• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Genel Kahve Tüketim Alışkanlıkları ve Kavurucular Anketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SirJohn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SirJohn

Üye
İsim
Sercan Pekel
Daha fazla  
İsim
Sercan Pekel
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Maltepe
Selamlar,

Dün Mayıs ayı kahve alım anketinin sonuçları ile ilgili bilgi almak için yazmıştım. Sonradan anlaşılan bu bilginin paylaşılması uzayan polemiklere neden olduğu için paylaşılmadığı söylendi. Açıkçası kahve alım konularında yazanların tamamını okuyamadım ve sadece anlamaya çalışıyorum.

Burdan hem kendimi açıklamak hem de genel tercihleri anlamak adına yapılacak bir anket için zemin hazırlamak istedim. Umarın konuyu doğru yere açmışımdır :)

Benim tüm sonuçları görmek istememin nedeni, başlıkta son yapılan yorumlarda algılandığı gibi bir pazar araştırması konusu değildi. Pazar araştırması, bilim insanı ve deneyinde olduğu gibi bir örnekti sadece. Benim merak ettiğim, ülkenin en aktif kahve severlerinin görüşleridir. Daha önce söylediğim gibi forumda çok değerli profesyoneller var. Onlardan ve onlarla öğrenmek büyük ayrıcalık.

Benim önerim, kahvekulübü üyelerinin (yurt içindeki ve dışındaki) kavurucularla ilgili görüşlerini ayrıntılı bir şekilde alabileceğimiz, 1 den çok seçeneği seçmenin mümkün olduğu, sadece favori kavurucunuz hangisidir sorusundan ziyade verilen cevaba detaylandıracak, bu konuda kahvekulübü bugün nerede ve nasıl sorularına cevap verecek bir anket hazırlamaktır. Hatta belki yılda 2 kere düzenli hale getirip, düşüncelerin nasıl değiştiğini de görebiliriz.

Anket için aklıma gelen soruları aşağıda listeledim.

1- Demografikler (yaş, cinsiyet, yaşadığınız şehir yeterlidir diye düşünüyorum.)
2- Günlük/haftalık/aylık kahve tüketimi (gram)
3- Kahve alımı için aylık ayırdığınız bütçe (aralıklı)
4- Kahve alırken tercih ettiğiniz paketleme şekli,
5- Kahve alırken tercih ettiğiniz paket boyutu (gram)
6- Hangi ülke kahvelerini tercih ediyorsunuz (çoklu seçim)
7- Hangi varyantları tercih ediyorsunuz (çoklu seçim)
8- Hangi demleme yöntem/lerini kullanıyorsunuz (çoklu seçim)
9- Hangi değirmeni/öğütücüyü kullanıyorsunuz (çoklu seçim)
10- Yerli vs yurtdışı kavurucuları(yurt dışında alım yapma) tercih etme sıklığı
11- Tüm fiyatlar, masraflar ve temin süreleri aynı olmak kaydıyla hangi yurtdışı kavurucu (listeden çoklu tercih ya da diğer olarak veri girişi)
12- Tüm fiyatlar, masraflar ve temin süreleri aynı olmak kaydıyla hangi yerli kavurucu (listeden çoklu tercih ya da diğer olarak veri girişi)
13- 4 ve 5 e cevap verilirse görüntülenecek olan, fiyatlar, masraflar ve temin süresi hariç etkenler nelerdir
14- Yerli ya da yabancı kavurucudan kahve alırken, fiyatlar, masraflar ve temin süresi dahil olarak verilen seçenekleri sıraya dizme

Bu kadarı bile anket katılımcısının 5-10 dk sını alır sanırım. Ne düşünüyorsunuz???

Merhabalar, 14 soruya tek tek çoğu kişi (ben de dahil), yazarak cevap vereceğini sanmıyorum maalesef. Ancak anket olsa seçenekleriyle beraber çoğu kişi cevaplar. Gerçekten bir dönüt, etkileşim bekliyorsanız bence seçenekli bir anket hazırlamanızı tavsiye ederim.

Merhabalar Uğur Bey. Sadece aklımdaki soruları listeledim. Tüm sorular için seçenekler bulunacak (diğer seçeneği ile yazanlar dışında cevap vermek de mümkün olacak.).

Geri