• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Güzel bir sahlep için neler gereklidir

PoZoAzuL

Barista
Konum
İzmir
İsim
İhsan Başoğlu
Daha fazla  
İsim
İhsan Başoğlu
Değirmen
1Zpresso K-Ultra
Ekipmanlar
Time more cam 01 ve 02 dripper,Cafec deep 27 dripper.Time more Isı Ayarlı Kettle 600ml.Time more black mirror basic plus hassas tartı.
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tire
Herkese merhaba evde mükemmel bir sahlep nasıl yapılır püf noktaları nelerdir en iyi sahlep nereden alınır hangi süt kullanılmalı tam veya yarım yağlı süt farkeder mi nasıl bir ekipman kullanmalıyız.Yaklaşık 10 yıl kadar önce arkadaşım ile beraber bir sandviç büfesinde sahlep içmiştik.bir daha öylesine rastlamadık.Burdur sahlebi dediler internette burdur bucak sahlebi olarak geçiyor 1kg 600-800 TL olarak görünüyor.Sahlep hakkındaki tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir?
 
en önemlisi ''gerçek salep'' yani ''saf salep'' kullanılması. o da nadir bulunan ve gerçekten epey pahallı bir şey. geçen 20 gramını 40 tl'ye aldım. sonrası pişirme yöntemine ve kullanılan salep/süt oranına bağlı. bu konudaki önerilere açığım. ben genelde 1 lt süte 10 gr salep koyuyorum pişerken karıştırıyorum ve süt kaynayınca alıyorum. artı bol tarçın ekleyerek tüketiyorum.

not: süt olarak ben laktozsuz SEK süt kullanıyorum gayet güzel oluyor. yarım yağlı süt de kullanılabilir, fazla bir lezzet farkı olmayacaktır. ekipman olarak da TK yapılan bir cezve yeterli olacaktır. çok kişilik gerekirse tencerede bile yapıyorum ben..:)
 
Son düzenleme:
Bizim buralarda bir seyyar amca vardı zamanında kışın ayaküstü içer mest olurduk. Daha sonra amcadan toz şeklinde almaya başladım. Tamamen saf olduğunu sanmıyorum açıkçası çünkü tamamen saf fiyatları çok çok fazla. 1 litre sütü boş kaynatıyorum daha sonra 90 gr şeker ve 4 gr sahlepi bir kapta karıştırıyorum bu şekilde topaklanma olmuyor. Daha sonra süt kaynadığında altını söndürüp karışımı içine döküyorum ve bir süre karıştırınca içime hazır oluyor. Bu tarifi amcadan almıştım ve inanılmaz keyif alarak içiyorum.
Daha önceden bir ara saf alma işine de girdim ancak daha sonra saf salep dondurmada kullanılır içerken karışım olması gerekir vs vs gibi şeyler duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Kendim bir şekilde çekilmemiş buldum çekip yaptım ondan da verim alamadım. Ancak o zaman sütün içine koyup öyle kaynatıyordum belki bu yanlış bir yöntemdir.
En azından tarif olur diye paylaşayım.
 
Ben Eminönünde bir handan alırım salep'i Kadem Salep. Toptancılarında perakende için 100 gramlık paketler oluyor. Kalite kalite ayrılıyor en kaliteli versiyonu fiyatları sanırım 150-200 civarı olmuştur bu aralar. Tarifini kendileri veriyor zaten genelde litre süte 10-14 gram arası kullanılıyor , önce 4-5 çorba kaşığı toz şekerle karıştırılıp azar azar süte yediriliyor ve düşük ateşte kaynatılıyor süt. Hakiki salep'in tadına doyum olmaz. Canım istedi, bir iki doz var evde haftasonu hazırlarım artık.
 
canınız hızlıca salep çektiyse, saf hali elinizde yoksa, uğraşmaya üşeniyorsanız, zamanınız yoksa, ortam müsait değilse, hazır salebe ısıttığınız sütün içine taze 3-4 dilim cips gibi kesilmiş taze zencefil veya toz zencefil atarak denemenizi tavsiye ederim. sadece muskat da güzel olabilir hatta bu akşam bu hayalle muskat almıştım. salepte tarçından sıkıldım.
 
canınız hızlıca salep çektiyse, saf hali elinizde yoksa, uğraşmaya üşeniyorsanız, zamanınız yoksa, ortam müsait değilse, hazır salebe ısıttığınız sütün içine taze 3-4 dilim cips gibi kesilmiş taze zencefil veya toz zencefil atarak denemenizi tavsiye ederim. sadece muskat da güzel olabilir hatta bu akşam bu hayalle muskat almıştım. salepte tarçından sıkıldım.
Teşekkür ederim afiyet olsun hocam
 
Ben Eminönünde bir handan alırım salep'i Kadem Salep. Toptancılarında perakende için 100 gramlık paketler oluyor. Kalite kalite ayrılıyor en kaliteli versiyonu fiyatları sanırım 150-200 civarı olmuştur bu aralar. Tarifini kendileri veriyor zaten genelde litre süte 10-14 gram arası kullanılıyor , önce 4-5 çorba kaşığı toz şekerle karıştırılıp azar azar süte yediriliyor ve düşük ateşte kaynatılıyor süt. Hakiki salep'in tadına doyum olmaz. Canım istedi, bir iki doz var evde haftasonu hazırlarım artık.
🙏
 
Ben Eminönünde bir handan alırım salep'i Kadem Salep. Toptancılarında perakende için 100 gramlık paketler oluyor. Kalite kalite ayrılıyor en kaliteli versiyonu fiyatları sanırım 150-200 civarı olmuştur bu aralar. Tarifini kendileri veriyor zaten genelde litre süte 10-14 gram arası kullanılıyor , önce 4-5 çorba kaşığı toz şekerle karıştırılıp azar azar süte yediriliyor ve düşük ateşte kaynatılıyor süt. Hakiki salep'in tadına doyum olmaz. Canım istedi, bir iki doz var evde haftasonu hazırlarım artık.
en önemlisi ''gerçek salep'' yani ''saf salep'' kullanılması. o da nadir bulunan ve gerçekten epey pahallı bir şey. geçen 20 gramını 40 tl'ye aldım. sonrası pişirme yöntemine ve kullanılan salep/süt oranına bağlı. bu konudaki önerilere açığım. ben genelde 1 lt süte 10 gr salep koyuyorum pişerken karıştırıyorum ve süt kaynayınca alıyorum. artı bol tarçın ekleyerek tüketiyorum.

not: süt olarak ben laktozsuz SEK süt kullanıyorum gayet güzel oluyor. yarım yağlı süt de kullanılabilir, fazla bir lezzet farkı olmayacaktır. ekipman olarak da TK yapılan bir cezve yeterli olacaktır. çok kişilik gerekirse tencerede bile yapıyorum ben..:)
😊🙏 Teşekkür ederim
 
Bizim buralarda bir seyyar amca vardı zamanında kışın ayaküstü içer mest olurduk. Daha sonra amcadan toz şeklinde almaya başladım. Tamamen saf olduğunu sanmıyorum açıkçası çünkü tamamen saf fiyatları çok çok fazla. 1 litre sütü boş kaynatıyorum daha sonra 90 gr şeker ve 4 gr sahlepi bir kapta karıştırıyorum bu şekilde topaklanma olmuyor. Daha sonra süt kaynadığında altını söndürüp karışımı içine döküyorum ve bir süre karıştırınca içime hazır oluyor. Bu tarifi amcadan almıştım ve inanılmaz keyif alarak içiyorum.
Daha önceden bir ara saf alma işine de girdim ancak daha sonra saf salep dondurmada kullanılır içerken karışım olması gerekir vs vs gibi şeyler duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Kendim bir şekilde çekilmemiş buldum çekip yaptım ondan da verim alamadım. Ancak o zaman sütün içine koyup öyle kaynatıyordum belki bu yanlış bir yöntemdir.
En azından tarif olur diye paylaşayım.
🙏💯
 
evde az bir miktarda salep vardı. konusu geçince canım istedi. karlı günleri bekleyemedim, akşam kahvesi sonrasında bol tarçınlı iyi geldi doğrusu..:)
 
teşekkürler. hatırlatmanız sayesinde güzel bir salep içtik bu akşam..:)
Evet kahvesiz olmaz ama kaliteli bir salep olunca hayır diyemem doğrusu.Sizlerin sayesinde çok güzel bilgiler edindim. 🙏😊
 
Son düzenleme:
Şeker yerine kullanılabilecek bir şey var mıdır? Tecrübe eden varsa
 
Herkese merhaba evde mükemmel bir sahlep nasıl yapılır püf noktaları nelerdir en iyi sahlep nereden alınır hangi süt kullanılmalı tam veya yarım yağlı süt farkeder mi nasıl bir ekipman kullanmalıyız.Yaklaşık 10 yıl kadar önce arkadaşım ile beraber bir sandviç büfesinde sahlep içmiştik.bir daha öylesine rastlamadık.Burdur sahlebi dediler internette burdur bucak sahlebi olarak geçiyor 1kg 600-800 TL olarak görünüyor.Sahlep hakkındaki tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir?
Orjinali yabani orkidenin soğanından elde edilir. Benim Gümüşhane de çocukluğum geçti. Küçükken yaylalarda bahar aylarında sahlep soğanı toplardık. Sonra onları kurutup öğütür ve sahlep yada dondurmada kullanırdı ailemiz. Fakat bir kilo toplamak neredeyse imkansızdı. Doğal olunca bulmak zor. Doğal sahlep bulursanız fiyatı bundan dolayı yüksek olur. Gram ile sarılır ve pahalıdır. Ama cafelerin çoğunda var olan toz sahlep sahlep değil. Çoğu nişasta ve tatlandırıcılara bağlı bir karışım. Onlar bile markaya göre kaliteli ve kalitesiz olarak sınıflanıyor. Doğal sahlep satan yerler bulunca kaçırmayın. Gerisi içilecek gibi değil. Sağlıklı değil bence. Tadı güzel ama içerik şeker nişasta. Maalesef
 
Orjinali yabani orkidenin soğanından elde edilir. Benim Gümüşhane de çocukluğum geçti. Küçükken yaylalarda bahar aylarında sahlep soğanı toplardık. Sonra onları kurutup öğütür ve sahlep yada dondurmada kullanırdı ailemiz. Fakat bir kilo toplamak neredeyse imkansızdı. Doğal olunca bulmak zor. Doğal sahlep bulursanız fiyatı bundan dolayı yüksek olur. Gram ile sarılır ve pahalıdır. Ama cafelerin çoğunda var olan toz sahlep sahlep değil. Çoğu nişasta ve tatlandırıcılara bağlı bir karışım. Onlar bile markaya göre kaliteli ve kalitesiz olarak sınıflanıyor. Doğal sahlep satan yerler bulunca kaçırmayın. Gerisi içilecek gibi değil. Sağlıklı değil bence. Tadı güzel ama içerik şeker nişasta. Maalesef
En çok yakındığım konulardan biri almak istediğimiz herhangi bir gıda'nın kaliteli ve sağlıklı olanını bulmak bazen çok zor veya imkansız oluyor.sağlıklı ve kaliteli olduktan sonra pahalı olsun onada razıyım yeterki maliyetinin hakkını versin.en azından herkes bütçesi yettiği kadarını alır.her zaman alamazsa bile ayda bir veya yılda bir kaç kez alabilir belki.yani bu sadece gıda ürünü değilde aklımıza gelen herhangi birşey olabilir.
 
salep ne güzel bir keyiftir
hafta sonu istanbula kar bekleniyormuş, kar yağışını izlerken sabah kahvesinden sonra tarçınlı bi salep içelim güzelleşelim.
Bu arada salep için bir yer var bakın isterseniz; https://www.salep.gen.tr/
İyi akşamlar
Teşekkür ederim , bilgilendirmeniz neticesinde hemen 50 gr sipariş ettim , ertesi gün Cuma elimizdeydi , az önce ilk denememizi içtik , harikaydı . Bu arada evdeki paketleri inceledim hepsi nişasta unu vs ile karışıtırılmış gerçekten. Bu forumun epey ekmeğini yemeğe başladım 😉 iyi ki varsınız. teşekkürler. 🙏
 
Geri
Üst