• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Güncel kompakt kahve kavurma (ev tipi) makinesi tavsiye eder misiniz. Min-1kg, max-2-3kg

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Levcho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Levcho

Üye
Selam dostlar;
Ev ortamında kullanılacak güncel kompakt kahve kavurma makinesi tavsiye eder misiniz. Min-1kg, max-2-3kg.
Teşekkürler

Son düzenleme:
Et kavurma makinaları genelde 100 kg ve üzeri oluyor genellikle restoranlar için ama ev ortamında kullanılacak bir şey arıyorsanız buharlı pişiriciler ve sote modu olan. O tarz bir şey kullanabilir sanırım

Ev tipi kavrumlar da başlangıç olarak CafeMasy CCR-305 kahve kavurma makinası işini görebilir ama öyle fazla öğütüm değil 80 - 100 gr arasında öğütüm imkanı sunuyor bir zaman çok araştırmıştım ki fiyatı da diğer ürünlere göre gayet makul 3 - 4 bandında aliexpres sitesinde. Araştırmanı ya da kontrol etmeni öneririm.

Konuyu hortlatayım :) Aillio Bullet R1 öneririm. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. 100 den fazla kavrum yaptım (50+ kg) sanırım yorum yapabilecek düzeye geldim.
Beğendiğim yönleri
*workflow profesyonel cihazlara oldukça yakın. Ciddi bir şey yapıyormuşsunuz hissi veriyor :)
*Roast.time yazılımı büyük avantaj, profil çalışmaları oldukça zevkli ve öğretici (cropstera daha çok benziyor, artisandan daha basit)
*roast world platformu tam bir bilgi hazinesi
*1 kg ye kadar kapasitesi
*bakım el alışkanlığı kazanıldığında kolay(aslında bilemedim eksiye de yazacağım bunu)
*Distribütör her anlamda yardımcı oluyor(Thnx :)
Bana göre eksi yanları
-Numune kaşığı şakadan ibaret özellikle 300/350 gr aşağısında uğraştırıyor
-fan ayarı zor yani 10 kademe var ama 3 ten 4 e , 4 ten 5 e 1 kademe değişiyor ama çok şey değiştiriyor
-dış ortamdan çok etkileniyor
-izleme ışığı yetersiz
-bakım aralığı çok sık. Doğru çalışma için fan impellerı, fan kalibrasyonu, sensör temizliği (IBTS ve Çekirdek) sık sık yapılmalı (maks 10 kg)Chaff collector ve Filtresi zaten maks her 3 kavrumda bir temizlenmeli
-pahalı
Özetle, kahve kavrumuna biraz daha ciddi bakanlar, ilerde kavrumu daha profesyonel yapmak isteyenler için iyi bir öğretici. Endüstriyel anlamda bence yetersiz ancak çok iyi bir sample roaster olarak da kullanılabilir gibi geliyor. Workflow olarak İkawa ve Caffelogice kıyasla Endüstriyel makinelere daha yakın.
Bu arada ben R1 V2 yi kullandım, yukarıda saydığım bazı eksikliklerin giderildiği R2 ve R2 pro sanırım 2025 yılı başında Türkiye de satışa çıkacak.

Konuyu hortlatayım :) Aillio Bullet R1 öneririm. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. 100 den fazla kavrum yaptım (50+ kg) sanırım yorum yapabilecek düzeye geldim.
Beğendiğim yönleri
*workflow profesyonel cihazlara oldukça yakın. Ciddi bir şey yapıyormuşsunuz hissi veriyor :)
*Roast.time yazılımı büyük avantaj, profil çalışmaları oldukça zevkli ve öğretici (cropstera daha çok benziyor, artisandan daha basit)
*roast world platformu tam bir bilgi hazinesi
*1 kg ye kadar kapasitesi
*bakım el alışkanlığı kazanıldığında kolay(aslında bilemedim eksiye de yazacağım bunu)
*Distribütör her anlamda yardımcı oluyor(Thnx :)
Bana göre eksi yanları
-Numune kaşığı şakadan ibaret özellikle 300/350 gr aşağısında uğraştırıyor
-fan ayarı zor yani 10 kademe var ama 3 ten 4 e , 4 ten 5 e 1 kademe değişiyor ama çok şey değiştiriyor
-dış ortamdan çok etkileniyor
-izleme ışığı yetersiz
-bakım aralığı çok sık. Doğru çalışma için fan impellerı, fan kalibrasyonu, sensör temizliği (IBTS ve Çekirdek) sık sık yapılmalı (maks 10 kg)Chaff collector ve Filtresi zaten maks her 3 kavrumda bir temizlenmeli
-pahalı
Özetle, kahve kavrumuna biraz daha ciddi bakanlar, ilerde kavrumu daha profesyonel yapmak isteyenler için iyi bir öğretici. Endüstriyel anlamda bence yetersiz ancak çok iyi bir sample roaster olarak da kullanılabilir gibi geliyor. Workflow olarak İkawa ve Caffelogice kıyasla Endüstriyel makinelere daha yakın.
Bu arada ben R1 V2 yi kullandım, yukarıda saydığım bazı eksikliklerin giderildiği R2 ve R2 pro sanırım 2025 yılı başında Türkiye de satışa çıkacak.
Detaylı paylaşım için teşekkürler.
Türkiye'de bu kulvarda makina yok gibi bir şey, ona keza deneyimler de yok veya paylaşılmıyor.
Paylaşımınız çok değerli.

Son düzenleme:
Geri