• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

giriş seviyelerinde timemore c2 mi yoksa molent pocket mı?(aeropress için daha uygun olan sizce hangisi?)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kavruk16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kavruk16

Yeni Üye
ikisi arasında gidip geliyorum sizin tercihleriniz neler olurdu kendi aralarında eksileri ve artıları nelerdir?(aeropress demleme ile kullanacağım sizce hangisi buna daha uygun olur yardımcı olursanız çok sevinirim:)
ek olarak bu seviyelerin bir tık üstü neler önerebilirsiniz 1000 tl bantına yaklaşmadan mesela black fridayde ''1zpresso Q2'' kovalamam daha mantıklı olur mu sizce?
plastiğe karşı takıntısı olan biri olarak timemore c2 ve molent pocket büyük oranda plastik oluşu da beni ayrı rahatsız eden bir durum

Son düzenleme:
forumda bir sürü konu var. arayıp bulabilirsiniz, daha detaylı sonuçları görmeniz açısından yardımcı olur.
ben olsam pocket alırdım. eğer bekleyebiliyorsanız black friday'de indirim yapacaklarını tahmin ediyorum.

Espresso'ya bulaşmayacaksanız C2 giris - orta seviyede fazlasıyla yeterli olacaktır.

Pocket kullanmadım performansı hakkında konuşamam ancak boyut itibariyle taşınabilir, aeropressle daha uyumlu gibi geldi bana o size daha uygun sanki.

Ama benim tercihim Timemore olurdu, elde tutuş hissiyatından, öğütümünden, malzeme kalitesinden memnunum.

ikisi arasıdna da öğütüm açısından pek bir fark olduğunu düşünmüyorum (kullandığımdan değil ama) sadece molent pocket ile daha ince öğütümlere inebiliyorsunuz.

timemore un avantajı daha fazla kişi kullandığı için tarfilerde hangi kliklerde kullanmanız gerektiğini daha rahat anlayabilirsiniz. seyahat için de aeropress + molent pocket güzel bir ikili olurmuş gibi geliyor :-)

ikisi arasıdna da öğütüm açısından pek bir fark olduğunu düşünmüyorum (kullandığımdan değil ama) sadece molent pocket ile daha ince öğütümlere inebiliyorsunuz.

timemore un avantajı daha fazla kişi kullandığı için tarfilerde hangi kliklerde kullanmanız gerektiğini daha rahat anlayabilirsiniz. seyahat için de aeropress + molent pocket güzel bir ikili olurmuş gibi geliyor :)
iki timemore arasındaki klikler tutarsa anlarsınız :ROFLMAO: şaka bir yana timemorelarda bildiğim kadarıyla böyle bir sorun var. birindeki 18 klik ile diğerindeki aynı olmayabiliyordu. son durum nedir tam olarak bilmemekle beraber timemore kullanıcıları deneyimlerini yazabilirler.

iki timemore arasındaki klikler tutarsa anlarsınız :ROFLMAO: şaka bir yana timemorelarda bildiğim kadarıyla böyle bir sorun var. birindeki 18 klik ile diğerindeki aynı olmayabiliyordu. son durum nedir tam olarak bilmemekle beraber timemore kullanıcıları deneyimlerini yazabilirler.
Timemore kullanıcısı olarak tespitinize hak veriyorum. Günlerce "clever için timemore ayarı nedir" araştırması yaptım. Hoffmann için 20 clicklerden bahsettiler. Tat alamayınca artık kendi kitabımı yazmaya karar verdim. Hoffmann için 24 klik kullanıyorum. Benim 24'üm kimbilir kimin kaçıncı kliki :)

Timemore kullanıcısı olarak tespitinize hak veriyorum. Günlerce "clever için timemore ayarı nedir" araştırması yaptım. Hoffmann için 20 clicklerden bahsettiler. Tat alamayınca artık kendi kitabımı yazmaya karar verdim. Hoffmann için 24 klik kullanıyorum. Benim 24'üm kimbilir kimin kaçıncı kliki :)
Kendi kullandığı değirmeni savunuyo diye düşünmeyin ama çok kişi timemore c2'nin v60 için ideal klikleri olarak 18-19 ve belki 20 kullanıyor. Yani pek çok kişi v60 demlemesi için aynı aralıkları kullanıyorsa klik farklılıkları kişisel tercihten kaynaklanıyor olabilir.

Bilemiyorum iki tane aynı değirmenden yan yana öğütüm yapıp farklı sonuçlar gözlemleyen oldu mu, bu sonuca ne zaman hangi konuda varıldı hatırlayamıyorum da ama belki gerçekten de farklıdır. Yine de ben 4 klik kadar fark edeceğini zannetmiyorum. 4 klik c2 için büyük bir aralık demek...

ahah evet bahsettiğiniz bu problem de varmış, ama en azından birisi 18 klik yazdıysa +-2 klik semalarında dolaşırsanız doğru yolu bulabilirsiniz gibi geliyor 😂

Merhaba, ben de C2'yi 18 klikte kullanıyorum. Belki biraz şansa bakıyor ama çok kalibre bir ünite denk gelirse fiyat performans anlamında zirve yaşayabilirsiniz. Çünkü malzeme kalitesi fiyatına göre bilakis çok iyi.

Kendi kullandığı değirmeni savunuyo diye düşünmeyin ama çok kişi timemore c2'nin v60 için ideal klikleri olarak 18-19 ve belki 20 kullanıyor. Yani pek çok kişi v60 demlemesi için aynı aralıkları kullanıyorsa klik farklılıkları kişisel tercihten kaynaklanıyor olabilir.

Bilemiyorum iki tane aynı değirmenden yan yana öğütüm yapıp farklı sonuçlar gözlemleyen oldu mu, bu sonuca ne zaman hangi konuda varıldı hatırlayamıyorum da ama belki gerçekten de farklıdır. Yine de ben 4 klik kadar fark edeceğini zannetmiyorum. 4 klik c2 için büyük bir aralık demek...
Kesinlikle katılıyorum.

Çoğu değirmeni kullandığım için "kaç klik?" sorusu çok geliyor. 😉

Maalesef bunun tek doğrusu yok ama referans olması açısından bir başlangıç oluyor.

Ben sizin gibi, siz benim gibi demleyemediğiniz için aynı kahve ve ayar bile kullanılsa, farklı şeyler ortaya çıkabiliyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı.

İstanbul Kahve Festivalinde bir seminer atölye vermiştim. Bir arkadaş ile aynı kahveyi demledik. Döküş bitiş sürelerimiz benzerdi ama demlemelerimizin bitişleri arasında 1dk fark oluştu.

Timemore c2 ince öğütümlerde saçmalıyor. En basit örneği Türk kahvesi falan öğütmek isterseniz çekirdekler boşa dönüyor ve bıçaklara gelemiyor. Bıçak haznesi çekirdeği resmen yakalayamıyor, hele ki çekirdekler büyükse. Türk kahvesinin dışında V60 ve diğer öğütümlerde(Moka,french press vs) ise sorun yok. El ile kavraması, kavrama kolaylığı ile öğütümün daha zahmetsiz olması ve portafif olması ise artı yanları sayılabilir.

Pocketi ise hiç denemedim ama TK performansı daha iyi deniyor bu bir artı. Yine portatif ve ufak oluşu da mobilite anlamında bir artı. Bana kalırsa hangisi daha uygun fiyata geliyorsa onu alın. Geçende sıfır c2'yi 500tl ye satan vardı forumda. Pocket ise 600tl olarak gözüküyor, önümüzde blackfriday ve çeşitli indirim günleri gelecek o günlerde daha da inebilir belki fiyatı iki öğütücününde. Aceleniz yoksa bekleyin derim.

Timemore c2 ince öğütümlerde saçmalıyor. En basit örneği Türk kahvesi falan öğütmek isterseniz çekirdekler boşa dönüyor ve bıçaklara gelemiyor. Bıçak haznesi çekirdeği resmen yakalayamıyor, hele ki çekirdekler büyükse. Türk kahvesinin dışında V60 ve diğer öğütümlerde(Moka,french press vs) ise sorun yok. El ile kavraması, kavrama kolaylığı ile öğütümün daha zahmetsiz olması ve portafif olması ise artı yanları sayılabilir.

Pocketi ise hiç denemedim ama TK performansı daha iyi deniyor bu bir artı. Yine portatif ve ufak oluşu da mobilite anlamında bir artı. Bana kalırsa hangisi daha uygun fiyata geliyorsa onu alın. Geçende sıfır c2'yi 500tl ye satan vardı forumda. Pocket ise 600tl olarak gözüküyor, önümüzde blackfriday ve çeşitli indirim günleri gelecek o günlerde daha da inebilir belki fiyatı iki öğütücününde. Aceleniz yoksa bekleyin derim.
Molentin Türk kahvesi performansı daha iyidir denemez, C2 Türk kahvesi ve espresso çekemiyor zaten. Karşılaştırma doğru olmayacaktır ben sadece V60 için C2'nin fiyat/performansını değerlendirmiştim

Ben de ikisi arasında kaldım ama kullanım olarak hangisi daha kolay? Kahveyi öğütürken hangisi daha az efor gerektirir? 😅

Hario slim plus kullandım C2 yorumlarını okudum. Sonra bu kanaate vardım.
Bu daha iyi bir değirmendir. Plastik parçası yok. Sallanma yapmıyor.

Kusuru markasız olması :)

Son düzenleme:
Şu anda aliexpress'te resmi timemore distribütörlerinde satılan Timemore C2'lerde de plastik ayar mekanizması ve pirinç plaka metale dönmüş durumda. Dıştan bakınca benim gördüğüm iki farklılık var. C2'de topuz ahşap değil, bir de ayar mekanizmasında sayılar yok.

Üstte başka mesajlarda Timemore'un türk kahvesi veya espresso için yeterli inceliğe inemediğini söylemişler. Yeni versiyon C2'leri alanlar gayet de öğütebiliyor. Ha bu öğütme bir comandante veya 1zpressi öğütümleri kadar ayrıntılı da değil tabi. Pocket'e yakın bir performanstadır herhalde.

Konu sahibine tavsiyem Molent veya Timemore, yeter ki markası belli ürün alsın. İkisinden de memnun kalacağını tahmin ediyorum.

Şu anda aliexpress'te resmi timemore distribütörlerinde satılan Timemore C2'lerde de plastik ayar mekanizması ve pirinç plaka metale dönmüş durumda. Dıştan bakınca benim gördüğüm iki farklılık var. C2'de topuz ahşap değil, bir de ayar mekanizmasında sayılar yok.

Üstte başka mesajlarda Timemore'un türk kahvesi veya espresso için yeterli inceliğe inemediğini söylemişler. Yeni versiyon C2'leri alanlar gayet de öğütebiliyor. Ha bu öğütme bir comandante veya 1zpressi öğütümleri kadar ayrıntılı da değil tabi. Pocket'e yakın bir performanstadır herhalde.

Konu sahibine tavsiyem Molent veya Timemore, yeter ki markası belli ürün alsın. İkisinden de memnun kalacağını tahmin ediyorum.
Selamlar, bir arkadasim icin Leshu coffee store’dan bahsettiginiz sekilde C2 aldim. Sozu gecen parcalar disinda yay ve safti bile farkli. Bende bulunan orjinal C2’nin burr fixture halkasi bunun saftina uymadi. Daha kalitesiz bir kesim var tornadan cikmis gibi. Ustelik ayni store’dan aldigim E&B updated burr‘ler cok zor donuyor ve tutarsiz ogutuyor. Cunku renginden de belli oldugu uzere malzemesi farkli. Ali expresse bulasmayin, gidip gelburadan alin derim.

Geri