• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Giriş Seviyesi El Değirmeni Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan goki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

goki

Barista
İsim
Gökhan Çancılar
Daha fazla  
İsim
Gökhan Çancılar
Değirmen
Markasız Seramik Değirmen
Ekipmanlar
Hario Mini Mill Plus, Hario v60 Plastik Dripper, barista ibriği, ısı ölçer, french press, server, tartı, delter press, Kompresso, aeropress, Brikka Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İzmit
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Derince
Maksimum 300 - 400 TL aralığında bir değirmen alacak olsam ne önerirdiniz? Pahalı el değirmenleri için bütçem yok, zaten öğütücüler arasındaki ufak farkları fark edecek damak tadım da yok. Hario değirmenler var bu aralıkta. Ne önerirsiniz?

İkinci el timemore alabilirsiniz.

İkinci el timemore c2. Yeni başlayansanız da forumda tarifler ve değirmenin kullanımına yönelik daha fazla yardım alabilirsiniz. Ben şu an iyi ki farklı bir değirmen almamışım diyorum.

İkinci el timemore c2. Yeni başlayansanız da forumda tarifler ve değirmenin kullanımına yönelik daha fazla yardım alabilirsiniz. Ben şu an iyi ki farklı bir değirmen almamışım diyorum.

Çok teşekkürler. Ben o zaman "alınık" ilanı açayım onla ilgili. Ama kendi 100 TL'lik değirmeni biraz deneyeyim. En azından deneyimini almış olayım :)

Hario almayın bence onun yaptığını 100 liralıkla ebile yapar. Hario mini mill aldım ancak filtre kahve boyutunda öğütmek istediğimde normal un eleğinden geçirdim ve yarı yarıya bi oran elde ettim yarısı resmen toz, diğer yarısı da irili ufaklı filtre kahvede kullanılabilecek boyuttaydı french press için konuşuyorum. Onun dışında moka pot türk kahvesi vb ideal bence yani gideri var. Kalın öğütümde başarılı değil ancak bence pour overda da başlangıç için işinizi görebilir ama, başlangıç için 300-400 lira gibi fiyatı gözden çıkardıysanız ikinci el molente de bakabilirsiniz şimdiki aklım olsa öyle yapardım izlediğim inceleme videolarında comondante ile yarışacak düzeydeydi bence timemoradan da iyiydi kaldı ki tme more ile de arasında çok fiyat farkı yok. Benim gibi sonradan karar kara düşünmemek için başlangıçta belli bi miktarı gözden çıkarabilirsiniz 600 civarı

Son düzenleme:
Hario almayın bence onun yaptığını 100 liralıkla ebile yapar. Hario mini mill aldım ancak filtre kahve boyutunda öğütmek istediğimde normal un eleğinden geçirdim ve yarı yarıya bi oran elde ettim yarısı resmen toz, diğer yarısı da irili ufaklı filtre kahvede kullanılabilecek boyuttaydı

Bu dediğiniz sonuç olunca, yani öğütüme fazla tozlar gelince over ya da under extraction olabiliyor değil mi?

Hario almayın bence onun yaptığını 100 liralıkla ebile yapar. Hario mini mill aldım ancak filtre kahve boyutunda öğütmek istediğimde normal un eleğinden geçirdim ve yarı yarıya bi oran elde ettim yarısı resmen toz, diğer yarısı da irili ufaklı filtre kahvede kullanılabilecek boyuttaydı
Kesinlikle katılıyorum seramik burr içeren değirmen alacaksanız hario olması şart değil 100 lira bandında bir sürü var aynı işi yapan ama ben kesinlikle önermiyorum aylarca kullandım mecburen.20 gramlık v60 öğütümünde 12 gram toz eledim maalesef ki

Evinizin yakınlarında kahve tedarik edebileceğiniz bir yer varsa ufak miktarlarda (2-3 günlük) öğütülmüş kahve alarak, iş görecek bir değirmene daha fazla bütçe ayarlayabilirsiniz zamanla. Bu şekilde bir miktar aroma kaybı yaşayacaksınız ama dengesiz öğütülmüş kahvedense aroması azalmış fakat dengeli öğütülmüş kahve yeğdir bana göre.

Bu dediğiniz sonuç olunca, yani öğütüme fazla tozlar gelince over ya da under extraction olabiliyor değil mi?
Evet maalesef yani tabi ki toz olması çok normal her öğütücü bir miktar toz yapar ama yarı oranında bir toz bence çok fazla bir oran. Daha profesyonel elekler de var kruvenin kahve için belki pour over ve moka pot için öğüttüğüm kahveyi o elekte elesem belki ince öğütümde de normalde farkedemediğim şekilde köt bir öğütme sonucu verdiğini görebilirim. Ama bunun için hario ya gerek yok dediğim gibi bir yerde de tchibo vb yerlerden almayın öğütücü deniyordu, bir de altın sarısı uzun ince bir öğütücü var onun için ise kahveyi öğüteken pişiriyor deniyordu öğütme yerindeki metal aparak ısındığı için de bence başlangıçta çok da hissedilir olmaz yani ne kadar pişirebilir ki diye düşünüyorum açıkçası bazen

Maksimum 300 - 400 TL aralığında bir değirmen alacak olsam ne önerirdiniz? Pahalı el değirmenleri için bütçem yok, zaten öğütücüler arasındaki ufak farkları fark edecek damak tadım da yok. Hario değirmenler var bu aralıkta. Ne önerirsiniz?
okurken "aa aynı ben" dedim.
3-4 senedir delonghi kg49 kullanıyordum. buradan ikince el olarak satın aldığım timemore c2 dün bana ulaştı ve akşam merak edip denedim. böyle bir sonuç olamaz. o düşük kaliteli elektrikli öğütücüyle kendimi yorup zevkimi mahvediyormuşum.
resmen kahvenin tadı değişti.
kullanımı da hiç beklemediğim kadar kolay ve hızlı.
kesinlikle timemore c2 tavsiye ederim.

Bende şuan bu var. Hiç kahve öğütmedim henüz. Tartıyı bekliyorum. Aras Kargo'dan mesaj geldi, herhalde bugün gelir. Bazen 20:00 gibi getirebiliyor Aras burada. Bir süre bunla öğütürüm. Daha sonra tavsiye ettiğiniz değirmeni alırım 2.el. En azından bunu da deneyimlemiş olayım, sonuçta para verdim ve hiç kullanmadım. Kötü öğütümü de deneyimlemek istiyorum. Over veya under extraction ı da.

Bende şuan bu var. Hiç kahve öğütmedim henüz. Tartıyı bekliyorum. Aras Kargo'dan mesaj geldi, herhalde bugün gelir. Bazen 20:00 gibi getirebiliyor Aras burada. Bir süre bunla öğütürüm. Daha sonra tavsiye ettiğiniz değirmeni alırım 2.el. En azından bunu da deneyimlemiş olayım, sonuçta para verdim ve hiç kullanmadım. Kötü öğütümü de deneyimlemek istiyorum. Over veya under extraction ı da.
Bu değirmen birçok farklı marka ismiyle farklı yerlerde satılan rezalet bir değirmen. Benim de bu durumda tavsiyem mümkünse bunu hiç açmadan direkt iade edip paranızı boşa harcamamınız ve daha iyi bir değirmen almanız. Çünkü gerçekten bunla ne boyutta olduğu belirsiz kahve öğütmektense, öğütülmüş kahve alıp demlemek bile çok daha mantıklı. @teyyaredenkahve 'nin Youtube Kahve Masası kanalında incelediği birçok Timemore değirmenleri var, hatta benzer fiyat bandında bir Hario değirmeni de inceledi ve beklentinin kısmen üstünde çıktı diye biliyorum. Bence fikir olması için videolara bakabilirsiniz. Çoğunlukla söylenen ikinci el bir Timemore C2 almaksa gerçekten çok mantıklı. Hem kabul edilebilir fiyatlarda hem de üzmeyen bir değirmen.

Bu değirmen birçok farklı marka ismiyle farklı yerlerde satılan rezalet bir değirmen. Benim de bu durumda tavsiyem mümkünse bunu hiç açmadan direkt iade edip paranızı boşa harcamamınız ve daha iyi bir değirmen almanız. Çünkü gerçekten bunla ne boyutta olduğu belirsiz kahve öğütmektense, öğütülmüş kahve alıp demlemek bile çok daha mantıklı. @teyyaredenkahve 'nin Youtube Kahve Masası kanalında incelediği birçok Timemore değirmenleri var, hatta benzer fiyat bandında bir Hario değirmeni de inceledi ve beklentinin kısmen üstünde çıktı diye biliyorum. Bence fikir olması için videolara bakabilirsiniz. Çoğunlukla söylenen ikinci el bir Timemore C2 almaksa gerçekten çok mantıklı. Hem kabul edilebilir fiyatlarda hem de üzmeyen bir değirmen.
Kesinlikle bir kez daha katılıyorum direkt iade edip parasını alın 1 2 ay gerekirse öğütülmüş kahve için para biriktirip bi timemore vesaire alın benim de aylarca kullanmak zorunda kaldığım değirmen buydu içtiğiniz şey kahve değil ekşi tuzlu bi içecek gibi birşey çıkıyor fincanda

Son mesajı yazdıktan sonra kargo geldi, tartım gelmiş. Ben de 10gr öğüttüm Sumatra French Press için. Bir süre bunu kullanacağım. Sonra dediğiniz değirmene geçiş yaparım.

High endlere kaçmazsak şayet,
Sıfır C2>İkinci el C2>Sözen uzun>Hario Mini mill (Skerton değil)>Diğer seramik burr
şeklinde sıralayabilirim

High endlere kaçmazsak şayet,
Sıfır C2>İkinci el C2>Sözen uzun>Hario Mini mill (Skerton değil)>Diğer seramik burr
şeklinde sıralayabilirim

Çok teşekkür ederim, bu sıralama çok iyi oldu. Bütçeme göre sola doğru gitmeye çalışacağım :)

Ayrıca şu listeyi de bir ara bir yerden bulmuştum, nereden emin değilim. Hiç bir testi ben yapmadım, fakat faydalı olacaktır diye düşünüyorum. C2 maalesef ki listede yok, fakat en azından skerton + sözen hakkında bir fikir edinilebilir.
Buyrun

Gönderdiğim öğütücü ile 1,5 tur öğüttüm French Press için. Kahveye bakıyorum da benim gözüme çok da dengesiz gelmedi. Herhangi bir toz falan göremedim ya da taneciklerde çok fark. Belki siz baktığınızda çok fark görürsünüz. Öğütme işleminde çabuk öğütmüyor. İyi çevirdim 10gr kahve çekirdeğini. Daha sonra kırıldığı vs.. yazıyor ama başlangıç için alan insanlar çok da kötü yorumlar yapmamışlar. Yani tabi deneyimli olanlar bu öğütmeyi kabul etmeyeceklerdir ama beni bir süre götürür diye düşünüyorum. En azından bunun deneyimini yaşamış olurum. Daha sonra düzgün bir öğütücü ile yapılan kahve ile arasındaki farkı tatmak için.

Gönderdiğim öğütücü ile 1,5 tur öğüttüm French Press için. Kahveye bakıyorum da benim gözüme çok da dengesiz gelmedi. Herhangi bir toz falan göremedim ya da taneciklerde çok fark. Belki siz baktığınızda çok fark görürsünüz. Öğütme işleminde çabuk öğütmüyor. İyi çevirdim 10gr kahve çekirdeğini. Daha sonra kırıldığı vs.. yazıyor ama başlangıç için alan insanlar çok da kötü yorumlar yapmamışlar. Yani tabi deneyimli olanlar bu öğütmeyi kabul etmeyeceklerdir ama beni bir süre götürür diye düşünüyorum. En azından bunun deneyimini yaşamış olurum. Daha sonra düzgün bir öğütücü ile yapılan kahve ile arasındaki farkı tatmak için.
Bu yorumu unutmayın 1 ay sonra keşke hiç açmasaydım o değirmenin paketini diyeceksiniz ilk kullandığımda bana da çok dengeli tozsuz büyük parçasız gelmişti ama öyle değil gerçekten değil :)

Geri