• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gooseneck Kettle Olmadan V60

Merhaba! Instagram hikayemde paylaşmıştım, kuğu boyunlu kettle olmadan v60 demlemek. AliExpress’ten sipariş verdiğim bu cımbıza benzeyen ürün nedir?

Kettle skitter, skitta, birkaç adı var. Kuğu boyunlu kettle’a takılabildiği gibi, asıl kullanma amacı, geniş ağızlı kettle’dan çıkan suyun debisini yavaşlatmak.

Gooseneck kettle almadan önce 10 liraya aldığım alüminyum demliğin ucunu penseyle sıkmıştım, idare edecek bir akış alıyordum. Ama bu kettleları pahalı yapan en önemli kısım spout dediğimiz en uç kısım. Eğer bu uç kısım iyi işlenemezse, Coanda Effect’e maruz kalırsınız. Kettle’ı yavaş dökmeye çalıştığınızda damlalar kettle’ın ucundan tabanına doğru gitmeye başlar. Fellow Stagg EKG ilk çıktığında bu sorun vardı, coanda effect, sonradan mükemmel bir işçilikle spout’a hidrofobik bir işlem gerçekleştirdiler.

Benim aslında bunu alma sebebim, hızlı olduğunu düşündüğüm kettle’ımı yavaşlatmaktı. Eğer tatilde vs. yanıma gooseneck kettle almazsam, bu parçayı yanıma alır, mutfaktaki bir çaydanlığı “hario” yaparım 🙂

En kötü demliğe takarsınız, misafirlikte kimsenin üstüne çay damlatmış olmazsınız 🙂 AliExpress linkini bio’ya ekliyorum, ürünün kendisi $1 ama 15₺ vergisi var aman diyeyim...

Not: Videoyu ayrı ayrı paylaşamadığım için instagram hesabımdan inceleyebilirsiniz akışı. Direk yazıyı hesabımdan kopyalayıp yapıştırdım zaten 🙂

E4530B97-0947-4B95-AC18-C5CC0597AD89.jpeg

https://www.instagram.com/p/B6C9LdUhmCn

Emeğinize ve vaktinize sağlık. Özellikle melodrip kullanan arkadaşlar için normal kettle ile döküm yapabilme olanağı sağlaması, ayriyeten gooseneck kettle almak zorunda kalmamaları gerçekten mükemmel. Keşke aliexpress haricinde de yerli olarak yapılıp satılabilse. Aliexpress kaynaklı olduğu için 1 ay kadar beklemek bazen can sıkıcı olabiliyor :/

''Gooseneck kettle olmadan V60'' başlığına Kettle skitter , melodrip gibi , ben de The Gabi Master B 'yi eklemek istiyorum.
Melodripten farkı su haznesi olması ve sapının olmaması. Özellikle taşımak için çok pratik.Aldığım günden beri zevkle kullanıyorum. :)

''Gooseneck kettle olmadan V60'' başlığına Kettle skitter , melodrip gibi , ben de The Gabi Master B 'yi eklemek istiyorum.
Melodripten farkı su haznesi olması ve sapının olmaması. Özellikle taşımak için çok pratik.Aldığım günden beri zevkle kullanıyorum. :)

Hocam fotoğraf alabilir miyiz konunun çeşitlenmesi için :) TR'de alımı zor olan bir ürün malum...

Hocam fotoğraf alabilir miyiz konunun çeşitlenmesi için :) TR'de alımı zor olan bir ürün malum...

Fotoğraf ekliyorum hemen . :coffee:
The Gabi Master dripper B'yi aynı melodrip gibi düşünebilirsiniz . Sadece , iki su haznesine sahip.İçteki hazne 65 ml. su alıyor 1 dakika içinde tahliye ediyor , dıştaki hazne ise 45 ml. su alıyor 30 saniye içinde tahliye edebiliyor.
Gooseneck kettle olmadan mobil olarak kullanılabildiği gibi ev ortamında da hatasız ve stabil döküş kolaylığı sağlıyor.

20191203_164340.jpgthe Gabi master B.jpg

Bu ürünü bulamıyorum. Acaba yardımcı olma şansınız var mı?

Bitmek bilmeyen daha farklı ekipman arayışı ve devamlı bir tatminsizlik hezeyanı.

Kendi kendinizi yiyip bitiriyorsunuz farklı ekipman diyerek,

Yarına çıkacağımız meçhul,

Elinizde hangi ekipman varsa onu kullanın ve gücünüzün yettiği en iyi çekirdeği alarak kahvenin tadını çıkarmaya bakın.

Son düzenleme:
Bitmek bilmeyen daha farklı ekipman arayışı ve devamlı bir tatminsizlik hezeyanı.

Kendi kendinizi yiyip bitiriyorsunuz farklı ekipman diyerek,

Yarına çıkacağınız meçhul,

Elinizde hangi ekipman varsa onu kullanın ve gücünüzün yettiği en iyi çekirdeği alarak kahvenin tadını çıkarmaya bakın.

Çekirdek kalitesizliğinden doğdu bu ekipman çılgınlığı, o kesin. Kimsenin de şikayeti yok gibi.

Konuyu hortlatayim. :) Bu urunden alsam kettle ile kullansam gooseneck olmadan guzel sonuclar alabilir miyim?
@Cihan hocam siz normal kettle ile mi demleme yapiyorsunuz?

Gabi Master B için ben de şu videoyu eklemiş olayım. Çok net ve temiz bir ürün, Melo gibi narin de değil hem 🙂 At çantaya götür kampa, yazlığa, yolculuğa. Hem Melo'dan daha geniş döküm çapı.
Eğer memlekete getiren olursa ben de alırım.

Gabi Master B için ben de şu videoyu eklemiş olayım. Çok net ve temiz bir ürün, Melo gibi narin de değil hem 🙂 At çantaya götür kampa, yazlığa, yolculuğa. Hem Melo'dan daha geniş döküm çapı.
Eğer memlekete getiren olursa ben de alırım.

+1.
Kalita 185 kullandığımdan edinmek istediğim ender üründen biri.
@metin bey getirecek diye biliyorum.

Kalitanın hangi sıkıntısından ötürü edinmek istiyorsunuz?
Cam kalita 185 kullandığım için tıkanma vb. herhangi bir sorun yaşamıyorum. Hep iki kişilik demleme yaptığımı ekleyeyim. V60 ı beceremedim. 03 cam V60 geldiğinde sadece kalita 185 ve Hario Switch 03 ile devam edeceğim.

Bu blogdaki arkadaşın kalita ve gabi ile ilgili yazı/videoları mevcut, Gabi Master B'nin fincana etkisi olacağına inandığım için edinmek istiyorum.

Cam kalita 185 kullandığım için tıkanma vb. herhangi bir sorun yaşamıyorum. Hep iki kişilik demleme yaptığımı ekleyeyim. V60 ı beceremedim. 03 cam V60 geldiğinde sadece kalita 185 ve Hario Switch 03 ile devam edeceğim.

Bu blogdaki arkadaşın kalita ve gabi ile ilgili yazı/videoları mevcut, Gabi Master B'nin fincana etkisi olacağına inandığım için edinmek istiyorum.

Metal kalita 155 kullanıyorum ben de ama hiç melodrip ile demleme gereği duymadım, dediğiniz gibi ben de hiç tıkanma sorunu yaşamadım, hatta v60dan daha hızlı bitiyor demleme. Melodripi v60da kullanıyorum sadece.

Geri