• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Graef Cm 702 Kahve Değirmeni Kullananlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Juned
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Juned

Barista
İsim
Cüneyt
Daha fazla  
İsim
Cüneyt

Merhabalar, Forumda yeniyim. Elektrikli öğütücüye ihtiyacım var. Ağırlıklı filtre kahve ve v60 kullanıyorum. Belki ileride Espresso olabilir. Bu değirmen için tecrübeli arkadaşların yorumunu alabilir miyim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210123_205526.jpg
    Screenshot_20210123_205526.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_20210123_205458.jpg
    Screenshot_20210123_205458.jpg
    32.5 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_20210123_205509.jpg
    Screenshot_20210123_205509.jpg
    81.9 KB · Görüntüleme: 41
neden bu değirmen peki

Şöyle söyleyeyim 400 tl civar bıçaklı bir değirmenle girdim ve kısa bir süre sonra comandante aldım. Kısacası bu iş tutkunuzla ilişkili olacak şekilde bir gün comandanteye giderken ondan öncesinde aldığınız ekipmanlar bir miktar boşa gitmiş olabliyor. Bunun yerine filtre için ve manuel olmayan Eureka mignon'ları özellikle filtro veya crono'su önerilebilir. Tabi dediğim gibi tercih meselesi vario da fena olmayabilir. Hatta ikinci el değirmenlere de bakabilirsiniz.

Hocam bence ileride satması daha kolay olabilecek değirmenlere yönelebilirsiniz. Bütçeniz dahilinde ikinci el değirmen alınabilir. Şu anda satılık bir adet encore olması lazım @canyucel

@turkalpmd hocamın dediği öğütücüler çok iyi de fiyat olarak bana pahalı geliyor malesef tabiki isterdim almayı.

@greenhopkins evet kaçırdım gibi oldu. Kendisi ile görüştüm aslında beni foruma yönlendiren kişidir aslında @canyucel teşekkür ederim kendisine. Ben forumda araştırma yapıp öğrenirken satıldı.

Sonuçta 1000 TL civarına kadar bakıyorum hocam. Sıfır fiyatlar aldı başını gitti.

Makina güzel hocam. Beni aşıyor malesef. Stabil çalışan homojen öğütüm yapabilecek. Daha uygun bakıyorum. Keşke alabilsek iyisini.

@turkalpmd hocamın dediği öğütücüler çok iyi de fiyat olarak bana pahalı geliyor malesef tabiki isterdim almayı.

@greenhopkins evet kaçırdım gibi oldu. Kendisi ile görüştüm aslında beni foruma yönlendiren kişidir aslında @canyucel teşekkür ederim kendisine. Ben forumda araştırma yapıp öğrenirken satıldı.

Sonuçta 1000 TL civarına kadar bakıyorum hocam. Sıfır fiyatlar aldı başını gitti.
Filtre için kullanacaksanız bence daha düşük fiyata giriş seviyesi timemore c2 gibi bir ürün alabilirsiniz, çünkü filtre seviyelerinde yormuyor. Tabi üç kişiye yapmadığınızı varsayıyorum :) espresso için cunill tranquilo 2 var, 1.000 tl civarına ikinci eli var. Satması da cafelerde kullanıldığı için görece daha kolay. Filtre performansını bilmiyorum ama.

Filtre için kullanacaksanız bence daha düşük fiyata giriş seviyesi timemore c2 gibi bir ürün alabilirsiniz, çünkü filtre seviyelerinde yormuyor. Tabi üç kişiye yapmadığınızı varsayıyorum :) espresso için cunill tranquilo 2 var, 1.000 tl civarına ikinci eli var. Satması da cafelerde kullanıldığı için görece daha kolay. Filtre performansını bilmiyorum ama.
Espresso işi zor görünüyor hocam. Henüz makina yok ilerisi için olabilir. Baya maliyetli iş bu Espresso yahu. En azından aktif kullandığım filtre ve v60 için bakayım diyorum. Fiyat olarak Manuel öğütücüler daha yakın duruyor haklısınız.

Lelitten güzel filtre çekimi alamayacağınız düşünüyorum encore iyidir öyleyse.
Hocam
Rommelsbacher Ekm 500
Severin KM 3873
Cloer
Gibi öğütücüler in fiyatları 800 ila 1250 TL arasında. Bunlardan verim alınmaz mı. 2.el sıkıntısını dışında. Verim alınmıyor mu. Homojen mi değil. Genelde bu modeller yerine Manuel olanlar tercih sebebi nedir

Temiz bir Encore yada Lelit bulabilirsem çok iyi olacak
indirimleri iyi takip edin encorelarda. ben geçen ay 900e satmıştım. 1299 liraydı sanırım black friday fiyatları. çok bilinen ve talep gören bir öğütücü değil ama homojenliği, kullanım kolaylığı fiyatına göre çok iyi.
ilk değirmeniniz olacaksa baratza alır da fark etmeden bir parçasına zarar verirseniz yedek parça ararken de rahat edersiniz, firma olarak çöpe giden değil tamir edilerek bakım yapılarak yıllarca kullanılan ürünler vermek istiyorlar.

Hocam
Rommelsbacher Ekm 500
Severin KM 3873
Cloer
Gibi öğütücüler in fiyatları 800 ila 1250 TL arasında. Bunlardan verim alınmaz mı. 2.el sıkıntısını dışında. Verim alınmıyor mu. Homojen mi değil. Genelde bu modeller yerine Manuel olanlar tercih sebebi nedir
Bunlarda homojenite farkı olabiliyor hadi o çok farkedilmeyebiliyor, kabul edelim. Ama bol miktarda toz çıkarıyor bu nedenle filtre tıkanması ekstraskiyon süresinin uzaması ve acıma olabilir.

Şu unutulmamalı, buralara; "aaa sen normal nescafe m içiyorsun ben nescafe gold içiyorum canım yaaa." şeklinde geldik. Bu fiyatlarda alacağınız tüm değirmenler bence işinizi görür ben sadece daha ucuza nihayete ulaşmanızı destekledim. :D

@etozlu evet hocam takip edicem bir süre için. Umarım kayda değer birşey bulurum. Yedek parça işi çok önemli dediğiniz gibi. Teşekkür ederim.

@turkalpmd 😄 iyi bir özetti hocam. Ben sizi anladım. Mesaj alındı 👍

Graef için hala Türkçe yorum yok amazon üzerinde.

Fiyatı da bir gün 800tl altı bir gün 850-900tl arası oluyor. Euro düşmesine rağmen amazonun algoritmasını etkilemiyor heralde.

Amazon'da Euro kurundaki artışa rağmen kargo gümrük dahil 1100 liraya geliyor. 2-3 Türkçe yorum gelmiş ve gayet iyi. Forumda alan kullanan var mı acaba?

Amazon'da Euro kurundaki artışa rağmen kargo gümrük dahil 1100 liraya geliyor. 2-3 Türkçe yorum gelmiş ve gayet iyi. Forumda alan kullanan var mı acaba?
Ben 501 modelini kullanıyorum, kullanım deneyimlerimi şuradan https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/graef-cm-501eu-elektrikli-kahve-degirmeni.4157/ okuyabilirsiniz, iki değirmenin bıçaklarıda bana aynı gibi geliyor sadece dış tasarımı ve fonksiyonları farklı gibi.

Geri