• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

"Güven"in Adresi-Kahve Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

mmm

Guest
Merhabalar...

Kahve Kulübü herkes için farklı anlamlar taşıyabilir. Kimi kahve kültürü üzerine yapılan onlarca kaliteli paylaşıma aşık olmuştur, kimi seviyeli ortamdan etkilenmiştir, kimi hobisini paylaşacak birilerini bulmuştur, kimi sevdiği kahveleri daha uygun fiyatlarla edinebilmiştir vs. vs. Bunların hepsi çok kıymetli ama beni asıl kendine çeken şey “güven”. Evet evet, “güven”. Yani, kulübün üyelerinin birbirine karşı duyduğu itimat, herkesin birbirinden emin olması ve yüzünü bile görmediği kişiye bir diğer üyenin inanması.

Malumunuz, forumda bir alım-satım bölümü var. Ben de elimdeki fazlalıkları buradan ara ara satışa çıkartıyorum. Öyle güzellikler yaşıyorum ki anlatamam. Esasını "birbirine güvenmenin" oluşturduğu güzellikler…

Benim düşünceme göre, toplumun dinamiklerinden biri, insanların birbirine güvenmesidir. Eğer siz komşunuza, alışveriş yaptığınız esnafa, çocuğunuzu emanet ettiğiniz öğretmene, tedavi olduğunuz doktora vs vs güven duyarsanız, sağlıklı iletişimin kapısı ardına kadar açılır ve daha mutlu olursunuz. Güven de öyle lafla olacak bir şey değildir, karşılıklı dikkat, hassasiyet gerektirir. İşte Kulüp tam da bu noktada o kadar güzel bir ortam sağlıyor ki, çok mutlu oluyorum.

Örneğin bir ürün satışa çıkartıyorum, bir arkadaş talip oluyor, anlaşıyoruz ve o arkadaş beni hiç görmemiş olduğu halde, parayı hesabıma aktarıyor. Hafta sonu, hafta içi falan farketmiyor. Bir an bile tereddüt etmiyor, demiyor ki “acaba bu adam ürünü bana gönderecek mi?” diye. Üstelik bir iki değil, sürekli böyle oluyor. Bu öyle kolay elde edilebilir bir şey değil, inanılmaz bir şey.

Umuyorum, bu ortam hiç bozulmaz, umuyorum herkes daima birbirine güvenir.

Ben de birkaç kişiye bir şeyler sattım buradan. Ve kimse de güvence için bir bilgi istemedi neredeyse. Buna şaşırmıştım. Gerçi sattığım ürünlerin değeri de 100 lirayı geçmedi hiç, ondan olabilir. Açıkçası alıcı olduğum durumda ben isteyebilirim arkadaşlar, biraz garantici olduğumdan, alınma olmasın. Tabi kişisine göre de değişiyor.

Ben de birkaç kişiye bir şeyler sattım buradan. Ve kimse de güvence için bir bilgi istemedi neredeyse. Buna şaşırmıştım. Gerçi sattığım ürünlerin değeri de 100 lirayı geçmedi hiç, ondan olabilir. Açıkçası alıcı olduğum durumda ben isteyebilirim arkadaşlar, biraz garantici olduğumdan, alınma olmasın. Tabi kişisine göre de değişiyor.
bence de istenilmeli. forumun ortamı gerçekten çok iyi ve insanlar birbirlerini az da olsa yazdıklarından görüp tanıyorlar. ama işte bu güzel ortamı suistimal etmek isteyenler de illa olacaktır :( umarım onlarla hiç karşılaşmayız.

Çok fazlaca foruma üye olup uzun vakitler geçirmişliğim var fakat buradaki insanların birbirine saygısı "iyi ki buradayım" dedirtiyor. Bunun sebebi aktif üye sayımızın az kabul edilebilir denecek sayıda olmasıdır. Tartışmalar olduğu zaman ise taraflar biri kesinlikle alttan alıp ortamı yumuşatıyor. Umarım uzun yıllar boyunca böyle seviyeli forumumuz olur.

@msacid bey en son sattığınız ürünle alakalı size özelden bir soru sormama rağmen bana hiçbir dönüş yapmadınız. Bu sizin bana karşı olan güvensizliğinizden dolayımıydı acaba?

@msacid bey en son sattığınız ürünle alakalı size özelden bir soru sormama rağmen bana hiçbir dönüş yapmadınız. Bu sizin bana karşı olan güvensizliğinizden dolayımıydı acaba?

Selamlar, haşa öyle bir durum yok ama bana sizin tarafınızdan bir mesaj gelmiş gözükmüyor. Acaba bende mi problem var diye geçmiş mesajlara baktım ama göremedim :rolleyes:

Farklı platformlarda 2 kez donlandırıldığım için buraya da çok şüpheci davranmıştım alım satımda güzel ürünler vardı ama almaya çekiniyordum. İlk kez timemore c2 mi satışa çıkardım bir arkadaşla anlaştık parayı direkt hesabıma yolladı. Buranın nasıl güvenilir güzel insanlardan oluşan bir forum olduğunu o an anladım. O zamandan beri forumda birçok alışverişim oldu hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. İyi ki bu forumu bulmuşum güzel insanlar

Selamlar, haşa öyle bir durum yok ama bana sizin tarafınızdan bir mesaj gelmiş gözükmüyor. Acaba bende mi problem var diye geçmiş mesajlara baktım ama göremedim :rolleyes:
Teknik bir problem olduğuna pek sanmasamda, öyle olduğunu farzediyorum Sacid bey.
@NoDRaC'a sormak isterim böyle şeyler vuku buluyor mu acaba?. Birisi mesaj gönderiyor özelden ancak iletilmiyor
karşıya gibi bir durum.

Mesajımızın ardından yüzlerce posta yorum yaptınız ama bana dönmediniz nedense. Neyse zaten olan oldu çokta önemli değil ama böyle bir durum siz de yaşamak istemezdiniz. Zira güven konusunda ben de şüphe bırakmak istemem. Tanıyanlar, bilenler var bizi vesselam.

Çok Avrupai değil mi ya, sözün senet olduğu bir yer forum... Ha diyelim ki para yolladın ürün gelmedi, ya da ürün yolladın para gelmedi, böyle durumlarda lütfen beş lira bile olsa ardına düşün arkadaşlar; güven ortamının taze kalması için buna ihtiyacımız var, yapanın yanına kar kaldığı yerde tokatçı da bol olur. En son "pakette 250 gr yazıyor." şeklinde hatırladığım bir dolandırıcımsılık da olmadı değil şimdi :) O olaydan sonra "Güvenilir satıcı" kefilliği başladı. Ama genel olarak ben de forumu güvenilir buluyorum.

Çok Avrupai değil mi ya, sözün senet olduğu bir yer forum... Ha diyelim ki para yolladın ürün gelmedi, ya da ürün yolladın para gelmedi, böyle durumlarda lütfen beş lira bile olsa ardına düşün arkadaşlar; güven ortamının taze kalması için buna ihtiyacımız var, yapanın yanına kar kaldığı yerde tokatçı da bol olur. En son "pakette 250 gr yazıyor." şeklinde hatırladığım bir dolandırıcımsılık da olmadı değil şimdi :) O olaydan sonra "Güvenilir satıcı" kefilliği başladı. Ama genel olarak ben de forumu güvenilir buluyorum.

O yaşanan olay buradaki güven ortamından kaynaklandı. Ardından o kişi sistem dışına itildi. Yaşanan o kötü tecrübeye rağmen, insanlar birbirine güvenmeye devam etti. Sistem zarar görmedi yani. Bu çok değerli aslında, şok karşısında verilen reaksiyon...

Çok fazlaca foruma üye olup uzun vakitler geçirmişliğim var fakat buradaki insanların birbirine saygısı "iyi ki buradayım" dedirtiyor. Bunun sebebi aktif üye sayımızın az kabul edilebilir denecek sayıda olmasıdır. Tartışmalar olduğu zaman ise taraflar biri kesinlikle alttan alıp ortamı yumuşatıyor. Umarım uzun yıllar boyunca böyle seviyeli forumumuz olur.
Ben de forum kullanıcı sayısının nispeten az olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kişi sayısı arttıkça Letgo’daki sisteme benzer bir puanlama düzeni getirtilebilir. Bu noktada “aktif veya iyi bilinen üye”den ziyade üyelik tarihinin önemli olduğunu düşünüyorum.

O yaşanan olay buradaki güven ortamından kaynaklandı. Ardından o kişi sistem dışına itildi. Yaşanan o kötü tecrübeye rağmen, insanlar birbirine güvenmeye devam etti. Sistem zarar görmedi yani. Bu çok değerli aslında, şok karşısında verilen reaksiyon...
Evet forumda genel olarak bir güven ortamı hakim, yine de bir e posta adresiyle kayıt olup alış satış ilanları koyulabiliyor, dediğiniz gibi bu güven ortamını suistimal etmek isteyenler olabilir. Olmayabilir de... Umalım olmasın. :)

Merhabalar...

Kahve Kulübü herkes için farklı anlamlar taşıyabilir. Kimi kahve kültürü üzerine yapılan onlarca kaliteli paylaşıma aşık olmuştur, kimi seviyeli ortamdan etkilenmiştir, kimi hobisini paylaşacak birilerini bulmuştur, kimi sevdiği kahveleri daha uygun fiyatlarla edinebilmiştir vs. vs. Bunların hepsi çok kıymetli ama beni asıl kendine çeken şey “güven”. Evet evet, “güven”. Yani, kulübün üyelerinin birbirine karşı duyduğu itimat, herkesin birbirinden emin olması ve yüzünü bile görmediği kişiye bir diğer üyenin inanması.

Malumunuz, forumda bir alım-satım bölümü var. Ben de elimdeki fazlalıkları buradan ara ara satışa çıkartıyorum. Öyle güzellikler yaşıyorum ki anlatamam. Esasını "birbirine güvenmenin" oluşturduğu güzellikler…

Benim düşünceme göre, toplumun dinamiklerinden biri, insanların birbirine güvenmesidir. Eğer siz komşunuza, alışveriş yaptığınız esnafa, çocuğunuzu emanet ettiğiniz öğretmene, tedavi olduğunuz doktora vs vs güven duyarsanız, sağlıklı iletişimin kapısı ardına kadar açılır ve daha mutlu olursunuz. Güven de öyle lafla olacak bir şey değildir, karşılıklı dikkat, hassasiyet gerektirir. İşte Kulüp tam da bu noktada o kadar güzel bir ortam sağlıyor ki, çok mutlu oluyorum.

Örneğin bir ürün satışa çıkartıyorum, bir arkadaş talip oluyor, anlaşıyoruz ve o arkadaş beni hiç görmemiş olduğu halde, parayı hesabıma aktarıyor. Hafta sonu, hafta içi falan farketmiyor. Bir an bile tereddüt etmiyor, demiyor ki “acaba bu adam ürünü bana gönderecek mi?” diye. Üstelik bir iki değil, sürekli böyle oluyor. Bu öyle kolay elde edilebilir bir şey değil, inanılmaz bir şey.

Umuyorum, bu ortam hiç bozulmaz, umuyorum herkes daima birbirine güvenir.
Herkese Merhaba,

Nitelikli kahveye ilgim ve uğraşım başlayalı çok olmadı, internet ortamında burası da dahil birkaç forumu üye olmadan bir süre takip ettim ve burada karar kıldım , ilk üye olduğum forum oldu, Kahve Kulübü diğerlerine kıyasla bana daha yakın geldi, ortamın verdiği his daha kaliteli oluşu. Münferit , çok az örnekler dışında eleştirileri daha yapıcı buluyorum, bazen ortalık karışır gibi olsada çabucak orta yol bulunabiliyor.
Tecrübeli arkadaşların kahve ve ekipman konusunda yorumları, denemeleri, yaşadıkları tecrübeleri gönüllülük esasıyla hiçbir beklentileri olmadan bizlerle paylaşmalarını çok faydalı buluyorum. Tek eleştireceğim çok iyi niyetle, büyük emekle, gönüllü olarak yapılan ve daha uygun bedelle farlı çekirdeklerin alınabileceği aylık tadım etkinliğidir, daha önce adını anımsamadığım arkadaşlardan birinin önerisi bana mantıklı gelmilşti, bir değil o ay iki kavurucu belirleyerek sadece birine yüklenmeden iki kavurucu ile bu etkinliği yapmak, bu etkinlikte beni tereddüte düşüren, tedirgin eden aşırı yüklenme ve baskıdan dolayı firma art niyetsiz sadece taleplere cevap verebilmek için stres altında istemeden de olsa kaliteden ödün verebilirmi, daha önce olmayan bazı eleştiriler bu etkinlikte artıyor izlemini aldım. Bu firma içinde risk , müşteri kaybınada sebep olabilir. Bu sadece bir öneri , bunun dışında bu forumda olmaktan memnunum, mutluyum. Vesile olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ömer bey merhaba,
Avrupailik dışında diğer görüşlerinize katılıyorum.
Yaşınız kaç bilmiyorum ben 56 yaşındayım, sözün senet olduğu durum eski Türkiyede yaşanıyordu, çok güzel günlerdi. 🙂

Geri