• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia shower screen sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Smikry
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Smikry

Yeni Üye
İsim
Sami
Daha fazla  
İsim
Sami
Herkese merhabalar, Gaggia classic makinenin shower screen kısmını değiştirmek istiyorum fakat üstündeki vidayı bir türlü çıkaramadım, denemediğim tornavida kalmadı. Daha önce bu işlemi yapmış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Siz nasıl değiştirdiniz?

Hocam merhaba valla ben temizlemek için çıkarmıştım yıldız tornavida kullandım ama büyük ebatlı tam oturan cinsten . showerı nereden temin ettiniz ?

Boy boy yıldız tornavida denedim ama belirli bir kuvvet uygulayınca tornavida çıkıyor. Artık vidanın içi genişledi neredeyse.
Shower screeni gelbura.comdan satın aldım.

F4F6954F-CA87-4B8E-995D-E421C80CE4FC.jpegİsqretledigim yere baska bir tornavida sokup kuvvet kolunu uzatmaniz lazim. Yoksa yalama olacak vidaniz. Yada tornavidayi bi anahtarla tutup cevirmeniz lazim. Umarim anlatabilmisimdir

Merhaba, anladım söylediğinizi. Eğer siz de söktüyseniz vidaya uyan tornavidanın numarası vs.. var mıdır?

Merhaba, anladım söylediğinizi. Eğer siz de söktüyseniz vidaya uyan tornavidanın numarası vs.. var mıdır?
Muhtemelen sizde sıkıştığı için açamıyorsanız sıcakken dikkatli bir şekilde kendinizi yakmadan deniyin. Genleşmeden dolayı daha rahat açılabilir

philips dedikleri bizdeki yildiz tornavida :) yildiz tornavida - Philips uc diye geciyor, duz tornavida flat diye geciyor.

Yalama vidalari acmak icin yontemler var. Youtube a how to remove stripped screw yazin videolara bakin. Ama ilk olarak makinayi guzelcw sabitleyip butun kuvvetinizle hatta omzunuzdan guc alarak baski yapin ve tornavidayi cevirmeyi deneyin. Baktiniz olmuyor youtube a bakin (:

Whole latte love kanalında göstermişti nasıl çıkarıldığını, denedim ama ilginçtir çıkaramadım. Makineye zarar vermeden vazgeçeyim bir süre :)

Yaklaşık yarım saat açık kaldı iyice ısınması için. Daha sonra yıldız tornavida vidanın içindeyken çekiçle vurdum hafif sağa sola doğru. En sonunda yalama olduğu için kalın ambalaj lastiğini araya sıkıştırarak sökebildim:)
Geçmiş olsun sökmüşken shower screeni ve vidayıda değiştirin:)

Gaggia classic makinemi uzun süredir IMS shower screen ile kullanıyorum. Buna rağmen akışta homojenlik hiç olmadı . Yani başlıktan gelen su yağmur damlaları halinde eşit akması gerekirken kanallanma varmışcasına belli noktalardan hızlıca akıyor. Makinayı ilk aldığımda bu konuya çok aldırış etmemiştim lakin bugün temizlik yaparken bu konu tekrar dikkatimi çekti. Görünürde herhangi bir tıkanıklık ya da sorun yok. IMS yükseltmesine rağmen (ciddi paralar ödüyoruz) kanallanma varmışcasına suyun dengesiz dağılarak akıyor olması can sıkıcı. Bu durum normal mi, yoksa IMS yükseltmesi ile yaşanmaması gereken bir durum mu, benzer durumları deneyimlemiş arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim. Anormal, olmaması gereken bir durum ise konuyu Gelbura ile paylaşacağım.

Hocam ben de IMS shower screen edindim dediğiniz gibi hem göz ile hem de tadımsal olarak karşılaştırdığımda aman aman bir fark olmadığı yönünde.Nesnel bir gözlem yapmadım açıkçası ve söylediklerimden de fazla emin olmadan söylüyorum.Ama bir fark gözleniyorsa ve ben anlayamıyorsam da o fark için para ödemeye değmez diye düşünüyorum.

Gaggia alıp geliştirme yapmak iyi bir seçenek gibi gözüktü başta ,fakat böyle şeylerle fazlaca uğraşmak insanı bazen fazla yoruyor,hevesini baltalayabiliyor,genelde istenen vebeklenen şey stabilite oluyor.Ayrıca yukarda birinin başına geldiği gibi benim de başıma geldi, vidayı sökene kadar muhtemelen benimki de baya yalama oldu.

Özetle birisi tavsiye için fikrimi sorsa pid'li daha stabil sonuçlar verebilecek ,daha az ek maliyet(belki konu espresso olunca başka makineler için de benzer maliyetlere girişmek gerekiyodur bilmiyorum)gerektirecek bir makine seçerdim,yine nispeten uyguna almış olmama rağmen böyle düşündürdü.

Hocam ben de IMS shower screen edindim dediğiniz gibi hem göz ile hem de tadımsal olarak karşılaştırdığımda aman aman bir fark olmadığı yönünde.Nesnel bir gözlem yapmadım açıkçası ve söylediklerimden de fazla emin olmadan söylüyorum.Ama bir fark gözleniyorsa ve ben anlayamıyorsam da o fark için para ödemeye değmez diye düşünüyorum.

Gaggia alıp geliştirme yapmak iyi bir seçenek gibi gözüktü başta ,fakat böyle şeylerle fazlaca uğraşmak insanı bazen fazla yoruyor,hevesini baltalayabiliyor,genelde istenen vebeklenen şey stabilite oluyor.Ayrıca yukarda birinin başına geldiği gibi benim de başıma geldi, vidayı sökene kadar muhtemelen benimki de baya yalama oldu.

Özetle birisi tavsiye için fikrimi sorsa pid'li daha stabil sonuçlar verebilecek ,daha az ek maliyet(belki konu espresso olunca başka makineler için de benzer maliyetlere girişmek gerekiyodur bilmiyorum)gerektirecek bir makine seçerdim,yine nispeten uyguna almış olmama rağmen böyle düşündürdü.
Ben makina ve çıktılarından memnunum bu arada. Olmazsa olmaz bir kaç önemli nokta var, bunlara dikkat edildiğinde 1-2 kişiye kadar gerçekten iyi çıktılar veriyor. Şu an için takıldığım tek nokta IMS shower screen’in hiç bir fark yaratmıyor oluşu. İnternette IMS yükseltmesi ile ilgili öncesi ve sonrası videolar var, gayet başarılı görünüyor. Bende IMS sonrası da öncesi gibi, su kanallanarak akıyor nedense. Lakin sanırım sizde de öyle.

Su düğmesine basmadan önce buhar tarafını açarak su sıcaklığını yükseltme olayı benim miladım oldu,genelde memnunum ben de tabi ki sizle aynı fikirdeyim IMS çok bir fark yaratmadı.Hatta dediğiniz gibi youtube daki öncesi sonrası videolarını izledikten sonra hayal kırıklığı yaşamıştım,benimkinin alakası yoktu çünkü.Kanallanma olarak yorum yapamıyorum çünkü daha yeni WDT edindim,akış olarak görüntü hemen hemen aynı.
İnternette IMS yükseltmesi ile ilgili öncesi ve sonrası videolar var, gayet başarılı görünüyor. Bende IMS sonrası da öncesi gibi, su kanallanarak akıyor nedense. Lakin sanırım sizde de öyle.

Geri