• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gooseneck iyi döküş ne demek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OmerM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OmerM

Barista
İsim
Ben
Daha fazla  
İsim
Ben
Selamlar.
Konunun acemisi olduğumdan, biraz hikayesini anlamak istediğimden bu konuyu açtım.
İlk defa gooseneck kettle aldım. Almak için araştırma aşamasında sürekli karşılaştığım bir tabir var: "iyi döküş"
Bu ne demek?
Yani açısından bahsediliyor, kahve yatağına yaklaşması, döküş hızı vs.
Ama bunlar için referans nokta nedir? Sadece deneyim mi?

Kendi kettleim için müdahale ihtiyacı olduğunda (kirpi süzgeç) nasıl bir sonuç almam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Tesekkurler.

Teşekkür ederim.

En yüksek mi?
Kahveyi yüksekten mi dökmek daha iyi oluyor?
Sanki yakın olmasının istendiği yorumlar okumuştum.
Yüksekten döktükçe inen suyun şapırdatma ihtimali artıyor.Su aşagi indikçe devamlılığı bozuluyor.Bu yüzden uç kısmı cok iyi olmayan kettlelarda iyice yaklaşmanız lazım ki şapırdatma olmasın.
Yani söylediğim şey şapırdatmadan en yüksekten dökmek .Bunu zaten yapabiliyorsanız çıkabildiginiz kadar çıkın.Ama %95 bunu yapamadigindan iyice yaklaşmak istiyor yatağa

Kahve yatağına ne kadar yakından dökerseniz o kadar az çözünme sağlanır. Kolay çözünen ama çözünmeyi daha kontrol altında tutmak istediğiniz kahvelerde mümkün olduğu kadar yakından dökebilirsiniz (fazla çözünme sonucu istenmeyen tatları azaltmak için). Daha zor çözünen bir kahveyse şapırdatmadan daha yüksek bir şekilde dökebilirsiniz.

Selamlar.
Konunun acemisi olduğumdan, biraz hikayesini anlamak istediğimden bu konuyu açtım.
İlk defa gooseneck kettle aldım. Almak için araştırma aşamasında sürekli karşılaştığım bir tabir var: "iyi döküş"
Bu ne demek?
Yani açısından bahsediliyor, kahve yatağına yaklaşması, döküş hızı vs.
Ama bunlar için referans nokta nedir? Sadece deneyim mi?

Kendi kettleim için müdahale ihtiyacı olduğunda (kirpi süzgeç) nasıl bir sonuç almam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Tesekkurler.
Instagram hesabımda ve youtube kanalımızda akış ile ilgili epey bir bilgi var. özellikle demleme videolarında.

Bulunca buradan da paylaşırım.

Bir de bu var.

Yine bu da var

Son düzenleme:
Tesekkur ederim genel bilgiler için. Verilen videolar kiymetli.
Ben de hem forumdaki tavsiyeler hem de @ytghan yönlendirmesi ile bir kisitlayici yaptım.
Örnek bir video paylaşmak isterim.
Su andaki hali ile yeterli midir?

Debiyi arttırdığınız zaman su titreyerek akıyor gibi geldi. Akış kısıtlayıcıyı yapmadan önce de mi böyle akıyordu?
O kadar hızlı akış hic kullanmadım, ihtiyac duymadım.Aynı sistemi kullanıyorum arkadaşa da ben önerdim.Yavaşca dik döküşlerde sorun yok.Çok eğersen akım bozuluyor ama o kadar hızlı döküş gereksiz dedigim gibi

Kirpi süzgeç takmanızı tavsiye etmem, en azından Bonavita için. Boyuna girmediği için penseyle ezip bir şekilde takmıştım. Tam anlamıyla "Yarınım yokmuşçasına". Düzenli akışı bozduğunu düşündüğüm için uzun zamandır çıkarmak istiyordum ama beceremiyordum. Dün akşam babamla bayağı uğraştık. Kargaburun ile ilk önce en kalın olan, tutup çekme parçasını söktük, sonra teker teker telleri sökmeye başladık. Babam sıkıştığını, içindeki metal topuzun sorun yaptığını ve içerden çıkamayabileceğini söyledi. Allahtan demliği rastgele öne eğince uç taraftan yere düştü. Üç günlük analiz ve bir gecelik uğraş sonucu çıkarmayı başardık.

Uzun lafın kısası, ileride geri çıkarmak gibi bir niyetiniz varsa, ya da bir akşam boyunca uğraşacak zamanınız yoksa kirpi süzgeci önermem. Hoş, süzgeci çıkardıktan sonra da düzgün bir akış gelmedi, hala çok kötü ama olsun.
20210603_093007.jpg

Moccamaster tarzı bir debi için, sol elinizi de çok delikli bir süzgeci tutarak suyu birden fazla noktadan yatağa indirmek için kullanabilirsiniz. Sağ elde kettle sol elde çay süzgeci benzeri bir aparatı tutarak ( şair burada melodripi kastediyor. :) ) ajitasyonu düşük ve yatağın yükselmediği bir demleme sağlayabilirsiniz. Demleme öncesinde yatağın düzleştirilmesi ve ısı kaybının önlenmesi için süzgecin ısıtılması şiddetle önerilir. :)

Moccamaster tarzı bir debi için, sol elinizi de çok delikli bir süzgeci tutarak suyu birden fazla noktadan yatağa indirmek için kullanabilirsiniz. Sağ elde kettle sol elde çay süzgeci benzeri bir aparatı tutarak ( şair burada melodripi kastediyor. :) ) ajitasyonu düşük ve yatağın yükselmediği bir demleme sağlayabilirsiniz. Demleme öncesinde yatağın düzleştirilmesi ve ısı kaybının önlenmesi için süzgecin ısıtılması şiddetle önerilir. :)
İnce matkap ucum geldiği zaman teneke meşrubat kutusundan böyle bir şey deneyebilirim aslında.

Kirpi süzgeç takmanızı tavsiye etmem, en azından Bonavita için. Boyuna girmediği için penseyle ezip bir şekilde takmıştım. Tam anlamıyla "Yarınım yokmuşçasına". Düzenli akışı bozduğunu düşündüğüm için uzun zamandır çıkarmak istiyordum ama beceremiyordum. Dün akşam babamla bayağı uğraştık. Kargaburun ile ilk önce en kalın olan, tutup çekme parçasını söktük, sonra teker teker telleri sökmeye başladık. Babam sıkıştığını, içindeki metal topuzun sorun yaptığını ve içerden çıkamayabileceğini söyledi. Allahtan demliği rastgele öne eğince uç taraftan yere düştü. Üç günlük analiz ve bir gecelik uğraş sonucu çıkarmayı başardık.

Uzun lafın kısası, ileride geri çıkarmak gibi bir niyetiniz varsa, ya da bir akşam boyunca uğraşacak zamanınız yoksa kirpi süzgeci önermem. Hoş, süzgeci çıkardıktan sonra da düzgün bir akış gelmedi, hala çok kötü ama olsun.
Ekli dosyayı görüntüle 13371
Bonavita yeni mi? Nurgaz vardi sende

Geri