• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gardelli Mzungu Project Tadım ve Reçeteler

CoFFeePaTh

Barista
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Değirmen
Kinu M47 Classic, 1zpresso K Ultra
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Merhaba arkadaşlar;
Siteye baktığımda kahvelerin tükendiğini gözlemliyorum, almışsınız; belki de içiyorsunuz ama hiç haber vermiyorsunuz. :rolleyes:
Bu başlık altında, memnun kalınan reçetelerin forumdaşlarca tekrarlanması, ya da memnun kalınmayan reçetelerden sakınılması maksadıyla deneyimlerimizi paylaşabiliriz. ;)
Tin Coffee filtre kahve demleme öneri reçetesi şu şekilde:

Comandante 20 klik
Cafec TH-3 filtre
20 gr kahve
300 gr 80 ppm 94 derece su
50 gr su ile 30 saniye ön demleme
30 saniye-1:10,1:20 gibi tek ve hafif döküşle 300'e tamamlama
Hedef Süre: 2:00-2:10

Bu tarif 2017 yılından beri kullandığımız tariftir arkadaşlar. Yarışmalar için de, kendimiz için de bu senaryoyu kullandık. Bunu çıkarırken de onlarca deneme yapıldı. Elbette tek doğrusu yok, ama bence ziyan etmeden en temel ve verimli tariftir. :)

Selam,
Ben de aşağıdaki reçete ile denedim ve iyi bir fincan yakaladım:

Comandante 21 klik
Cafec TH-1 filtre
16,5 gr kahve
92 derece su - Pınar Uludağ
50 gr su ile 30 saniye ön demleme
30 saniye-1:10,1:20 gibi tek ve hafif döküşle 247'e tamamlama
Hedef Süre: 2:00-2:15

TH-1 ile çıkan sonuçta gövde daha dengeliydi.

@raistlin merhaba, güncel aldığımız Mzungu ile bir önceki getirdiğin, gümrükte sıkıntı yaşanan Mzungu aynı hasat mıdır?

Son Mzungu partisinden bir paket aldım ve 3 deneme yaptım. Bir türlü dengeli bir tat yakalayamadım. Koku enfes fakat tat dengesizdi. Süre TH-3 ile 1.45-1.50 civarlarındaydı. Önce suyu değiştirdim olmadı, sonra filtreyi değiştirdim yine olmadı. Son denememde TH-1, 19 klik ve Nestle Purelife ile doruğa çıktım. Fincan tam bir festivaldi. Tadım notalarını bire bir yakaladım. Sadece 1 klik herşeyi değiştirmişti süreyi tam 2.05 olarak not ettim.
Evde bir kakao nibi de var sanki onu eritip sulandırmıştım. Kahve ardından onu da tükettim bu kadar olur dedim. Diğer notları da aldım ama bu tat çok belirgindi. Kahve hakikaten çok özel bir tutku bir kere daha yaşadım. Herkes mutlaka denemeli dediğim çok özel bir kahve kesinlikle.

Öncelikle TinCoffee'nin bir önceki getirdiği Mzungu'yu gerek kuru koku gerekse de tat olarak daha farklı, kişisel beğeni olarak da daha başarılı bulduğumu söylemek istiyorum. Hasat aynı aslında ama arada aylar var, kavrum profili değişmiş olabilir mi? Bilemiyorum. Yine çok güzel ama bir önceki kavrumdaki hatırladığım koku ve tat bu değil. :) İkisini de deneyen varsa yorumları duymak isterim, ben şahsen ilkini tercih ederdim. ;) "Sen ne diyorsun ya ikisi de aynı kardeşim." diyen de olabilir, kabul ederim. :)

Bugün, hatta az önce Delter'i satmaya çeyrek kala bir kez de Delter'la denemek istedim. Sonuç yine çok başarılı...

Cmd Red 25'
12.5 /200 oran
Kaynar suyla ekipman ısıtma
Kaynar suyla demleme ( okul şartları :) )
Ön demlemesiz tüm suyu yavaşça pucktan geçirme.
Tahmini süre: 1.5 dakika civarı

V60'la kontrollü bir demlemede çok daha meyvemsi aromatik... Bir miktar daha fermente. Delter'la daha kadifemsi... İnce öğütümle daha bir kakaolu. Daha kolay içimli...

Bu Delter tarifini forumda görmüştüm, hatırlamıyorum ama teşekkür ederim.

Öncelikle TinCoffee'nin bir önceki getirdiği Mzungu'yu gerek kuru koku gerekse de tat olarak daha farklı, kişisel beğeni olarak da daha başarılı bulduğumu söylemek istiyorum. Hasat aynı aslında ama arada aylar var, kavrum profili değişmiş olabilir mi? Bilemiyorum. Yine çok güzel ama bir önceki kavrumdaki hatırladığım koku ve tat bu değil. :) İkisini de deneyen varsa yorumları duymak isterim, ben şahsen ilkini tercih ederdim. ;) "Sen ne diyorsun ya ikisi de aynı kardeşim." diyen de olabilir, kabul ederim. :)

Bugün, hatta az önce Delter'i satmaya çeyrek kala bir kez de Delter'la denemek istedim. Sonuç yine çok başarılı...

V60'la kontrollü bir demlemede çok daha meyvemsi aromatik... Bir miktar daha fermente. Delter'la daha kadifemsi... İnce öğütümle daha bir kakaolu. Daha kolay içimli...

Bu Delter tarifini forumda görmüştüm, hatırlamıyorum ama teşekkür ederim.
bu tarifi nerde görsem tanırım, benim tarifim :D
rica ederim, ben 3 dakikaya uzatıyorum demleme süresini ama mzungu ile demlesem ben de kısa tutardım. afiyetler olsun :)

Yöntem: Türk Kahvesi
Oran: 7.4 gr kahve / 70 gr 90° Pürsu
Ekipman: Soy
Öğütüm: Cmd Red 8
Süre: 6 saniye karıştır + 45 sn civarı bitiş

Bir önceki deneme biraz acıydı, bu kez cezveyi önden 94° suyla ısıttım, kahveyi ekledim, 90° suyu ekleyip kaşıkla biraz karıştırıp ocağa koydum ve hızlıca demlendi. 3 dakika kadar sonra da içmeye başladım.
Acılık gitti ve bir önceki Türk kahvesi denemesine göre daha parlak oldu. Tavsiye ederim. :)
Bu arada neden 7.4, çünkü o kadar kalmıştı. :)

Son düzenleme:
Bir önceki deneme biraz acıydı, bu kez cezveyi önden 94° suyla ısıttım, kahveyi ekledim, 90° suyu ekleyip kaşıkla biraz karıştırıp ocağa koydum ve hızlıca demlendi. 3 dakika kadar sonra da içmeye başladım.
Acılık gitti ve bir önceki Türk kahvesi denemesine göre daha parlak oldu. Tavsiye ederim. :)
Bu arada neden 7.4, çünkü o kadar kalmıştı. :)

Cihaz gelemedi galiba (:

Öğütüm: Comandante 24 Klik
Oran: 16/250
Su: 94 Derece

1.Döküş: 0:00 - 40 ml su 7 sn de
2.Döküş: 0:20 - 80 ml su 15 sn de
3.Döküş: 0:55 - 130 ml su 15 sn de , döküş bitince hafif swirl
Not: Tarifi gardellinin YouTube sayfasından aldım,bu hafta bu reçete ile çok güzel demlemeler yaptım.

Son düzenleme:
Mzungu'yu sevmeyen birtek ben varım sanırım.Zevk meseledi tabiki ama Bana göre çok fazla aroma var sanki suni olarak koku verilmiş gibi

Geri