• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia New Classic'te Gaggia Md 15 ile öğütüm sorunu

İsim
Erdinç Kazak
Daha fazla  
İsim
Erdinç Kazak
Espresso Makinesi
ECM Classico PID II
Değirmen
Idose DF64 , Hario Skerton
Ekipmanlar
Hario Dripper V60 , Aeropress
Merhaba,
Gaggia New Classic espresso makinemde yine Gaggia Md 15 ile öğütüm yapıyorum. 17 gr kahveyi 12 sn de 40 ml alıyorum.
Çok hızlı bir akış oluyor. Portafiltrem makinadan çıkan çift kanallı olan. Kahve inceliğim fena görünmüyor ama bu hızlı akış muadil makina performanslarına baktığım zaman çok hızlı.
Gaggia Md 15 kullanıp espresso yapanlar bu konudaki deneyimlerini yazabilirse çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• Gaggia Md 15 ile öğütülen 1.jpeg
    Gaggia Md 15 ile öğütülen 1.jpeg
    86 KB · Görüntüleme: 86
  • Gaggia Md 15 ile öğütülen 2.jpeg
    Gaggia Md 15 ile öğütülen 2.jpeg
    83.9 KB · Görüntüleme: 85
Bu hızı azaltmaya yeter mi bilmiyorum ama önerinizi deneyeceğim.

Merhaba,
Gaggia New Classic espresso makinemde yine Gaggia Md 15 ile öğütüm yapıyorum. 17 gr kahveyi 12 sn de 40 ml alıyorum.
Çok hızlı bir akış oluyor. Portafiltrem makinadan çıkan çift kanallı olan. Kahve inceliğim fena görünmüyor ama bu hızlı akış muadil makina performanslarına baktığım zaman çok hızlı.
Gaggia Md 15 kullanıp espresso yapanlar bu konudaki deneyimlerini yazabilirse çok sevinirim.
Ilk degirmen arastirmalarimda gaggia turkiye ile ilgili degirmeni konusmustum. Degirmenin espresso ogutum cekemedigi bilgisini paylasmislardi.

Ekli dosyalar

• F9F51051-5AC9-48DA-BEC3-C1040083F731.jpeg
    F9F51051-5AC9-48DA-BEC3-C1040083F731.jpeg
    62.3 KB · Görüntüleme: 78
Ilk degirmen arastirmalarimda gaggia turkiye ile ilgili degirmeni konusmustum. Degirmenin espresso ogutum cekemedigi bilgisini paylasmislardi.
O kadar kıymetli ki bu bilgi..Çok sağolun. Şimdi elimde 1 ay kullanılmış faturası ve kutusu çöpte olan bir adet MD 15 öğütücü var :)

Gramaj ve tamp arttırmak geçici çözümleri denenebilir ama makineden soğumadan modifikasyonu bir an evvel halletmek lazım gibi. Kolay gelsin.

Gramaj ve tamp arttırmak geçici çözümleri denenebilir ama makineden soğumadan modifikasyonu bir an evvel halletmek lazım gibi. Kolay gelsin.
Çok haklısın, bıçaklar arasında bir bölgeye ilave ince kağıt ekleme önerilmiş, bugün yapıp sonuçları paylaşacağım.

Ufak modifikasyonlara girilebilir, ama cok mudahele gerektiren durumlardan kacinmak gerek diye dusunuyorum. Butce el veriyorsa olabildigince yakin fiyatli ust modellere gecmek daha mantikli olur.

Merhaba,
Gaggia New Classic Makinenize 9 Bar Opv modu yaparsanız belki sorunu bir nebze çözebilirsiniz ilgili video:

+ Gramaj Arttırma vb yöntemler denenebilir.

Erdinç bey aynı ekipmanla aynı sorunu bende yaşıyorum burada yazan her şeyi denedim hatta fazlasını bile denedim ancak sorun çözülmedi çünkü asıl problem öğütüm derecesinde md15 ler kesinlikle espresso inceliğine ulaşamıyor marka zamanında new classic ile md15 i set satarak çok yanlış bi algı oluşturdu bu yüzden çoğu insan ben dahil bu tuzağa düştük.
En temizi sıfır lelit fred veya 2. El eureka kovalamak daha sonrasında da demlemeyi geliştirmek için sepeti ims ile değiştirmeyi düşünüyorum.
9 bara modlama olayını kesinlikle tavsiye ederim yaptım ve akışı dengeledi hala hızlı ancak daha dengeli ve basınçlı sepette daha iyi sonuçlar veriyor. Tavsiye ederim bu yüzden

Erdinç bey aynı ekipmanla aynı sorunu bende yaşıyorum burada yazan her şeyi denedim hatta fazlasını bile denedim ancak sorun çözülmedi çünkü asıl problem öğütüm derecesinde md15 ler kesinlikle espresso inceliğine ulaşamıyor marka zamanında new classic ile md15 i set satarak çok yanlış bi algı oluşturdu bu yüzden çoğu insan ben dahil bu tuzağa düştük.
En temizi sıfır lelit fred veya 2. El eureka kovalamak daha sonrasında da demlemeyi geliştirmek için sepeti ims ile değiştirmeyi düşünüyorum.
9 bara modlama olayını kesinlikle tavsiye ederim yaptım ve akışı dengeledi hala hızlı ancak daha dengeli ve basınçlı sepette daha iyi sonuçlar veriyor. Tavsiye ederim bu yüzden
Teşekkür ederim paylaşımınız için, kesinlikle Gaggia bu konuda yanlış yapmış.
9 bara modlamayı da araştıracağım.

Geri