• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günlük Tüketim Kahveniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qwez0r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qwez0r

Barista
İsim
Doğukan
Daha fazla  
İsim
Doğukan
Değirmen
Molent G50
Ekipmanlar
Clever Dripper
Selamlar,

Forum üyelerine sormak istediğim bir soru var. Düzenli olarak satın alıp günlük tükettiğiniz bir kahve var mı?

Özellikle aylık alımlar ile sürekli farklı kahveler deniyoruz. Ancak evde sürekli bulundurabileceğim bir kahve konusunda eksiklik yaşıyorum. Öyle bir kahve bulmak istiyorum ki öncelikle fiyatı uygun (250 gramı ~50 TL bandında), kahve alışkanlığı hazır kahvenin ötesine gidememiş misafirlerimin ve ailemin beğenebileceği ya da en azından yadırgamayacağı, demleme hatalarına töleransı yüksek, stok sorunu olmayan, mümkünse sürekli satıldığı için hep taze kavrum edinilebilecek bir kahve :) Liste uzun gözükse de çok karışık olmadığını düşünüyorum.

Bahsettiğim özellikleri büyük ölçüde sağlayan kahvelerden bir tanesi Petra Acme idi. Bu doğrultuda Montag Luna'yı da denedim ancak pek beğenmedim. Bahsettiğim özellikleri sağlama ihtimali olan bir çok kahve gördüm, okudum ancak hepsini denemek oldukça zor. Bu noktada foruma sormanın mantıklı olabileceğini düşündüm :)

Gelen Tavsiyeler / 250 Gr Fiyat
Petra - Acme 69 TL
Coffee Department - Cuzcachapa 50 TL
Coffee Department - Pedra Azul 60 TL
Null - Cascavel Verde 60 TL
Null - Mam 55 TL
A Roasting Lab - Adado 76,90 TL
A Roasting Lab - Brazil Bella Giana 44,90 TL
A Roasting Lab - El Salvador 54,90
Calibre Coffee - Peru Crush 71 TL
Calibre Coffee - Tanzanya 64 TL
Sanalbaharat - Limu 21,60 TL
Sanalbaharat - Java Arabica 27 TL
William's Roastery - Brazil Gildo Neto 50 TL
Kronotrop - El Salvador 70 TL
Paper Coffee - Brazil Cerrado 50 TL
Paper Coffee - Colombia Inga Aponte 55 TL

-
Devam edecektir. Fiyatlar ilgili firmaların websitelerinden doğrudan alınmış fiyatlar olup herhangi bir indirim/kupon vb. eklenmemiştir. Yazılmış olan çoğu kahve farklı sitelerde veya belirli dönemlerde daha uyguna bulunabilir ancak bunun takibi zor olacağından düz fiyatlar alınmıştır.

Son düzenleme:
Stok durumu her zaman bilinmezlik içeriyor ister istemez. Aklıma ilk gelen Coffee Department Cuzcachapa oldu. Coffee Department toplu alımında almıştım ve bahsettiğiniz gibi günlük içime çok uygun diye de not almışım hatta. Güncel muhabbeti dönenlerden henüz kendim deneyemesem de okuduklarımdan anladığım kadarıyla Null Mam da tarif ettiğiniz kahve grubuna girer diye düşünüyorum, zaten epey bişeyler yazılıp çizilmiş konusunda. Null'a gitmişken Cascavel Verde'ye de bir şans verebilirsiniz, fiyatına göre o da gayet iyi ve daha meyvemsi notaları olmasına rağmen günlük içimde bayacak kadar bir yoğunluğu da yok.

Muhtemelen sizin ihtiyaçlarınızı karşılamayacaktır ama söyleyeyim. Ben antrenman öncesi sadece kafein almak için elimin altında sürekli olarak taft bulunduruyorum. Nitelikli kahveyle yakından uzaktan alakası yok, bazen orta bazen koyu kavrulmuş oluyor 🤣 1 kilo alınca 150 liraya geliyor. "Bro sert bir kahve yap da içelim" diyen arkadaşlarım da beğeniyor.

Bundan 250 gram almıştm denemek için neredeyse asidite yok. Alın bi köşeye atın bundan dursun.

A roasting lab adado ve calibre peru crush. Tütün içen ve sütlü şekerli kahve seven misafirler için sanalbaharat limu da bulunduruyorum 😀 bir iki tanesine arka arkaya limu ve montag fortaleza denetteim, kahve farklı geldi mi sorusnun cevabı hayır oldu 😂 artık cesedimi çiğnemeleri lazım iyi kahvemden içmek için 😂😂
Benim gibi yeni bir demleyicinin hevesle sorduğu soruya aldığı şu cevap...

fiyatı uygun (250 gramı ~50 TL bandında), kahve alışkanlığı hazır kahvenin ötesine gidememiş misafirlerimin ve ailemin beğenebileceği ya da en azından yadırgamayacağı
toplu alımdaki kavurucunun en ucuz, düz notalara sahip çekirdeğinden birini al geç.

İndirimsiz bir şey öner diyorsan william's brazilyası güzeldi.
Ha mesela yakın aylarda toplu alım william olabilir, bunu da söylemiş olayım..

Williams-Brazil gildo neto
Kronotrop - el salvador
Null - adını bilmiyorum ama magazalarından bana bir ofis kahvesi önerirmisiniz sıradan ama nitelikli olsun dediğimde vermişlerdi... aynı sparişi verebilirsiniz !

Nokta atışı yapmakta zorlanabilirim belki ama Guatemala kahveleri genel olarak uygun fiyatlı ve düz kahve gibi geliyor bana. Belki ben beceremiyorumdur ama Guatemala kahvesi demleyince aldığım tat sadece düz kahve :)

Gelen Tavsiyeler 250 Gr Fiyat
Petra - Acme 59 TL
Coffee Department - Cuzcachapa 50 TL
Null - Cascavel Verde 60 TL
A Roasting Lab - Adado 76,90 TL
Calibre Coffee - Peru Crush 71 TL
Calibre Coffee - Tanzanya 64 TL
Sanalbaharat - Limu 21,60 TL
Sanalbaharat - Java Arabica 27 TL
William's Roastery - Brazil Gildo Neto 50 TL
Kronotrop - El Salvador 50 TL
-
Devam edecektir. Fiyatlar ilgili firmaların websitelerinden doğrudan alınmış fiyatlar olup herhangi bir indirim/kupon vb. eklenmemiştir.

İlk mesaja eklenmiştir. Yalnızca yorum yazan arkadaşların kendi denedikleri kahveler listelenmiştir. Gözden kaçan varsa uyarınız :)

A Roasting Lab Brazil Bella Giana 1000 gr
https://www.hepsiburada.com/a-roast...1000-gr-p-HBV00000TKSS0?magaza=A+Roasting+Lab

Bu da oldukça düz, hafif ve ucuz bir kahve. Bence böyle düz tatları ararken fazla para harcamaya gerek yok. Bu ve sanalbaharattan bir kaç kahve işinizi görecektir. Canım düz, reçeteleriyle uğraştırmayan kahve isteyince sanalbaharat çok iyi bir seçenek oluyo benim için. Size de şiddetle öneririm.

Adado yu öyle her misafire demleyip standard tat aldıramazsın bence :) anlayan bayılır anlamayan bu ne meyve suyu mu getirdin der !

toplu alımdaki kavurucunun en ucuz, düz notalara sahip çekirdeğinden birini al geç.

İndirimsiz bir şey öner diyorsan william's brazilyası güzeldi.
Ha mesela yakın aylarda toplu alım william olabilir, bunu da söylemiş olayım..
Hocam yaklaşım mantıklı ancak içerken keyif alayım istiyorum :) Tam da dediğiniz gibi Montag - Luna almıştım, single origin kahvelerin yarısı fiyattaydı ancak filtre için hayatımda içtiğim en düz kahveydi, keyif alamadım. Hem bu şekilde yapınca her ay farklı kahve alma durumu olacak. Ben memnun kalacağım bir kahveyi bulayım ve sürekli alayım istiyorum :)

Kahve konusundaki kriterim şu oldu artık ( yeni başlayanlar ve misafirler için ) : kahvenin fiyatı arttıkça “vay be “ yorumundan “bu ne ya” ya doğru olan yorum süreci.... işi bilenler için fiyat arttıkça “bu ne ya “ dan “vay be “ ye doğru evriliyor.. tabi düzgün demlendikçe....

Geri