Konuyu hortlatayım

Aillio Bullet R1 öneririm. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. 100 den fazla kavrum yaptım (50+ kg) sanırım yorum yapabilecek düzeye geldim.
Beğendiğim yönleri
*workflow profesyonel cihazlara oldukça yakın. Ciddi bir şey yapıyormuşsunuz hissi veriyor

*Roast.time yazılımı büyük avantaj, profil çalışmaları oldukça zevkli ve öğretici (cropstera daha çok benziyor, artisandan daha basit)
*roast world platformu tam bir bilgi hazinesi
*1 kg ye kadar kapasitesi
*bakım el alışkanlığı kazanıldığında kolay(aslında bilemedim eksiye de yazacağım bunu)
*Distribütör her anlamda yardımcı oluyor(Thnx

Bana göre eksi yanları
-Numune kaşığı şakadan ibaret özellikle 300/350 gr aşağısında uğraştırıyor
-fan ayarı zor yani 10 kademe var ama 3 ten 4 e , 4 ten 5 e 1 kademe değişiyor ama çok şey değiştiriyor
-dış ortamdan çok etkileniyor
-izleme ışığı yetersiz
-bakım aralığı çok sık. Doğru çalışma için fan impellerı, fan kalibrasyonu, sensör temizliği (IBTS ve Çekirdek) sık sık yapılmalı (maks 10 kg)Chaff collector ve Filtresi zaten maks her 3 kavrumda bir temizlenmeli
-pahalı
Özetle, kahve kavrumuna biraz daha ciddi bakanlar, ilerde kavrumu daha profesyonel yapmak isteyenler için iyi bir öğretici. Endüstriyel anlamda bence yetersiz ancak çok iyi bir sample roaster olarak da kullanılabilir gibi geliyor. Workflow olarak İkawa ve Caffelogice kıyasla Endüstriyel makinelere daha yakın.
Bu arada ben R1 V2 yi kullandım, yukarıda saydığım bazı eksikliklerin giderildiği R2 ve R2 pro sanırım 2025 yılı başında Türkiye de satışa çıkacak.