• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Boy Pitcher Alınmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corvo

Barista
Merhaba

Beko makine ile latte vs için microfoam amaçlı 500lük mü 300lük mü pitcher tercih edilmeli?
Genellikle tek kişi için olacak.

Ben 500 derim. NanoFoamer ile köpürtmek için 350 ml aldım ama 200-250 ml süt köpürtme zorluyor. 500-600 ml alıp bu civarlarda tek kişi için de 2 kişi için de zor da olsa köpürtme yapılabilir diye düşünüyorum.

500 almanızı tavsiye ederim. 300ml de girdap problemli oluyor. 300 genelde büyük boy pitcherda hazırladığınız sütü bölüp daha kontrollü dökmek için işe yarıyor.

Merhaba

Beko makine ile latte vs için microfoam amaçlı 500lük mü 300lük mü pitcher tercih edilmeli?
Genellikle tek kişi için olacak.
Kahvenize ne kadar süt koyduğunuza ve köpürtme sırasında fazla süt kullanarak, sütü boşa giderip, gidermemek istediğinize bağlı diye düşünüyorum. Ben 100-150ml arası süt ve 350ml pitcher kullanıyorum. Bunun için ideal gibi diye düşünüyorum.
200ml süt civarlarına çıkılırsa, bu boy problem olur.

Bence de 100-150ml sut icin 500ml pitcher buyuk geliyor. Eger 200ml uzeri sut kullaniyorsaniz 500ml iyidir. Ama daha alti icin 350ml daha iyidir diye dusunuyorum.

100-150ml süt kullanan arkadaşlar o miktarda süt ile sütü kontrol edip istediğiniz kıvamda köpük verebiliyor musunuz?

Yüksekliğiniz az olacağı için daldırıp çıkarmak, buhar çubuğunu uygun derinlikte tutmak oldukça zor olacaktır

Ben 120ml kullaniyorum tek kisilik yaparken, ama tabiki hem derinlik az oldugu icin cubugu hareket ettirmek zor, hem de sut az oldugu icin cok cabuk isiniyor bu yuzden istedigim kıvamı elde edemiyorum. Sütü israf etmektense latte arttan vazgeciyorum :) ne zaman hanim sütlü kahve icmek isterse o zaman latte art 😅

Basarili bir kivam icin bence en az 200ml sute ihtiyac var

söyleyenler olmuş, benim de tecrübelerim benzer şekilde; eğer 180 ml i geçmeyecekseniz 300-350ml pitcher daha uygun olur. ben 480 ml lik pitcher kullanıyorum makineyle (sage bambino plus) birlikte geldi. 200-300 ml arası verimli kullanım yapabiliyorum.

Bencede 200ml süt için 500 lük pitcher daha ideal,süt çubuğu anca erişiyor süte çünkü..

Pitcher önerisi alabilir miyim? Espressoperfettoda hazır indirim varken kahve yanına pitcher alma düşüncesindeyim.

Latte art çalışma ve geliştirme niyetindeyim. Elimdeki pitcher yapısından mıdır bilmiyorum ama randımanlı döküşe izin vermiyor.
İsteğinize uygun pitcher bulabildiniz mi acaba? Ben de bu arayıştayım.

İsteğinize uygun pitcher bulabildiniz mi acaba? Ben de bu arayıştayım.
Gaggia New Classicin buhar gücünden tam yararlanmak adına 350 ml pitcher kullanıyorum. Espresso perfetto sitesinden bakabilirsiniz.

Gaggia New Classicin buhar gücünden tam yararlanmak adına 350 ml pitcher kullanıyorum. Espresso perfetto sitesinden bakabilirsiniz.
Hacimden ziyade şekil olarak sordum aslında, art için. Bir önemi var mı bilemiyorum. Hangi marka?

Hacimden ziyade şekil olarak sordum aslında, art için. Bir önemi var mı bilemiyorum. Hangi marka?
Yeni başlıyorsanız,ucu çok sivri modellere bakmayın derim.Ağız kısmı oval olanlar ile başlamak saha avantajlı..

Dianoo Espresso Süt Köpürtücü, Sütlük, Paslanmaz Çelik, Kahve Latası Sanatı için, 420 ml Altın https://amzn.eu/d/6drRe44

Bu linkteki ürünü kullanıyorum güzel art yapılıyor

Ev tipi tek kazanlı bir makine ise bence 350ml en uygun tercih, pitcherlarımı buzlukta bekletiyorum genelde ve sütün ısınma süresi uzadığı için süte müdahale etme fırsatı kazanıyorum.

Sivri uçlu modeller ile başlamıştım şimdi geniş ağızlılardanda edindim, kesinlikle sivri uçlu olan başlangıçta daha kolay döküş sağlıyor bence oval ve geniş ağızlı olan modellerle daha başarılı dökmeyi öğrenemedim.

Geri