• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

giriş sevivesi ama biraz hallice espresso makines ne alınır?

espresso makinem bozuldu, aslında bozulalı çok oldu ama o zamanlar yeni espresso makinesi almak yerine motor aldım motorla gezdim.
Lelit Bianca alırım diyordum ama motoru satmam gerek onu almak için. Profesyonel espresso makinelerini de kullanmış biri olarak artık çok basit makineler yeterli keyfi vermez ama basınç profilli falan makineleri almaya da bütçe yok, arada orta karar bir makine alayım dedim.
Sütle çok işim yok ama ayda yılda bir bir capuccino yapabileyim yeter, yani buhar gücü çok önemli değil. çoğu zaman double espresso veya americano içerim.

Öğütücüm var, zamanında iyisinden almıştım. O zamanlar piyasada tamper bile bulunmuyordu, öğütücüyü bile almanya'dan getirtmekle uğraşmış 3-4 ay beklemiştim, şimdi ekipmanların hepsi var piyasada.

Gaggia new classic pro gördüm özellikleri güzel gibi. Bir de gelbura sitesinde idose markasını gördüm. kararsız kaldım.
portafiltre kesin 58mm olsun, eski makinamdan kalan naked portafiltremi falan kullanabileyim. doğru basınçta kahve versin, backflush yapabileyim, temizlik konusunda çok işe yarıyor backflush, sıcaklığı düzgün olsun, basınç göstergesi olsa iyi olur. fiyatı da motoru satmak zorunda bıraktırmasın. bunlara göre gaggia new classic alıp sonradan modlamk da makul gibi ama idose markasının juno modelinde de preinfusion varmış, 3way seleoid valf var, basınç göstergesi var, pid de ekleniyordur herhalde bir şekilde, zamanında arçelik makineyi pidlemiş insanlarız, yaparız. idose adora da güzel gibi. ama işte uzun zaman oldu espresso ekipmanlarından uzak kaldım, ne alınır bilemedim bir akıl verin de yeniden espresso yapmaya dönebileyim.

Bir önceki cihazınız e61 ise kalan Dipsiz pf niz Gaggia ya uymaz, kulakçıklar farklı. Ufak bir detay olarak yazıyım dedim.

Bir önceki cihazınız e61 ise kalan Dipsiz pf niz Gaggia ya uymaz, kulakçıklar farklı. Ufak bir detay olarak yazıyım dedim.
Güzel detay hatırlattınız. Sağolun.
Önceki makinam Beko makinaydı, Elimdkei dipsiz portafiltre ona uyuyordu. 58mm ama e61 değil. O zamanki beko makinalr da gaggia evolution modeliynin çakmasıydı sanırım, belki uyar.

Ama gaggia new lassiz mi alsam yoksa idose mu alsam bilemedim, en fazla 20bin ayırabilirim şu durumda, bu bütçelerle ne var başka? uzun zamandır piyasadan uzak kaldım.

Gaggia ile kahve içimi keyifli oluyor. Özellikle modlama sonrası gerçekten lezzetli kahveler almak mümkün çünkü modlamak kolay.
bu konuda forumda birçok yazı da bulabilirsiniz. 2. el düşünür müsünüz bilmem ama modlattıktan sonra satan da oluyor.

bu cihazla kısa bir alışma süresi sonrası lezzetli kahveler içmek/çekirdekteki aromaları almak ve açık kavrum çekirdeklerden ekşilik olmadan lezzetli çıktı almak mümkün oluyor.

ben birkaç ay önce modlattım ve ciddi anlamda memnunum.
bu işi yapan kişiler de var kendinizin de yapabileceği şeyler de olabilir. bunu değerlendirebilirsiniz bence

Lelit Victoria kullanıyorum, tavsiye ederim. Basınç ayarı belki biraz uğraştırabilir, ancak onun dışında PID, ön demleme, stabil basınç gibi güzel özellikleri var. Ben memnunum :)

Giriş seviyesi için araştırma yaparken Profitec ve Gaggia yorumları iyi gibi gelmişti bana giriş için. Gerçi ben sonunda Lelit Mara aldım girişi biraz aştı ama bir çılgınlık yapmak isterseniz Lelit Mara'dan da memnunum.

Güzel detay hatırlattınız. Sağolun.
Önceki makinam Beko makinaydı, Elimdkei dipsiz portafiltre ona uyuyordu. 58mm ama e61 değil. O zamanki beko makinalr da gaggia evolution modeliynin çakmasıydı sanırım, belki uyar.

Ama gaggia new lassiz mi alsam yoksa idose mu alsam bilemedim, en fazla 20bin ayırabilirim şu durumda, bu bütçelerle ne var başka? uzun zamandır piyasadan uzak kaldım.
idose adora daha öne çıktı şu günlerde. Gaggia gibi geniş kullanıcı ağına da ulaşmak üzere.

Sıfır almayı düşünüyorum.
Modlamakla uğraşacağımı da sanmıyorum çünkü bu aralar çok yoğun çalışıyorum, vakit ayıramayacağım. Zaten tekrardan espresso makinesini bu yüzen istiyorum, filtre kahve makinesi ile kahve yapmak uzun iş gibi gelmeye başladı. espresso yapmak 1dk'lık iş, bana daha pratik geliyor.

gaggia new classic ile idose adora arasında kaldım. Aslında aklımda la pavoni'nin kollu makineleri var ama onlar kalmadı sanırım piyasada.

Basınç profilleme ve uygun maliyet diyince aklıma flair 58 geliyor göz ardı edilmesin bozulmaz da en fazla conta değişir.

Geri