• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günde kaç bardak kahve içiyorsunuz ?

ismail1903

Yeni Üye
Konum
Bursa
İsim
ismail
Daha fazla  
İsim
ismail
Değirmen
Molent g50
Ekipmanlar
V60, Moka pot, Filtre kahve makinası, French press
Merhabalar, bir kaç demleme çeşidiyle 200 ml olmak üzere günde 3-4 bardak kahve tüketiyorum. Yaptığım araştırmalarda zararı olup olmayacağı yönünde net bir fikir edinemedim açıkçası. Siz gün içinde ne kadar kahve tüketiyorsunuz ve max. sınırı sizce kaç olmalı.
 
Günümüz T.c şartlarında biraz lüks olduğu için günlük max 40 gram tüketiyorum , zaten yetiyor .
 
50-60 gram arası. 18'i espresso
 
Standart olarak gündüz işyerinde 3 Türk kahvesi , akşam eve gelince 300 ml civarı filtre kahve.
 
3 bardaktan fazla kahve tüketimi kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz için minör bir risk faktörüdür. Ayrıca demir emilimini de olumsuz etkiler tıpkı çay gibi. Benim için bir bardak yeterli.
 
Güzel bir shot çıkarabilirsem espresso
40 gr filtre
PlayStation da sabahlıyorsam bir 20 daha ekleniyor
 
Genelde 2 Yada 3
 
Bir flat white (16gr/150ml rasyo)
Bir de Türk kahvesi 9gr ya da espresso shot 16gr.

Kahve miktarı artırıldığında, ki çok fazla tüketen var yazılanlardan belli oluyor, bedeni dinç tutmaktan ziyade yorar, uyku getirebilir, sersemletir. Yüksek miktarlara çıkıldığında dehidrasyona neden oluyor, sebep bu.
 
Sabah saat 10:00 gibi birbardak v60 filtre kahve ve öğleden sonra saat 14:00 gibi yine v60 filtre kahve ☕️ Olmak üzere günde 2 bardak içiyorum
 
Geri
Üst