• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Guatelama El Penon (Yıkanmış) - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

PepukKahve

Üye
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Sanırım bu çekirdek için konu açılmamıştı. Bu vesile ile ben açayım dedim.
Null'dan Guatelama - El Penon demledim. Dostlar sizlerin bu çekirdek ile ilgili önerebileceğiniz tarifler var ise denemek isterim.
İyi seyirler...

daha önce verim alamadığım el penon'u bu sabah yine demledim ve çok hoşuma gitti. tam bir "sabah kahvesi" .

15 gram kahve 240 ml buzdağı su.
CMD 23 klik.
60 x 4 döküş. 40 sn blooming. kalan 3 döküş arasında 20'şer saniye bekleme.
bitiş 2:30.
Orkun Üstel tarifinin çok az modifiye edilmiş hali diyebiliriz.

oldukça güzel, gövdeli olmasına rağmen kremamsı bir içiş sundu. aftertaste çok uzun sürüyor ki bu sevdiğim bir şey :)

verim alamadığınız kahve varsa Orkun Üstel tarifini denemenizi tavsiye ederim.

Bu kahveyi çok sevdim!!!
@Lorenzen 'in de bahsettiği gibi aftertaste inanılmaz uzun sürüyor.
İmmersion ile gövdeden zengin içimler sunuyor
Kahvenin kokusu bademli çikolata gibi.
Tadı bu kadar hissettirmiyor bu notaları ama. Daha meyvemsi hisler var.
Yudumlar öncesi hafif çalkalayın(şarap bardağı gibi bir bardakta içmek daha mantıklı olur).
Özellikle düşük sıcaklıklarda tadı daha da belirginleşiyor.

Bu kahvede az yorum olmasına şaşırdım, Wolichu Wahcu, Worka ve Penon almıştım. En çok Penon'u beğendim. Ancak beğenene kadar 5 demleme falan yaptım diyebilirim, bir türlü güzel bir fincan elde edememiştim, sürekli acı bir tad alıyordum, kalın öğüttüm th3 kullandım falan olmadı. @orkunustel tarifini bulunca anladım ki bu kahvede 3 döküş falan yapmak iyi gelmiyormuş. Orkun'un tarifine göre bu reçeteyle çok güzel bir kahve oldu:

5.Demlemem:
  • 1zpresso jx 20
  • 15/245
  • 90 derece Buzdağı 80 ppm
  • Th3
  • 60 ml blooming 30 sn. 240'a kadar önce yavaş sonlara doğru hızlı tek döküm
  • 1:50 bitiş
  • Orkun tarifinde 02:23'de bitiyor, değirmenimiz ve filtrenin farklılığından dolayı erken bitti. ama yine de güzel bir kahve oldu. Daha ince öğütebilirim aynı süreyi yakalamak için ama daha da acılaşması kötü olur gibi.

Bu kahvede az yorum olmasına şaşırdım, Wolichu Wahcu, Worka ve Penon almıştım. En çok Penon'u beğendim. Ancak beğenene kadar 5 demleme falan yaptım diyebilirim, bir türlü güzel bir fincan elde edememiştim, sürekli acı bir tad alıyordum, kalın öğüttüm th3 kullandım falan olmadı. @orkunustel tarifini bulunca anladım ki bu kahvede 3 döküş falan yapmak iyi gelmiyormuş. Orkun'un tarifine göre bu reçeteyle çok güzel bir kahve oldu:

5.Demlemem:
  • 1zpresso jx 20
  • 15/245
  • 90 derece Buzdağı 80 ppm
  • Th3
  • 60 ml blooming 30 sn. 240'a kadar önce yavaş sonlara doğru hızlı tek döküm
  • 1:50 bitiş
  • Orkun tarifinde 02:23'de bitiyor, değirmenimiz ve filtrenin farklılığından dolayı erken bitti. ama yine de güzel bir kahve oldu. Daha ince öğütebilirim aynı süreyi yakalamak için ama daha da acılaşması kötü olur gibi.
Az ajitasyon isteyen, az çözünmesi gereken bir kahve. O reçeteyi hazırlayalı üstünden epey zaman geçti o sebeple detayları çok hatırlamasam da, kahveyi az çözmemiz gerektiğini hatırlıyorum. Beğenmenize sevindim. Afiyetler.

üzüm notalarıyla farkını hissettiren güçlü bir kahve..

#plastik v60, kavrum 15 haziran
#15-240gr, Nestle, 93°C
#cmd 20 klik
#traditional filtre (fişek seriden)
#40 gr blooming 30 sn, 140a tamamla, 01.05'te 240a tamamla
#bitiş: 02.05
#notlar: kırmızı üzüm, kırmızı meyveler güçlü hissediliyor, gövde yüksek, asidite düşük, aftertaste yoğun..

Son düzenleme:
dün ilk denemelerimi yaptım El Penon ile ve diyeceğim tek şey üfffff!

kupadaki kahveyi bitirdim ve ilk işim Null'un sitesine girip 1 kilo sipariş vermek olacaktı ki bir baktım bitmiş.

ben böyle tatlı, meyvemsi bir guatemala kahvesi içmedim. el boqueron vardı ya probador'un eski efsane çekirdeği, ondan bile daha tatlıydı elde ettiğim sonuç.

Japanese iced coffee
32.5 gr molent 40 clk. kalita 185 - origami
125 gr buz -375 gr 92 derece nestle pure life
75 gr blooming 45 sn 100-100-100 2.40 bitiş
temiz biraz meyvemsi tatlar aldım bitişi gayet hoştu.

Hario Mizudashi
65 gr 55 clk molent g50 oda sıcaklığında 1 lt su 15 saat
tamamen karamel ve bisküvi tatları baskın sıradan bir kahve oldu.

Geri