kuri
Barista
- İsim
- Kürşat
Daha fazla
- İsim
- Kürşat
- Espresso Makinesi
- Flair Pro 2
- Değirmen
- Comandante C40
- Ekipmanlar
- Hario V60, Origami Air S, Hario Switch, Fellow Stagg Ekg
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- 34 - Istanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Başakşehir
Merhaba benim sorunum Guatemala SHG EP Maragogype çekirdeğini nasıl demlersem demleyeyim over-extraction yaşıyorum.
EKİPMANLARIM:
COMANDANTE C40 MK4
FELLOW STAGG EKG
SCHİLLER MARKA V60(Yakın zamanda değişeceğim)
Denediğim için 10GR olarak
CMD 21 click denedim, 93 derece su ile 2.30 gördüm süre olarak. Fakat kahvenin renginde de koyuluk vardı ve boğazda kuruluk yaratan keyifsiz bir içime sahipti.
ikinci demleme olarak 22 click yapıp 91 derece su ile 1.50 civarını gördüm. Bu kahve deneyim olarak daha iyiydi fakat sanırım bunda da ufak olarak over-extraction vardı.
kalınlığı daha çok artırırsam demleme sürelerim tahmini olarak 1.30 lara düşecek muhtemelen, bu konuda su sıcaklığını düşürmeye devam mı etmeliyim yoksa kalınlığı mı artırmalıyım.
Henüz değirmen ile 1 hafta kadar tecrübem oldu diğer bir kaç çekirdekte keyif alabildim fakat ya bu çekirdekte problem var ya da benim demlememde.
2 demlememde de 40 sn blooming yapıyorum ve 3 sefer eşit şekilde döküyorum. Bundan daha önce akışı hızlandırıp kanallaştırma yaparak belki önüne geçebilirim diye düşündüm o da olmadı.(Doğru bir teknik mi bilmiyorum, sadece merakımdan denedim)
Bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum çünkü kahve gerçekten içilmiyor
EKİPMANLARIM:
COMANDANTE C40 MK4
FELLOW STAGG EKG
SCHİLLER MARKA V60(Yakın zamanda değişeceğim)
Denediğim için 10GR olarak
CMD 21 click denedim, 93 derece su ile 2.30 gördüm süre olarak. Fakat kahvenin renginde de koyuluk vardı ve boğazda kuruluk yaratan keyifsiz bir içime sahipti.
ikinci demleme olarak 22 click yapıp 91 derece su ile 1.50 civarını gördüm. Bu kahve deneyim olarak daha iyiydi fakat sanırım bunda da ufak olarak over-extraction vardı.
kalınlığı daha çok artırırsam demleme sürelerim tahmini olarak 1.30 lara düşecek muhtemelen, bu konuda su sıcaklığını düşürmeye devam mı etmeliyim yoksa kalınlığı mı artırmalıyım.
Henüz değirmen ile 1 hafta kadar tecrübem oldu diğer bir kaç çekirdekte keyif alabildim fakat ya bu çekirdekte problem var ya da benim demlememde.
2 demlememde de 40 sn blooming yapıyorum ve 3 sefer eşit şekilde döküyorum. Bundan daha önce akışı hızlandırıp kanallaştırma yaparak belki önüne geçebilirim diye düşündüm o da olmadı.(Doğru bir teknik mi bilmiyorum, sadece merakımdan denedim)
Bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum çünkü kahve gerçekten içilmiyor
