• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Günlük kahve tüketiminiz

Günlük tüketiminiz

• 1-20

Oy: 33 13.3%
  • 21-30

Oy: 87 35.1%
  • 31-40

Oy: 64 25.8%
  • 40 gr üstü

Oy: 64 25.8%

• Kullanılan toplam oy
    248

Cleverfan

İyi Bilinen Üye
Ekipmanlara yapılan binlerce lira yatırım...
Kahvelere verilen aylık yüzlerce lira..
Sonrasında günlük tüketimim 30 gr geçmeyince sizlerdeki durumu merak ettim...

Karantinanın ilk dönemleri, yani nitelikli kahveye de ilk başladığım zamanlarda tüketimim 60-90 gr arasıydı. Şimdi bu iyice azaldı. Maksimum 45 gr tüketiyorum. Bazı günler hiç içmiyorum. Kahve yerine ıhlamur veya ev yapımı bira geçebiliyor artık :)

Uzunca bir süre günlük 20 gram altında Aeropress demlemeleri yapıyordum. Bu aralar V60 Kasuya tekniği 25 gram - 300 ml yapıyorum.

Gündüz 20 gr, akşam/gece 20 gr gibi tüketiyorum genelde ☺

Bazen günde tek sefer 15 gr. tüketiyorum, bazen de günde 2 sefer, toplamda 30 gr tüketiyorum. Genelde günde 2 oluyor :)

Sabah işte 13 gram delter. Akşam evde 15-20 gram v60

Espresso ise 18, filtre ise 15 gr max 20 gr bu yüzden aç gözlülük yapıp yarım kilodan fazla kahve almıcam aylık 😅 yeter

Mikroskop altında çalışırken ellerimin zangır zangır titrediğini fark edince sabah 15 gram, akşamüstü 15 gram olmak üzere toplam 30 miligrama düşmek zorunda kaldım.. Özellikle göz el koordinasyonu gerektiren hassas işlerle uğraşan kişileri kafein ciddi anlamda etkileyebiliyor :cry::cry:

Sabah kahvaltıdan sonra 24 gram v60. (Bu normal rutinim bundan sonrası değişken) Sonrasında akşam olmadan 20-24 gram arası bir daha v60. Eğer doymadıysam ve ertesi gün de işim yoksa 1:10 oranın 7g ile Türk kahvesi yapıyorum. Kısacası ortalama 40 44 gram gidiyor. TK işin tatlı kısmı gibi bir şey :)

Evde tüketim ortalamam 40-50gr civarı günlük. :(

31-40 beni tam yansıtan bir seçenek olmuş.
Pek nadir ama bazen 2 gün kahve içmediğim de oluyor, sabah uyanıp okul-işler ile ilgili koşuşturmaya girdiğimde o iki arada bir derede içebileceğim kahve hoşuma gitmediğinden daha geniş zamanda özümseyerek içeyim istiyorum. Sonra bir bakmışım 1-2 gün kahvesiz geçmiş. :(

Valla Çok değişken kimi gün 1 Bardak kahve yeterli geliyor daha fazlasını aramıyorum kimi zaman 3-4 Bardak anca kesiyor o günkü ruh halime bağlı ilerliyor :D

Geri