ontheotherhand
Barista
- İsim
- Burak
Daha fazla
- İsim
- Burak
- Değirmen
- Comandante C40 Chocolate Fineline MK4, DF64 v4
- Ekipmanlar
- Aeropress, Chemex 3 cup, Clever dripper, dijital termometre, French Press, Hario v60 02, Kalita Wave 185, Origami Air S, Timemore Fish 800ml Isı Ayarlı Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Ataşehir
Evde yaptığım demlemelerde,
Aslında evde sürekli yaptığım filtre kahveye alternatif olarak latte tarzı içecekler yapmak istiyorum, bunun için baz oluşturabilir miyim diye arkadaşımın Moka Pot'unu denedim, sonuç idare eder ama çok da lezzetli değildi. Bu sebeple yeni bir ekipman arayışına geçtim. Aeropress, Delter ve Moka Pot'tan bir tanesini almayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla,
- v60 ile temiz bir fincan ve tadım notlarına yakın aromalar
- Metal filtreli Chemex ile temize yakın fakat dipte hafif tortulu fincan
- French Press ile de dipte tortulu fincan
Aslında evde sürekli yaptığım filtre kahveye alternatif olarak latte tarzı içecekler yapmak istiyorum, bunun için baz oluşturabilir miyim diye arkadaşımın Moka Pot'unu denedim, sonuç idare eder ama çok da lezzetli değildi. Bu sebeple yeni bir ekipman arayışına geçtim. Aeropress, Delter ve Moka Pot'tan bir tanesini almayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla,
- Aeropress; temizlenmesi çok kolay, çok portatif, French Press tarzı bir çıktı veriyor. Bununla yapılan fincanda ne kadar tortu oluşuyor, hiçbir yerde bulamadım, o yüzden kararsız kaldım. French Press yapıp v60 filtreden geçirip içsem benzer bir sonuç mu elde ederim? Ona göre satın alma kararı verebilirim.
- Delter Press; temizliği zor, o-ring kısmı çabuk hasar görüyor diyen de var, sorun olmuyor diyen de. Çıktısı v60 gibiymiş, o yüzden elimde v60 varken bunu almam ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Aslında çalışma mantığı olarak çok güzel geldi fakat gövdesi zayıf çıktı verdiğini okudum, ne kadar doğru?
- Moka Pot; açıkçası kullanması çok kolay ama bunun çıktısı ile güzel bir espresso bazlı içecek (latte vs) yapamayacaksam satın almayı düşünmüyorum. Espresso çıkmayacağını biliyorum ama evde kabul edilebilir bir espresso bazlı içecek yapabilir miyim?