• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Değirmeni Önerirsiniz ?

efealidmrl

Barista
İsim
Efe Ali
Daha fazla  
İsim
Efe Ali
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
1Zpresso K-PRO, Eureka Mignon Casa
Ekipmanlar
V60 ve Espresso
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Facebook
efealidmrl
Twitter
efealidmrl
Merhabalar, konunun daha önce açılıp açılmadığına baktım ama göremedim. Bu yüzden tecrübeleriniz neticesinde sizin önerileriniz doğrultusunda ilerlemek istiyorum. :)

Timemore Chestnut X ile Comandante C40 Nitro Blade MK4​

Fiyat olarak ikiside aynı düzeyde ancak işlevsellik, dayanıklılık ve yedek parça temin kolaylığı hakkında bilgim yok. Alacağım değirmen ilk değirmenim olacak.Genel olarak Pour Over demleme tekniğini kullanıyorum. Siz olsanız ilk ve son olarak hangisiniz alırdınız ve neden? teşekkürler :)

Son düzenleme:
Eğer kahve demlemede yeniyseniz ben comandante yi seçerdim çünkü neredeyse bütün tariflerde comandate ile klik veriliyor daha yaygın kullanılıyor ve en önemlisi de comandante için tincoffee @raistlin Togay Beyin ilgisi

Eğer kahve demlemede yeniyseniz ben comandante yi seçerdim çünkü neredeyse bütün tariflerde comandate ile klik veriliyor daha yaygın kullanılıyor ve en önemlisi de comandante için tincoffee @raistlin Togay Beyin ilgisi
Aslında bu bahsettiğiniz konuya bende önem veriyorum. Yaygın kullanışlı olması aynı zamanda parça konusunda da bana artı sağlayacağını düşündürüyor. Ancak diğer değirmen de göz dolduruyor. Şimdiye kadar hep V60'a göre öğütülmüş alıyordum kahvelerimi ve 3-4 içimden sonra kahvelerimin tadının değiştiğini de hissedebiliyordum verdiğim siparişte öğütülmemiş çekirdek olarak gelince alma zamanımın geldiğini düşündüm :D Togay bey cevap verirse pazarlık edeceğim :D

Son düzenleme:
Ben de açıkçası dems coffee'den indirim bekliyorum 1Zspresso k plus için. Aslında fiyatı uygun olsa comandanteyi de düşünürüm ama malumunuz piyasa bu haldeyken çok zor görünüyor.

Chestnut X için birçok iyi yorum olduğu kadar, ortada yorumlar da var. Kesinlikle yenilikçi bir yöntem kullanılmış ama belki marka algısı belki de birçokları için zirve olduğundan genellikle comandanteyi bu ürünün üstünde tutuyorlar. Şahsen ben hangisini uyguna bulursam almayı düşünüyorum.

Ikiside ayni fiyatsa hic dusunmeden comandante alirdim ama secim sizin

Ben de açıkçası dems coffee'den indirim bekliyorum 1Zspresso k plus için. Aslında fiyatı uygun olsa comandanteyi de düşünürüm ama malumunuz piyasa bu haldeyken çok zor görünüyor.

Chestnut X için birçok iyi yorum olduğu kadar, ortada yorumlar da var. Kesinlikle yenilikçi bir yöntem kullanılmış ama belki marka algısı belki de birçokları için zirve olduğundan genellikle comandanteyi bu ürünün üstünde tutuyorlar. Şahsen ben hangisini uyguna bulursam almayı düşünüyorum.
Degirmenler hakkinda bir bilgim yok maalesef. Comandante ya da Timemore'yi dusunuyor olmam yaygin kullanışı bunlarin dışında baska düşündüğüm diye sorgularsam o da Molent G50 olur yani konuya ve birbirlerine olan ustunluklerine o kadar uzağım. Cimandante icin forumlarda yazdigi gibi evladiyelik bir urunse bu parayi veririm sonucta bir kere alir rahatima bakar kafasindayim

Kisisel gorusum sadece ben timemore kullanicisiyim degirmeni ilk aldigim zamanlar iyi hissettirdi ancak zaman gectikce ayni performansi daha ne kadar alirim supheliyim yani inceleme videolarinda herseyin ilk izlenimleri anlatiliyor ama uzun vadede supheliyim diger degirmene gelirsek uzun yillardir onerilen kendini kanitlamis bir degirmen

2 Adet Timemore değirmeni olan birisi olarak yapıyorum bu yorumu o bütçelere çıkacaksam Şahsen Direk Comandante alırım :)

Elinizdeki değirmenler timemore'un hangi modelleri acaba? Malumunuz bu firma birçok modeli olan bir firma, her modeli de premium değil.
G1 ve C2 Modelleri ama ögütüm kalitesi aynı G1'de sadece malzeme farkı var ve Yiv Dişlisi biraz daha uzun.

G1 ve C2 Modelleri ama ögütüm kalitesi aynı G1'de sadece malzeme farkı var ve Yiv Dişlisi biraz daha uzun.
Aslında G1 iyi diye biliyorum ama bir kullanıcısı olarak commandanteye karşı neyini beğenmediniz öğrenebilir miyim acaba? Ben de şahsen üst segment bir ürün arayan olarak tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

Aslında G1 iyi diye biliyorum ama bir kullanıcısı olarak commandanteye karşı neyini beğenmediniz öğrenebilir miyim acaba? Ben de şahsen üst segment bir ürün arayan olarak tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
Yiv Mekanizması yeterli değil Mesala Comandante V60 Demlerken size 18 - 25 Click gibi geniş bir aralık sunarken daha ince ayarlar yapabileceginiz bu G1 de 16 - 20 Click ile sınırlı ek olarak Türk kahvesi vs boyutlarına indiginizde Timemore'da süre Comandanteye göre X2 :) Comandante'nin 2 Dakikada çektigi TK boyutunda aynı ayarlarda çekirdeği Timemore ile 4 Dakikada çekiyorsunuz Comandante deneme fırsatı bulmuş birisi olarak söylüyorum.

Yiv Mekanizması yeterli değil Mesala Comandante V60 Demlerken size 18 - 25 Click gibi geniş bir aralık sunarken daha ince ayarlar yapabileceginiz bu G1 de 16 - 20 Click ile sınırlı ek olarak Türk kahvesi vs boyutlarına indiginizde Timemore'da süre Comandanteye göre X2 :) Comandante'nin 2 Dakikada çektigi TK boyutunda aynı ayarlarda çekirdeği Timemore ile 4 Dakikada çekiyorsunuz Comandante deneme fırsatı bulmuş birisi olarak söylüyorum.
bu benim adıma çok aydınlatıcı oldu teşekkürler :)

ben de sizin gibi 2-3 model arasında kalmıştım, sonra dems coffee indirimini gördüm.
çok araştırdım, çok sordum, bazı arkadaş, işletme ve blogları baya bunalttım :)
bu arada ben de "pour over" demleme teknikleri için kullanacağım bi' el değirmeni arıyordum.
sonra malum k-pro aldım, comandante için ayırdığım bütçeden 1.000 lira gibi bi' rakam elimde kaldı.
o 1.000 liraya da ihtiyacım olan bazı ürünleri temin ettim clever, tartı, delter gibi. ürünün diğer değirmenlerden en büyük farkı
ayar mekanizmasının çok kolay olması ve bariz şekilde diğer değirmenlerden daha hızlı olması.
comandante'den çok daha iyidir/kötüdür diyemem ancak k-pro kullandığım süre zarfında hiç keşke comandante alsaydım da demedim :)

Bilgilendirme için teşekkürler.

ben de sizin gibi 2-3 model arasında kalmıştım, sonra dems coffee indirimini gördüm.
çok araştırdım, çok sordum, bazı arkadaş, işletme ve blogları baya bunalttım :)
bu arada ben de "pour over" demleme teknikleri için kullanacağım bi' el değirmeni arıyordum.
sonra malum k-pro aldım, comandante için ayırdığım bütçeden 1.000 lira gibi bi' rakam elimde kaldı.
o 1.000 liraya da ihtiyacım olan bazı ürünleri temin ettim clever, tartı, delter gibi. ürünün diğer değirmenlerden en büyük farkı
ayar mekanizmasının çok kolay olması ve bariz şekilde diğer değirmenlerden daha hızlı olması.
comandante'den çok daha iyidir/kötüdür diyemem ancak k-pro kullandığım süre zarfında hiç keşke comandante alsaydım da demedim :)
Daha önce değirmen kullanmadım bu yüzden aralarındaki farkı anlayamıyorum :) bana niye Comandante tercih ediyorsunuz diye sorsanız, Çoğu kişi tarafından tercih edilmesi ve kullanıcı yorumlarından anladığım çekirdekleri homojen olarak öğütmesi, konuya karşı olan bilgi dağarcığım bu kadar :) açıkcası kahveyi de yeni tanıyorum desem doğru olur. Yaklaşık 2 yıldır V60 ile tüketim yapıyorum. Sipariş verdiğim kahveyi de öğütülmüş alıyorum ancak 3-4 demlemeden sonra kahvenin tadında değişimler olduğunu görünce bu yüzden olabileceğini düşündüm ki konuya bakınca tam da bu yüzdenmiş dedim. Değirmen ihtiyacı duyma sebebim çekirdeklerimin taze kalmasını sağlamak, ritüelinden çok haz almamdaki süreyi uzatmak ve çekirdeğin öğütüm aşamasını deneyimlemek. ekipman olarak şuan alabileceğim tek şey değirmen ama hangisi işte o güzel soru bu hocam :D

C40'ı satıp k plus almış biri olarak yeterince yazdım. Şimdi yine yazardım ama dems kayfe de en azından bir kutu hario filtre gönderelim demeliydi 🤣

Geri