• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Guatemala SHG EP Maragogype Washed Over extraction sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kuri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuri

Barista
İsim
Kürşat
Daha fazla  
İsim
Kürşat
Espresso Makinesi
Flair Pro 2
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Origami Air S, Hario Switch, Fellow Stagg Ekg
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
34 - Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Başakşehir
Merhaba benim sorunum Guatemala SHG EP Maragogype çekirdeğini nasıl demlersem demleyeyim over-extraction yaşıyorum.

EKİPMANLARIM:
COMANDANTE C40 MK4
FELLOW STAGG EKG
SCHİLLER MARKA V60(Yakın zamanda değişeceğim)

Denediğim için 10GR olarak
CMD 21 click denedim, 93 derece su ile 2.30 gördüm süre olarak. Fakat kahvenin renginde de koyuluk vardı ve boğazda kuruluk yaratan keyifsiz bir içime sahipti.

ikinci demleme olarak 22 click yapıp 91 derece su ile 1.50 civarını gördüm. Bu kahve deneyim olarak daha iyiydi fakat sanırım bunda da ufak olarak over-extraction vardı.

kalınlığı daha çok artırırsam demleme sürelerim tahmini olarak 1.30 lara düşecek muhtemelen, bu konuda su sıcaklığını düşürmeye devam mı etmeliyim yoksa kalınlığı mı artırmalıyım.
Henüz değirmen ile 1 hafta kadar tecrübem oldu diğer bir kaç çekirdekte keyif alabildim fakat ya bu çekirdekte problem var ya da benim demlememde.

2 demlememde de 40 sn blooming yapıyorum ve 3 sefer eşit şekilde döküyorum. Bundan daha önce akışı hızlandırıp kanallaştırma yaparak belki önüne geçebilirim diye düşündüm o da olmadı.(Doğru bir teknik mi bilmiyorum, sadece merakımdan denedim)

Bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum çünkü kahve gerçekten içilmiyor 😅

Ters osmoz arıtma kullanıyorum istanbul şebekesi. Tabi deneyeyim, o kadar bir fark olur mu suda?

Sıcaklığı düşürmekten çekinmeyin bence. Ayrıca 1:30lara düşmekten de çekinmeyin bence. Zaten 10 gr demliyorsunuz. Ek olarak fincanınız size hitap ediyorsa 1:30 da olur 1 de olur

20 21 kliklerde öğütüm yapıp ilk döküşte 50 ml su kullanın 30 saniye bekleyin. Sonra 150 mlye tamamlayıp 1. Dakikadan sonra 240 ml suya kadar tamamlayın. Arada 1 2 spin atıp kenardaki parçacıkları demlemeye dahil edebilirsiniz. Bu demleme yöntemi nispeten daha kısa sürüp tatlılığı artıracaktır. Su sıcaklığını kendiniz belirleyebilirsiniz. Tavsiyem 94 96 derece aralığıdır.

23 klik denedim 20 gr bloom 35 sn 80 ml su 1.10 gibi 90 ml su 1.50 gibi bitiş yakaladım yine bu sefer tadı baya bir toparladı. Hafif bir ekşilik var burada su sıcaklığı ve reçete ile oynayarak verim alabilirim diye düşünüyorum belki duruma göre yine 22 click e düşülebilir

Bu arada bugün buzdağı veya bulursam abant bolu deneyeceğim fakat istanbul başakşehirde hep geyiktepe olan kaynağı var.

Geri