• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi El Değirmenini Önerirsiniz?

Şeyma Nur

Yeni Üye
İsim
Şeyma Nur
Daha fazla  
İsim
Şeyma Nur
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
V60,Harıo Hassas tartı, Wacaco nanopresso, Fellow, Chemex, Kalita, moccamaster
Bütçesi 250 TL olup yeni başlangıç yapacak bir öğrenci arkadaşım için hangi değirmeni önerirsiniz ben direk Comandante ile başladığım için bilemedim?
Bir de kingstone ithalat diye bir marka bunu üretmiş harıo kalitesindedir dedi? Fikri olan var mı?

Ekli dosyalar

• 99306EB9-214E-4468-B08B-D207D3729F3B.png
    99306EB9-214E-4468-B08B-D207D3729F3B.png
    403.7 KB · Görüntüleme: 48
Bütçesi 250 TL olup yeni başlangıç yapacak bir öğrenci arkadaşım için hangi değirmeni önerirsiniz ben direk Comandante ile başladığım için bilemedim?
Bir de kingstone ithalat diye bir marka bunu üretmiş harıo kalitesindedir dedi? Fikri olan var mı?
Hario tavsiye edilmiyor,o fiyat bandında Porlex olabilir. Söylenen fiyatın üstünde değirmen önermeyi sevmem ama benim de bütçem 250-300 civarıydı,bir daha almayayım diye Timemore aldım:)

Timemore'a göre bir tık ucuz bi seçenek olarak rhinowares olabilir (400 lira). Hoffmann bazı yönlerden eleştirse de öğütümünü iyi bulmuştu diye hatırlıyorum. Yalnız timemore için klik sayısı söyleyen reçete bile bulmak hayli zorken daha az kullanılan bir değirmen için pek çok şeyi kendi keşfetmesi gerekebilir. Benim değirmen seçimimde herhangi bir sorun olduğunda danışabileceğim insan sayısının fazlalığından ötürü timemore seçmiştim rhino yerine.

Diger forumda 2.el porlex vardı 250 liraya satilmadiysa onu kaçirmayin derim.O olmazsa çinden timemore alin indirimle 350-400 lira civarina geliyordu en son.Duşunuyorum da hani öneri bile yapilacak degirmen yok aşagisina malesef

arzum beangourmet nasıldır bilmiyorum ama 150 tl şu an

2. el Timemore C serisi çok iyi, uzun dönem götürecek bir başlangıç ve yatırım olur. Pazarlık ile 400-450 bandına da alınabilir. Seramik öğütücülere, hele de markası yoksa bulaşmayın derim. Tabi bütçe meselesi...

Alabileceğiniz fiyat performans olarak en iyi değirmen timemore 2 şuan. Bu fiyat bandında alırsanız sonra değiştirmek isteyeceksiniz daha pahalıya gelecek. Forumda bir sürü uygun fiyatlı c2 var. Kaçırmayın derim

Yukarıda dendiği gibi skerton/porlex/rhinowares ben kendim kullandım ve sırf ucuz olduğu için tavsiye edilmesini doğru bulmuyorum. Gerçekten çok iyi sonuç vermiyor. Biraz biriktirip timemore almak, yahut bütçe hiç elvermiyorsa bir cafede öğütmelerini istemek daha mantıklı. Ucuz değirmenlerin ürettiği bulamaçı içeceğinize biraz kompleksiteden ödün vermiş olursunuz.

Gelecek aylarda bu (hobi diyelim) iş için bir bütçe oluşturulamayacaksa bu fiyat bandı içinde kalan alabileceginiz iki değirmen çeşidi var ya sözen yada seramik öğütücülü bir model. Açıkçası Sözen kendim kullandım o elde bıraktığı garip bir metal kokusu ve oğütulen kahvenin icinde metal tozları gormem beni kendisinden sogutmustu. Diğer secenek içinse sanırım bu fiyat bandinda alinabilecek en iyi secenek arzum olur kaldiki eger sadece filtre icin ogutum yapacaksanız ersin bey incelemesinde iş gorebileceginden bahsetmisti. Fiyatida su piyasaya ciktigindan beri en dip seviyeye dustu.
Gelecek aylardada bu iş icin butce ayririm diyorsaniz o zamanda sanirim bir taksitlendirme yolu ile timemore yada c50 alinarak bu surece girmesi mantikli kaldiki eger butce ayirabilecek durumdaysa 250 to butce ile baslayim simdilik idare edeyim mantigi daha cok butceye zarar verir.
Bence arkadaşınız nasıl bir yol izleyecek karar verip o sekilde hareket etmeli.

Cevaplar için herkese çok teşekkürler peki forumda ki tımomere linklerini yazabilir misiniz bana

Bir sürü timemore c2 ilanı var. Hepsi de en fazla 3-4 haftalık. Neden alanlar bu kadar çabuk satıyor?

Bir sürü timemore c2 ilanı var. Hepsi de en fazla 3-4 haftalık. Neden alanlar bu kadar çabuk satıyor?
Ben de şimdi bunu soracaktım, sırf bu konu yüzünden c2 den vazgeçicem

Demleme üzerinde değirmenin farkını görmek için c2 almıştım, çok fark ettirdiğini görünce cmd aldım. Şu an ikisini beraber kullanıyorum. c2 mobil olarak benimle birlikte, cmd evde duruyor. Bir çok kişi ikisini beraber kullanmak yerine satmayı tercih ediyor diye düşünüyorum.

C2 kullanıyorum ve süper performans. Satanlar genelde comandante almak için satıyor. Çok kullananlar 2 haftalık dedikleri için öyle bi algı var. Garantisine ve faturasına bakıp alın.

Ben de şimdi bunu soracaktım, sırf bu konu yüzünden c2 den vazgeçicem
C2 süper fiyat performans ürünü. Kullanıyorum. Yıllarca kullanılacak taş gibi bi değirmen. Satanlar comandante almak için satıyor. 6 ay kullanan 1 haftalık yazıyor. Fatura ve garantisine bakıp alın.

Sozen alip hack’leyebilirsiniz. 100-110 lira civarina gelir. Youtube da videosu da var. Yeterli butce ayrilabilirse eger o zaman Molent, Commandante vs dusunun derim.
Sozen bu fiyat araliginda cok cok iyi bir degirmen. Hatta cok underrated;-) Hack lerken de zaten metal kokusunu giderecek aksiyonlari da beraberinde alirsiniz.

yahu bir insan molent almaya niye timemore satar ki? attan inip eşeğe binmek olur bu, pek böyle bir şeyin olabileceğini sanmıyorum. para kazanmak için satıyor olabilirler, gelbura yetkilisi oldu olalı timemore'un piyasası yükseldi, tok kapı sesli golf mübarek :)

Ben de bir yıl sözen kullanmış biri olarak o fiyat bandındaki en makul seçenek olduğunu düşünüyorum. Öğütüm aşırı değişmiyor en azından 250 yerinde 150 verirsiniz ve timemore,molent,cmd gibi bir değirmen alana kadar sizi idare eder.

Geri