• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gübre Olarak Kahve Posası

İsim
Gürkan
Daha fazla  
İsim
Gürkan
Espresso Makinesi
Nespresso DeLonghi EN97W
Değirmen
Porlex
Ekipmanlar
Hario V60, Bialetti MokaPot (2 adet), Nespresso Frother, termometreli Epinox kettle, cezveler.
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Facebook
whiscoffeer
Twitter
whiscoffeer
Evlerimizde her türlü demleme sonrası ortaya çıkan kahve posaları doğal malzeme, içeriğindeki minerallerle de toprağı zenginleştirmek için oldukça faydalı. Ben biriktirip haftada bir apartman görevlisine veriyorum, sitenin bahçesinde kullanıyor ve güllerde etkisini gösterdi.

Özellikle asidite yüksek toprak seven bitkilere faydası yüksek olduğu belirtiliyor, asitli toprak sevmeyen bitkilere zararı dokunabilir. Kullanırken de çok abartmamakta fayda var tabi.

Kullandığınız bitkiler, kullanım oranları vs... gibi bilgiler, paylaşıldıkça çoğalır :)

Ben bahçemde diğer organik atıklarla (sebze, meyve çöpleri, kabukları, vs., çay posası, yumurta kabukları, vsvs) karıştırarak bir kompost oluşturuyorum, gübreleşince bitkilerin dibine ekliyorum ya da toprağa karıştırıyorum.
Asidite gibi durumlara başka malzemelerle karıştırdığım için dikkat etmemiştim.

@Cihan'ın önerisi ile ben de bir kere bahçeye attım posaları. Ertesi sabah Şölen'i gezdirdiğimde kakasında hayli kahve posası olduğunu fark ettim. Köpek ve kediler için zararlı olduğunu bildiğim için daha dikkatli davranıyorum bu konuda. Misk kedilerinin durumu farklı tabii.

@Cihan'ın önerisi ile ben de bir kere bahçeye attım posaları. Ertesi sabah Şölen'i gezdirdiğimde kakasında hayli kahve posası olduğunu fark ettim. Köpek ve kediler için zararlı olduğunu bildiğim için daha dikkatli davranıyorum bu konuda. Misk kedilerinin durumu farklı tabii.
kötü olmuş, hayvanların tüketimi için tabi ki uygun değil.
ancak gübrenin kullanımı da toprakla karıştırma şeklinde olmalı, gelişi güzel posa bırakılmamalı toprağın üzerine, ki bu şekilde yoğun bir süzülme bitkiye de zarar verebilir. bu sayede hayvanların yemesi de mümkün olmaz.

Mükemmel bir konu bu. Refika da şöyle güzel bir seriye başladı, üstüne güzel denk geldi bu. Linki bırakıyorum gerçekten güzel ve yararlı bilgiler var.

Ben sürekli bahceye atıyorum espresso pucklarını ve pour over filtrelerini.Daha sonra filtre kağıtlarını topluyorum.Kahve atıkları toprakla karışıyor.Hiç bir zararını görmedim ama faydası bariz olarak görülüyor.
Kedilerim de yemeğe teşebbüs etmediler bu güne kadar. Filtre kağıdı yıkadığımız suları da her zaman bahceye çiçek - ağaç diplerine döküyorum tavsiye ederim.

Ben sürekli bahceye atıyorum espresso pucklarını ve pour over filtrelerini.Daha sonra filtre kağıtlarını topluyorum.Kahve atıkları toprakla karışıyor.Hiç bir zararını görmedim ama faydası bariz olarak görülüyor.
Kedilerim de yemeğe teşebbüs etmediler bu güne kadar. Filtre kağıdı yıkadığımız suları da her zaman bahceye çiçek - ağaç diplerine döküyorum tavsiye ederim.

Keşke bizde kahve posalarını dökebileceğimiz bahçeli bir evde yaşasak Cihan Abi.

Keşke bizde kahve posalarını dökebileceğimiz bahçeli bir evde yaşasak Cihan Abi.
Ama bunun için ben de İst.da sizler gibi geceyi - gündüzü unutup neredeyse "çılgın gibi" çalıştım.
Çalışırken sporlarımı da sürdürdüm ve bahce içinde bir ev yaşantısı hayal ettim...Şimdi uzaktan da olsa ofis işlerini halledip , yaşadığım minik balıkcı köyünde domates biberimi yetiştirebiliyorum.
Hayallerinizi ertelemeyin... 😘

Son düzenleme:
bahçeniz yoksa da çöpe gitmesinler bence, bahçelere, parklara, ya da bahçesi olan sitelerin görevlisine bırakabilirsiniz. bu işlerle uğraşanlar zaten ne yapacaklarını biliyorlar ;)

Böyle bir konuyu görmek beni çok mutlu etti. Bir üründen maksimum fayda sağlamak ve bunu doğa için yapmak çok güzel. Konuyu başlatan ve bilgilendiren @whiscoffeer 'e şahsım adına çok teşekkür ederim.

Geçtiğimiz sene görevli olduğum okulda öğrencilerimin bir projesi vardı. Kafein in bitki büyüme hızına etkisiyle ilgiliydi. Belirli bir miktara kadar verilirse iki kata kadar büyüme hızını arttırıyor, çok verilmesi de bitkiyi kurutuyordu.

Ben de annemin çiçeklerinin saksılarında kurumaya bırakıyorum filtre ve posaları. Kurursa canımı okur onları ayrı kaba alayım o zaman. Bir de hindistan cevizi posalarından cocopeat denen bitki takviyeleri yapılıyor sıkıştırıp kalıba sokarak. Belki bunlardan da yapan vardır.

ev ve balkonlardaki saksı bitkilerinde 2 litre toprağa 1 ila 2 çorba kaşığı kadar katılması öneriliyor. bu oran da bitkinin asidik toprak sevmesiyle orantılı. yani garantide olmak için 2 litre toprak için 1 çorba kaşığı diyebilirim.bitkiyi kurutma riski olmadan beslenmesine destek olunabilir.

bu da elde çokça biriken kahve artıklarının çevreyle paylaşılmasını gerektiriyor :D

Selamlar,ben de hem çay hem kahve posalarımı bahçemde oluşturduğum komposta atıyorum. Hario v60 filtre kağıdının komposta karışıp karışmayacağını gözlemliyorum (Bir ay içinde buraya not düşerim). Bazı ürünlerin üzerinde compostable gibi bilgilendirmeler oluyor keşke hario bir bilgilendirme yazsaymış. Kahve posasını direkt olarak ise böğürtlen ve ahududu bitkilerimin üst yüzeyine döküyorum. Ahududu,böğürtlen ve maviyemiş asidik toprağa bayılıyor. Bitkinin üst yüzeyindeki kahve malç görevi görüyor,yabani otlar çıkmıyor ve toprak sürekli nemli kalıyor. :) Bitkinizin asidik toprak sevip sevmediğine bakarak eklemenizi öneririm. Harika konu olmuş. :love:

Ben de bahçeye döktüm bir sıkıntı olmadı. Ancak saksı dibine koyup karıştırdığımda, ertesi gün bir baktım toprak taş gibi olmuş. Sulamama rağmen çiceğin toprağı 3 günde bozuldu :(

Burdan Aynı Yöntemleri Kullanan birisi olarak Ufak bir dip Not Veriyim Özellikle Domates Asidik ortamı sever domateslerinizede verebilirsiniz gerçi mevsimi geçti ama :) Hatta Muz kabuklarınıda ekleyebilirsiniz. :)

Yumurta kabuklarınızıda Kesici blendır ile toz haline getirip sonrasında Sirke ile Kalsiyumunu çözdürüp tepkimeye Sokup tekrar kuruttuktan sonra Fidanlarınızın topragına yarım avuç atarsanız saksı bahçeciligi vs yapıyorsanız bütün kalsiyum ihtiyacıda karşılanacaktır :)

Son düzenleme:
Geri