım için öylece kaldı.

Teşekkür ederim. 1 cup olandan vazgeçtim. Peki 2 cup - 3 cuptan hangisini önerirsiniz?

Teşekkür ederim. 1 cup olandan vazgeçtim. Peki 2 cup - 3 cuptan hangisini önerirsiniz?
Bu aslında sizin kahveyi nasıl içtiğinizle alakalı. Mokapot kullanacaksam çıkan kahveyi direkt çıktığı gibi içmektense 1 cuptan çıkan yaklaşık 50ml kahveyi genelde 200ml ye tamamlayarak içiyorum.

Bir de günlük kahve tüketiminiz önemli, günde 1 kere kahve yapıyorsanız daha büyük boy düşünün. Eğer daha küçük miktarlarda günün belli saatlerinde tüketmeyi ya da daha çok tarif/kahve çeşitliliği denemek istiyorum derseniz küçük modelleri düşünebilirsiniz.

Benimde kullanımım sonrası moka pot için çelik olanı almanız olur.

Alüminyum bildiğiniz üzere alzheimer hastalığını tetikleyen bir madde. Ayrıca kullanım sonrası ne kadar iyi temizleseniz de içinde oluşan kimyasal karartılar bana pek sağlıksız gelmişti.

Alüminyum moka pot hakkında çalışmayı burada paylaşmak istedim. Bulaşık makinesinde yıkama hatası yapılsa dahi haftalık alüminyum alımının sadece yüzde 4'ünü oluşturduğu için rahatlıkla ihmal edilebilir bir düzeyde olarak kabul ediliyor. İlgilenenlerin tamamını okuması için link bırakıyorum.

"Additional human inner aluminum exposure through the proper use of aluminum moka pots is negligible. Even under the worst-case scenario of washing the moka pots in a dishwasher, the uptake amounts to only 4% of TWI. The manufacturers expressly warn not to clean the aluminum moka pots in the dishwasher."
"In Health Evaluation No. 033/2007 [2], the German Federal Institute for Risk Assessment (BfR) clearly states “No danger of contracting Alzheimer’s disease from aluminum in household utensils.” Furthermore, this document states that there is no scientific evidence indicating a connection between aluminum uptake from foodstuffs, including drinking water, pharmaceuticals, or cosmetics, and Alzheimer’s disease."

Hangi büyüklükte alınacağına karar veremeyenlere fikir olması için yazıyorum. Ben de Bialetti Venus 2cup var.

Hario hassas tartı ile tarttım. 110gr su, 10gr kuru kahve koydum. Nihayetinde 85 gr kahve çıktı.

Moka Pot köpürdemeye başladıktan yaklaşık 3 saniye sonra ocaktan almışımdır. Biraz daha beklesem 90gr civarı (ama daha yanık) bir kahve çıkardı muhtemelen.

Bende ikea mokapot var. 21gr silme kahve 370gr su alıyor. Totalde 350gr kadar ürün çıkıyor 20gr civarında potta kalıyor. Çıkan bu kahveyi ya sütle karıştırıp içiyorum ya dondurmaya katıyorum ya da su ekleyip americano yapıyorum. Yaparken suzgecin altına kağıt filtre koyuyorum ve hazinesine kaynar su ekliyorum. Küçük ocakta orta ateşte ilk kahve gelene kadar tutuyorum. İlk kahve düştükten sonra hemen ocaktan alıyorum demleme devam ediyor. Kahve bitince hazneyi suya tutup demlemeyi kesiyorum ve kahveyi alıyorum. Nihayetinde yüksek gövdeli ve bulanık fakat kağıt filtre den dolayı tortusuz bir kahve çıkıyor. Lezzeti gerçekten iyi oluyor özellikle tatlı kahveler yüksek gövdeyle harika oluyor. Bence çok güzel ve kullanışlı aynı zamanda dikkat çeken bir pişirme aracı.

Bende ikea mokapot var. 21gr silme kahve 370gr su alıyor. Totalde 350gr kadar ürün çıkıyor 20gr civarında potta kalıyor. Çıkan bu kahveyi ya sütle karıştırıp içiyorum ya dondurmaya katıyorum ya da su ekleyip americano yapıyorum. Yaparken suzgecin altına kağıt filtre koyuyorum ve hazinesine kaynar su ekliyorum. Küçük ocakta orta ateşte ilk kahve gelene kadar tutuyorum. İlk kahve düştükten sonra hemen ocaktan alıyorum demleme devam ediyor. Kahve bitince hazneyi suya tutup demlemeyi kesiyorum ve kahveyi alıyorum. Nihayetinde yüksek gövdeli ve bulanık fakat kağıt filtre den dolayı tortusuz bir kahve çıkıyor. Lezzeti gerçekten iyi oluyor özellikle tatlı kahveler yüksek gövdeyle harika oluyor. Bence çok güzel ve kullanışlı aynı zamanda dikkat çeken bir pişirme aracı.
Süzgecin altına hangi filtreyi koyuyorsunuz acaba? Hangi filtreyi koyduğumuz fark ediyor mu diye merak ediyorum.Bir de kağıdın basınca dayanamama durumu ile karşılaştınız mı daha önce denemedim ama kahvenin pürüzsüz olmaması benim adıma çok can sıkıcı oluyor.

Süzgecin altına hangi filtreyi koyuyorsunuz acaba? Hangi filtreyi koyduğumuz fark ediyor mu diye merak ediyorum.Bir de kağıdın basınca dayanamama durumu ile karşılaştınız mı daha önce denemedim ama kahvenin pürüzsüz olmaması benim adıma çok can sıkıcı oluyor.
V60 filtresini kesip koyuyorum. Basınca dayanamama olmadı hiç. Nihayetinde kahvede hiç tortu olmuyor ama berrak bir kahve de olmuyor. Bulanıklık kaçınılmaz mokapotta. Yanlışlıkla çift kağıt koyarsanız ya mokapot tahliyeye başlar yada filtre basınca dayanamaz delinir. Onun haricinde ben denk gelmedim.

Aeropress filtresi koyanlar da varmış, yuvarlak olduğu için kesmeden, doğrudan konulabilir herhalde. Ama denemedim, bilmiyorum.

Hangi büyüklükte alınacağına karar veremeyenlere fikir olması için yazıyorum. Ben de Bialetti Venus 2cup var.

Hario hassas tartı ile tarttım. 110gr su, 10gr kuru kahve koydum. Nihayetinde 85 gr kahve çıktı.

Moka Pot köpürdemeye başladıktan yaklaşık 3 saniye sonra ocaktan almışımdır. Biraz daha beklesem 90gr civarı (ama daha yanık) bir kahve çıkardı muhtemelen.

Selamlar, Venus Bialetti nin çelik potu değil mi? Alt hazne üst hazne çelik diye biliyorum. Filtre ve kahve hunisini de çelik midir?

Şu an baya markasız aluminyum bir mokapot (3 cup yaklaşık 18-19g gram silme kahve ve 160-170ml su alıyor ) kullanıyorum. Birçok arkadaş ilk kahve aktıktan sonra ocaktan aldığını söylüyor ancak ben aynı şeyi yaptığımda aldığım kahve %30 kadar az oluyor. Ateşten aldıktan sonra soğuk bir yüzeye koyuyor olabilirim diye düşündüm ama yine tutmadı.

Öneriniz nedir?

Geri